Etusivu » Uusimmat » Parsapiirakka – kevään suolainen herkku
Parsasta valmistuu näyttävä ja herkullinen piirakka.

Parsapiirakka – kevään suolainen herkku

 Tämä gluteeniton parsapiirakka on täydellinen tapa hyödyntää sesongin parhaita makuja – se on helppo valmistaa, täynnä makua ja sopii yhtä hyvin brunssille, lounaalle kuin keväiseen juhlapöytään. Gluteeniton piirakka sopii useimmille vatsoille – ja maistuu kaikille!

Hyppää reseptiin >>>

Gluteenittoman leivonnan haasteena voi olla taikinan rakenne, mutta tässä murutaikinaan perustuvassa pohjassa gluteeniton jauhoseos tekee piirakkapohjasta juuri sopivan murenevan ja rapean. Jauhoseoksen sisältämä psyllium auttaa taikinaa pysymään koossa ilman vehnägluteenia. Lisäksi psyllium imee tehokkaasti kosteutta, mikä tekee piirakkapohjasta maukkaan ja helposti käsiteltävän.

Tee ensin pohjan murutaikina lepäämään

Aloita valmistamalla piirakkapohja. Murutaikinan valmistamista helpottaa kun käytät jääkaappikyllmää voita. Pilko voi pieniksi kuutioiksi. Kaada kulhoon jauhot ja suola, nypi seos murumaiseksi. Lisää sitten Kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voitele noin 28 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka kevyesti voilla tai margariinilla ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä taikinaan ja laita vuoka jääkaappiin lepäämään täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista piirakan täyte ja koristeet

Poista parsoista puumainen osa: ota kannasta kiinni ja taita parsan varsi. Pilko parsat paloiksi – mutta voit jättää koristeluksi tulevat parsat myös pitkiksi. Pelkistä nupuistakin saa näyttävät koristeet, kuten reseptikuvassamme. Jos parsojen varret ovat kovin vahvoja, kannattaa ne halkaista.

Leikkaa kevätsipulit renkaiksi ja freesaa ne kevyesti voissa tai öljyssä. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Sekoita sitten erillisessä kulhosssa munat, kuohukerma, ranskankerma ja parmesaani. Lisää suola ja pippuri.

Kokoa parsapiirakka paistamista varten

Nostele parsan palat, kevätsipuli ja aurinkokuivatut tomaatit piirakkavuokaan taikinan päälle. Kaada muna-kermaseos täytteiden päälle ja asettele pitkät parsat kauniisti piirakan pintaan. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin kullanruskean värin.

Tämä gluteeniton parsapiirakka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä, jolloin sen maut pääsevät oikeuksiinsa. Se sopii loistavasti brunssille, kevään juhliin – tai vaikkapa tyylikkäälle vappupiknikille.

Parsapiirakka - gluteeniton ja maukas

Course: KasvisruoatCuisine: PohjolaDifficulty: helppo
Annoksia

8

annosta
Valmisteluaika

20

minutes
Paistoaika

35

minutes

Parsapiirakka on näyttävä ja maistuva vaihtoehto keväisen kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi tai raikkaan salaatin kanssa kevyenä lounaana.

Ainekset

  • Piirakkapohja
  • 100 g voita

  • 2,25 dl Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 0,25 tl suolaa

  • 4 rkl kylmää vettä

  • Täyte
  • 1 nippu vihreää parsaa

  • 4 aurinkokuivattua tomaattia

  • 2-3 kevätsipulia + nokare voita tai öljyä

  • 3 kananmunaa

  • 150 g ranskankermaa

  • 1 dl kuohukermaa

  • 1 dl parmesanraastetta

  • ripaus suolaa

  • ripaus pippuria

Ohjeet

  • Pilko voi pieniksi kuutioiksi.
  • Lisää kulhoon jauhot ja suola.
  • Nypi kaikki murumaiseksi.
  • Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
  • Voitele piirakkapohja ja painele taikina sen pohjalle ja hieman reunoille.
  • Pistele haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kuin valmistat täytteen.
  • Napsauta parsoista pois puumainen osa.
  • Leikkaa muutama koristeksi tuleva parsa vuoan kokoisiksi. Pilko loput parsat paloiksi.
  • Täyte
  • Sekoita kananmunat, kuohukerma, ranskankerma ja parmesaani.
  • Lisää suola ja pippuri, sekoita hyvin.
  • Leikkaa kevätsipulit pieniksi renkaiksi, freesaa hetki miedolla lämmöllä voissa tai öljyssä.
  • Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi. Nostele ne, parsan palat ja kevätsipuli vuokaan taikinan päälle.
  • Kaada nestemäinen täyte päälle ja painele pitkät parsat nätisti piirakan pintaan.
  • Paista 200 asteessa 30-40 min.
  • Gluteeniton parsapiirakka on parhaimmillaan tuoreena ja hieman jäähtyneenä.

Vinkit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*