Etusivu » Uusimmat » Amerikkalaiset maustekurkut Bread and Butter Pickles
Amerikkalaiset maustekurkut, Bread and Butter Pickles purkissa työpöydällä

Amerikkalaiset maustekurkut Bread and Butter Pickles

Amerikkalaiset maustekurkut tunnetaan Yhdysvalloissa nimellä Bread and Butter Pickles. Nämä hieman makeat maustekurkut pikkelöidään sipulin ja paprikan kanssa. Erinomaiset kurkut esimerkiksi voileivälle, alkupalapöytään tai hampurilaisen väliin!

Hyppää reseptiin >>>

Bread and Butter Pickles ovat Yhdysvalloissa suosittu kurkkusäilyke. Niiden tarkka alkuperä on tuntematon, mutta ilmeisesti niitä on valmistettu jo 1800-luvulla. Makeat ja happamat säilykekurkut olivat jo tuolloin yleinen tapa säilöä kesän satoa talven varalle.

Amerikkalaiset maustekurkut ovat ohuita viipaleita

Valmista Amerikkalaiset maustekurkut nuorista ja kiinteistä avomaankurkuista. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi.Mikäli haluat kurkkuihin enemmän rakennetta niin jätä viipaleet hieman paksummiksi. Juustohöylällä tai monitoimikoneen ohuella viipalointiterällä saat aikaan tasaista ja ohutta jälkeä, veitsellä leikkamalla halutun paksuisia viipaleita.  

Tässä reseptissä kurkut, sipuli ja paprika viipaloidaan ja niitä maustetaan suolan kanssa seuraavaan päivään asti. Kasviksia kannattaa sekoittaa muutaman kerran, jotta suola vaikuttaa tasaisesti. Tämän jälkeen kasvikset huuhdellaan vedellä, jotta suurin osa suolasta saadaan poistettua. Kätevintä on tehdä huuhtelu erissä: pyöritellä kasviksia kulhossa runsaassa viileässä vedessä, valuttaa kasvikset välillä lävikössä ja vaihtaa vesi pari-kolme kertaa.

Kurkkujen marinointi etikkaliemessä

Etikka, sokeri, sinapinsiemenet ja chili maustavat kurkut herkullisiksi . Yhdistä marinadin ainekset kattilassa ja kuumenna liemi kiehumispisteeseen. Sekoittele seosta välillä, jotta sokeri liukenee eikä pala pohjaan. Kun liemi on kuumentunut, käännä lieden teho täysille ja lisää kasvikset kattilaan. Tarkoituksena on kuumentaa kasvikset nopeasti, mutta välttää niiden keittämistä. Näin ne säilyttävät rakenteensa ja rapeutensa paremmin.

Samanaikaisesti voit desinfioida säilöntään käytettävät purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. Muutaman minuutin kuumennus riittää lähtökohtaisesti puhtaiden purkkien käsittelemiseksi. Purkita kuumat kasvikset kuumiin purkkeihin ja sulje kannet. Painele kurkut ja kasvikset tiiviisti purkkeihin, mutta älä survo niitä liiaksi. Anna valmiiden purkillisten jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä ne sitten jääkaappiin. Kurkkujen maku kehittyy jo muutamassa päivässä ja reilun viikon kuluttua ne ovat täysin valmiita.

MIhin Amerikkalaiset suolakurkut sopivat?

Bread and Butter Pickles ovat todella monikäyttöinen lisuke, joita voi käyttää moniin eri ruokiin. Meillä niitä sujautetaan erityisesti hampurilaisten ja hot dogien väliin, sekä käytetään juustopitoisten lämpimien voileipien ja racletten lisukkeena. Tapas- tai alkupalapöydässä nämä kurkut toimivat voimakkaiden juustojen kanssa mainiosti. Suolakurkusta voileivän päällä pitävät löytävät Amerikkalaisista suolakurkuista uuden makuelämyksen. Perunasalaatti ja grillatut lihat ovat myös sopiva käyttokohde näille kurkuille. Mausteina toimivat, pikkelöityneet paprika ja sipuli kannattaa myös hyödyntää ruoanvalmistuksessa.

Huolellisesti puhtaisiin purkkehin valmistetut maustekurkut säilyvät jääkaapissa ainakin puolen vuoden ajan. Avatut kurkkupurkit on syytä käyttää muutaman kuukauden kuluessa.

Bread and Butter Pickles - amerikkalaiset maustekurkut

Course: Lisukkeet, SäilöntäCuisine: USADifficulty: helppo
Valmisteluaika

30

minutes
Keittoaika

10

minutes

Makeammat maustekurkut, joille makuvivahdetta antavat paprika ja sipuli. Tästä saat parhaat kurkkuviipaleet esimerkiksi hampurilaisen väliin!

Ainekset

  • 700 g avomaankurkkuja

  • 1 punainen paprika

  • 1 sipuli

  • 40 g suolaa

  • Mausteliemi
  • 3 dl omena- tai valkoviinietikkaa

  • 200 g sokeria

  • 1 rkl sinapinsiemeniä

  • 1 tl mietoa chilirouhetta

Ohjeet

  • Aloita viipaloimalla vihannekset. Viipaloi kurkku noin 5 mm ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli ja paprika ohuiksi viipaleiksi. Asettele annokset kulhoon, ja ripottele suolaa kerrosten väliin. Sekoita vielä lopuksi, jotta suolaa on tasaisesti kaikkialla. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään, tai ainakin neljän tunnin ajaksi.
  • Ota kulho pois jääkaapista. Pese kasvikset, jotta niistä lähtee mahdollisimman paljon suolaa pois. Jätä ne valumaan siivilään.
  • Desinfioi seuraavaksi purkit. Kuumenna isossa kattilassa vettä ja upota pestyt purkit, niiden tiivisteet ja mahdolliset kannet 5 minuutiksi siihen.
  • Tee seuraavaksi mausteliemi. Mittaa isohkoon (3-5 litraa) kattilaan omenaviinietikka, sokeri, vaaleat sinapinsiemenet ja chilirouhe. Kuumenna mausteliemi.
  • Kun seos kuplii, lisää kasvikset kattilaan ja käännä liesi täydelle teholle. Kun seos alkaa poreilla, keitä kasviksia noin 1-2 minuuttia kunnes ne ovat lämmenneet kunnolla. Älä keitä liian kauan, jotta niissä säilyy vielä rapeutta.
  • Purkita säilykkeet desinfioituihin astioihin. Lusikoi kurkkusäilyke purkkiin. Lisää säilöntälientä kunnes kurkut ovat peittyneet. Painele kurkkuja alaspäin, jotta purkkiin ei jää ilmakuplia. Lisää säilöntälientä niin paljon, että sen pinta jää noin 2 cm päähän purkin reunasta. Jätä purkit viilentymään pöydälle.
  • Nosta viilenneet säilykkeet jääkaappiin. Anna kurkkusäilykkeiden maustua vielä jääkaapissa ainakin päivän, mielellään kahden, ajan ennen nauttimista.

Vinkit

  • Huolellisesti säilötyt, jääkaappiin varastoidut kurkut ovat käyttökelpoisia ainakin kuusi kuukautta säilömisestä, avattujen purkkien sisältö säilyy hyvänä jääkaapissa noin kolme kuukautta.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*