Etusivu » Uusimmat » Lämmin Couscous-kasvissalaatti, fetaa ja kanaa
Lämmin couscous kasvissalaatti fetalla ja kanalla.

Lämmin Couscous-kasvissalaatti, fetaa ja kanaa

Lähi-idän keittiöstä inspiraationsa saanut lämmin couscous-kasvissalaatti yhdistää paahdetut juurekset, kikherneet ja aromaattisen sitruunaisen yrttiöljyn. Nauti sellaisenaan tai yhdistele mukaan esimerkiksi paistettua kanaa ja fetajuustoa. Helppo Tahini-jogurttikastike kruunaa kokonaisuuden.

Hyppää reseptiin >>>

Tämä kaikkiin vuodenaikoihin sopiva lämmin salaatti on täynnä makua, tekstuureja ja ravitsevia ainesosia, jotka tekevät siitä täydellisen lisukkeen tai kevyen pääruoan. Uunissa paahdetut kasvikset ja nopeasti kypsyvä couscous tekevät tästä vaivattomasti valmistuva aterian, vaikka mikään pikaruoka ei tässä olekaan kysymyksessä.

Valmista marinadi ja tahini-jogurttikastike

Aloita valmistelut sekoittamalla sitruunamarinadin ainekset. Varaa kanojen marinointiin ainakin pari tuntia ja muista jättää kolmasosa marinadista kasviksille. Valmista seuraavaksi tahini-jogurttikastike.  Jos tahini ei ole entuudestaan tuttu ainesosa, niin kysymyksessä on seesaminsiementahna, jota löytyy isompien marketin valikoimasta. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna tekeytyä jääkaapissa kanojen marinoitumisen ajan. 

Paahda marinadilla valellut kasvikset uunissa

Tässä salaatissa voit käyttää kasviksia monipuolisesti myös reseptin ulkopuolelta, sesongin ja makusi mukaisesti. Aloita kuorimalla ja paloittelemalla porkkanat, palsternakka ja sipuli. Pilko siten fenkoli ja kukkakaali. Levitä kasvikset tasaisesti uunipellille, valele marinadilla ja paahda 225 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Vamistele yrttiöljy.

Huuhtele ja valuta paketillinen säilöttyjä kikherneitä ja lisää ne mukaan uuniin paahtumaan. Paista kanat kypsiksi ja paloittele fetajuusto tarjoilemista varten. Valmista couscous pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Kokoa salaatti tarjoilemista varten valmiiksi

Sekoita paahdetut kasvikset, couscous ja yrttiöljy laakeassa astiassa. Murustele päälle fetajuustoa ja tarjoile paistetun kanan sekä tahini-jogurttikastikkeen kanssa.

Lämmin couscous-kasvissalaatti ja sitruunaista yrttiöljyä

Course: Kanaruoat, KasvisruoatCuisine: Lähi-ItäDifficulty: Keskivaikea
Annoksia

4

annosta
Valmistelu/marinointiaika

2

hours 
Paistoaika

20

minutes

Lämmin kasvissalaatti on ruokaisa ja maukas lisuke tarjottavaksi vuoden ympäri. Tässä reseptissä salaatin kanssa tarjotaan paistettua kanaa ja fetajuustoa, mutta se sopii nautittavaksi sellaisenaankin.

Ainekset

  • Lämmin couscous-kasvissalaatti
  • 1 dl couscousia

  • 1 kpl fenkolia (noin 150 g)

  • 1 kpl palsternakka (noin 200g)

  • 3 kpl porkkanoita (halutessasi värimix)

  • 1 kpl punasipuli

  • 1 prk kypsiä kikherneitä suolaliemessä

  • Kukkakaalia (noin 300 g)

  • Sitruunainen marinadi
  • 3 rkl öljyä

  • 1 tl suolaa

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl hunajaa

  • Yrttiöljy
  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl hunajaa

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1/2 dl tuoretta minttua tai ripaus kuivattua minttua

  • 1 tl kuivattua oreganoa

  • ripaus suolaa

  • Tahini-jogurttikastike
  • 1 prk turkkilaista jogurttia (200g)

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1/2 dl tahinia (eli seesaminsiementahnaa)

  • 1/4 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • Lisäksi
  • 1 pkt fetajuustoa

  • kanaa

Ohjeet

  • Tee aluksi sitruunamarinadi kanoja ja kasviksia varten sekoittamalla ainekset. Laita kanat marinoitumaan muutama tunti etukäteen. Käytä kanaan marinadista 2/3 ja jätä loput käytettäväksi kasviksia varten.
  • Tee seuraavaksi tahini-jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna tekeytyä jääkaapissa ruoan valmistuksen ajana.
  • Valmistele kasvikset. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakka ja sipuli. Paloittele myös fenkoli ja pilko kukkakaali kukinnoiksi. Levitä uunipellille tai vuokaan leivinpaperin päälle. Valele loput sitruunamarinadista kasvisten päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta kikherneet ja lisää myös ne uunipannulle ja jatka kypsennystä uunissa vielä 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää myös kaikki kasvikset pannulla.
  • Kun kasvikset kypsyvät uunissa, valmista couscous ja yrttiöljy sekä paista kanat pannulla. Mittaa couscous kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi vedenkeittimellä ja kaada couscousin päälle. Lisää öljy ja pieni ripaus suolaa. Sekoita ja jätä turpoamaan noin 5 minuutiksi. Sekoita yrttiöljyn ainekset. Paista kanat.
  • Sekoita laakeassa astiassa kypsät, paahdetut kasvikset, couscous ja yrttiöljy keskenään.
    Murustele lämpimän salaatin pinnalle fetajuustoa lautaselle ja nauti kanan ja tahini-jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkit

  • Alkuperäinen resepti, josta muunneltu omaan makuun sopivaksi.
  • Voit käyttää salaatissa haluamiasi kasviksia, makusi ja sesongin mukaan.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*