Suklaakakku saa – ja sen myös pitää – maistua suklaalta. Tässä täyteläisessä kakussa on kaikki kohdallaan: kuohkea, kosteutettu rakenne, suklaan maku sekä kotikokiltakin onnistuva ulkomuoto. Alkuperäisen reseptin vehnäjauhot on korvattu gluteenittomalla jauhoseoksella.
Suklaassa on maku joka miellyttää varmaankin jokaista ja siksi se on niin suosittu raaka-aine makeisten ja leivonnaisten valmistamisessa. Tässä kakussa suklaasta otetaan irti kaikki sen monet muodot ja ominaisuudet: rapea suklaarouhe kakun pinnalla, pehmeä ja hieman sitkeä kuorrute, suussa sulava vaahtomainen täyte sekä kakkupohjaan yhdistetty kaakaojauhe.
Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä on tuttu monista suosituista kekseistä ja makeisista, siksi olemme vaihtaneet alkuperäisen reseptin aprikoosihillon tässä kakussa käytettävään appelsiinimarmeladiin. Kakun kostutukseen käytimme appelsiinimehua.
Suklaakakku on yhtä hyvä ilman gluteenia
Tämän kakun voi hyvin valmistaa gluteenittomia jauhoja käyttäen, ilman että kukaan edes huomaa muutosta. Vaalea gluteeniton jauhoseos käyttäytyi odotusten mukaisesti ja kakkupohjasta tuli virheetön. Jauhojen kokonaismäärä tässä reseptissä on lopputulokseen nähden yllättävän vähäinen.
Jos kakkua jostain syystä jää ylitse, voi sen pakastaa. Sulata pakasteut palat hitaasti jääkaapissa niin rakenne ja ulkomuoto säilyvät parhaiten.
Appelsiinilla maustettu, gluteeniton suklaakakku
Course: JälkiruoatDifficulty: Keskivaikea12
annosta15
minutes15
minutesAinekset
- Pohja
4 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1,2 dl Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl leivinjauhetta
gluteenittomia korppujauhoja
- Täyte
3 dl kuohukermaa
1 dl hunajaa
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl appelsiinimarmeladia
- Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
- Kakun kostuttaminen
1 dl appelsiinimehua
Ohjeet
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan ja paista kypsäksi 180 C uunissa.
- Mittaa kulhoon kerma, hunaja ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen, sivele appelsiinimarmeladia välipohjiin ja täytä välit tällä kaakaokreemillä. Kostuta kakku appelsiinimehulla. Tasoita reunat.
- Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kun seos jäähtyy, kaada se kakun päälle ja levitä lastalla reunoihin. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Voit koristella halutessasi kakun pinnan suklaarouheella välittömästi kuorrutteen levittämisen jälkeen.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: Antti Vahtera, Viinilehti
- Appelsiinimarmeladin voit korvata esimerkiksi aprikoosihillolla.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM