Lehtikaali tuo perinteiseen Kana Caesar-salaattiin uudenlaista rakennetta ja makua. Lehtikaalin pintaan hierotut suola ja sitruunamehu pehmentävät lehtikaalin rakennetta ja samalla maustavat salaattia.
Tavallisesti Roomansalaatista eli Romainesta valmistettava Caesar-salaatti muuttuu lehtikaalin myötä tukevammaksi ja ravintoarvoiltaan paremmaksi versioksi. Lehtikaali säilyttää rakenteensa Romainea paremmin, joten jos haluat valmistaa etukäteen Caesaria esimerkiksi lounassalaatiksi, on lehtikaali silloinkin hyvä vaihtoehto.
Käsittele lehtikaali Caesar-salaattia varten
Lehtikaalin rakenne on sitkeä ja sen isommissa lehdissä on paksut lehtiruodut. Aloita repimällä tai leikkaamalla lehtiruodut pois ja pilko sitten lehdet kulhoon, salaattiin sopiviksi suupaloiksi. Lisää mukaan suola ja sitruunamehu ja puristele lehtiä reippaasti muutaman minuutin ajan. Kun tunnet lehtisilpun rakenteen alkavan muuttua pehmeäksi, olet muokannut lehtikaalia tarpeeksi. Voit jättää lehdet kulhoon maustumaan siksi aikaa kun valmistelet muut salaatin ainesosat.
Säästä kaloreita öljyämällä leipäkuutiot kulhossa
Leipäkuutiot kannattaa paahtaa kuumalla paistinpannulla. Mikäli kaadat öljyn pannulle, se imeytyy sekunneissa leipäpalohin ja joudut käyttämään sitä huomattavasti enemmän. Kaada sen sijaan tilkka öljyä kuutioiden päälle ennen paistamista ja pyörittele kuutioita kulhossa. Siirrä sitten kuutiot pannulle ottamaan väriä pintaansa.
Voit myös puristaa valkosipulin jo öljyn joukkoon jolloin se antaa makuaan öljyyn ja maustaa leipäkuutiot tasaisemmin. Vielä vähäkalorisempi vaihtoehto on käyttää leivänpaahdinta: paahdetut leipäviipaleet voi leikata kuutoiksi, maustaa valkosipulilla ja lisätä salaattiin.
Lehtikaalista valmistettu Kana Caesar-salaatti
Course: Kanaruoat, SalaatitCuisine: USADifficulty: Helppo2
annosta15
minutes15
minutesLehtikaali sopii Caesar-salaattiin erinomaisesti. Paahdetut leipäpalat ja kana tekevät salaatista ruokaisamman ja anjoviksella höystetty salaatinkastike sitoo kaikki maut herkullisesti yhteen.
Ainekset
300 g lehtikaalia
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
2 broilerin rintafilettä
suolaa, mustapippuria
6-8 vaaleaa hapanjuurileipäviipaletta
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
50 g parmesanjuustoa lastuina
- Salaatinkastike
8 anjovisfilettä
3 rkl sitruunamehua
1,5 rkl Dijon -sinappia
2 tl Worcestershire-kastiketta
1-2 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Ohjeet
- Pese ja kuivaa lehtikaalit. Poista lehtiruodit ja revi kaali suupalan kokoisiksi paloiksi isoon kulhoon. Lisää sitruunamehu ja suola lehtikaalien joukkoon ja puristele niitä käsissäsi muutaman minuutin ajan, kunnes lehdet alkavat tulla pehmeiksi.
- Mausta ja paista broilerin rintafileet kypsiksi ja leikkaa ne paloiksi.
- Revi leipä käsin rouheiksi suupaloiksi. Paahda leipäpalat pannulla öljyssä rapeiksi. Purista valkosipulinkynsi mukaan pannulle antamaan makua leipään.
- Valmista kastike: lisää ainekset kulhoon ja sekoita öljyä lukuunottamatta muut aineet tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi öljy pienissä erissä, koko ajan vatkaten - tai sauvasekoittimen hitaalla nopeudella sekoittaen.
- Sekoita salaatinkastike lehtikaalin joukkoon, sekoita ja annostele salaatti kahdelle isolle lautaselle. Laita salaatin päälle leipäkuutiot ja kananpalat. Vuole lopuksi vielä parmesaanista ohuita lastuja annoksen päälle.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM