Jos Italian keittiön maut ja raaka-aineet ovat lähellä sydäntäsi, kannattaa tutustua tähän arkiruoaksi sopivaan annokseen. Lähikaupasta vuoden ympäri saatavista aineksista syntyy maukas ja täyttävä annos alle tunnissa.
Tomaattipohjainen bolognesekastike jauhelihasta sekä lasagne ovat meille tuttuja Italialaisen keittiön kulmakiviä. Tässä reseptissä käytetään noistakin annoksista tuttuja aineksia vaivattomasti uunivuokassa yhdistäen.
Nautaa, karitsaa vai kanaa?
Valitse gnocchivuokaan jauheliha makusi, kukkarosi ja saatavuuden mukaisesti. Karitsanjauhelihalla saat aikaan maukkaimman lopputuloksen, kanaa käyttämällä miedomman makuisen ja kevyemmän kokonaisuuden. Alkuperäisen reseptin naudanjauheliha on välimallin ratkaisu, jossa ei ole mitään moitittavaa. Aloita valmistelut ruskistamalla jauheliha kuumalla pannulla, tarvittaessa parissa erässä.
Aurinkokuivattuja tomaatteja myydään sekä öljyyn että mausteliemeen säilöttynä – valitse tähän annokseen öljyyn säilöttyjä tomaatteja. Hienonna tomaatit veitsellä pieneksi silpuksi. Raasta parmesanjuusto ja leikkaa mozzarella ohuksi siivuiksi. Ala kokoamaan aineksia uunivuokaan: tomaattimurska, hienonnetut basilikan varret joista on poistettu lehdet, viini, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita sitten joukkoon ruskistettu jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit sekä kirsikkatomaatit. Jätä muutama basilikanlehti tarjoilun koristeiksi, hienonna muut lehdet kevyesti ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
Tuoregnocchit ovat perunaa ja durumvehnää
Marketista saattaa löytyä kahta tuotetta gnocchi-nimikkeellä. Toinen on puolipallonmuotoista, koveraa kuivapastaa ja toinen tuoreena säilöttyjä mykyjä, jotka valmistetaan perunan ja durumvehnän yhdistelmästä. Tässä reseptissä käytetään nimenomaan tuoregnoccheja – mutta olemme kokanneet tätä myös kuivapastasta valmistetuista gnoccheista. Ne kannattaa kypsentää ennen lisäämistä muiden ainesten joukkoon, tuoregnocchit sen sijaan kypsyvät uunissa.
Sekoita gnocchit muihin aineksiin ja sirottele parmesanraaste pinnalle. Paistoaika uunin alatasolla 200 asteessa on noin 25-35 minuuttia, riippuen vuokan koosta. Ota vuoka uunista kun gnocchhit ovat kypsiä, levitä pinnalle mozzarellaviipaleet ja paista vuokaa vielä 5 minuutin ajan. Anna valmiin vuokan vetäytyä hetken ennen tarjoilua ja koristele annos basilikanlehdillä. Gnocchivuoka sopii myös uudelleen lämmitettäväksi seuraavana päivänä.
Kasvisruokailijalle sopivan annoksen saat aikaan kun korvaat reseptissä käytetyn jauhelihan esimerkiksi tummalla soijarouheella.
Gnocchivuoka on arjen helppo herkku
Course: LiharuoatCuisine: ItaliaDifficulty: helppo4
annosta15
minutes40
minutesTämä annos on jotakin bolognesen ja lasagnen väliltä, mutta valmistuu helpommin ja nopeammin. Siksi se on erinomainen vaihtoehto arki-illan ateriaksi.
Ainekset
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g parmesanjuustoa
1 mozzarellapallo
200 g kirsikkatomaatteja
0,5 ruukkua basilikaa
2 tlk tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
500 g tuore-gnoccheja
Ohjeet
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha.
- Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi. Raasta parmesaani, siivuta mozzarella. Huuhdo kirsikkatomaatit. Irrottele basilikanlehdet varsista.Kumoa uunivuokaan tomaattisäilykkeet. Sekoita joukkoon viini, hunaja, suola ja pippuri. Lisää gnocchit, jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit ja suurin osa basilikan lehdistä. Sekoita. Ripottele päälle parmesaaniraaste.
- Paista uunin alatasolla 25-35 minuuttia, kunnes gnocchit ovat kypsiä. Nosta uunista, levittele mozzarellasiivut vuoan päälle ja paista vielä 5 minuuttia. Koristele lopuilla basilikanlehdillä.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: Soppa 365
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM