Broileri-pestopyörykät ovat maukas ja helppo vaihtoehto, joka sopii täydellisesti niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Tässä tapauksessa hävikkiruokana hyödynnettävät, pestolla maustetut pyörykät ovat meheviä, täynnä makua ja ne valmistuvat nopeasti.
Jos aterialta sattuu jäämään yli vihreää pestokastiketta, niin se kannattaa hyödyntää viimeiseen pisaraan. Paketillinen broilerin jauhelihaa muuttuu Välimerelliseksi herkuksi yhdistämällä pestokastikkeen loppu ja ruokakaapin perusainekset pyörykkätaikinaksi.
Vaihtelua lihapullien rinnalle
Broilerin jauheliha on vähärasvaisempi ja ekologisempi vaihtoehto perinteisten jauhelihapullien sijaan tarjottavaksi. Lisäksi nämä pyörykät ovat aidosti hyvän makuinen ja nopeasti valmistuva lisä vaikkapa salaatin tai pastan kanssa tarjottavaksi.
Pestosi rakenteesta riippuen taikinan ainesosia voi hieman joutua säätämään, jotta rakenteesta saa pyöryköihin sopivan. Vähennä tarvittaessa sitruunamehun määrää, lisää korppujauhoja reseptissä ehdotettua enemmän – ja anna taikinan tekeytyä ainakin 10 minuutin ajan ennen kuin alat pyöritellä siitä pullia. Paista ensin koepyörykkä öljyssä pannulla ja vasta sitten isompi määrä.
Tarjoile pyörykät lämpiminä tai kylminä
Broileri-pestopullat sopivat nautittavaksi sellaisenaan vaikka alkupalana tarjottavan antipasto-lautasen osana, salaatin lisukkeena sitruunaisen kastikkeen tai majoneesin kanssa . Vaihtoehtoisesti valmista pestolla viimeistelty pasta jonka yhteydessä broileri-pestopyörykät muodostavat täytttävän aterian. Pyörykät voi tarjota kylmänä, huoneenlämpöisinä tai kuumennettuina. Ne sopivat mainiosti pakastettavaksi myöhempää käyttöä varten.
Broileri-pestopyörykät
Course: KanaruoatCuisine: ItaliaDifficulty: Keskivaikea4
annosta15
minutes10
minutesHyödynnä aterialta yli jäänyt pesto fiksulla tavalla. Reilu puoli desilitraa pestoa riittää maustamaan nämä broilerin jauhelihasta valmistuvat pyörykät herkullisiksi. Kypsennä öljyssä, airfryerissa tai uunissa ja nauti salaatin tai pastan kanssa.
Ainekset
300 g broilerin jauhelihaa
0,5 -0,75 dl pestokastiketta
1 rkl sitruunamehua (valinnainen)
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Ohjeet
- Sekoita korppujauhot, pesto ja muna keskenään. Anna turvota hetki. Lisää jauheliha ja mausteet. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
- Paista koepyörykkä öljyssä. Tarkista maku ja lisää mausteita ja/tai pestoa tarvittaessa.
- Tarjoa pyörykät lämpiminä tai kylminä esimerkiksi salaatin ja sitruunalla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: Yhteishyvä
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM