Guacamole on avokadosta, tomaatista ja punasipulista valmistettu lisuke TexMex-aterialle. Miedon makuinen kastike sopii yhteen lihan, kanan, kalan ja kastikkeen kanssa, esimerkiksi tortilloiden, fajitasten tai quesadillojen yhteyteen.
TexMex-ruoalle tyypilliset maut syntyvät valmistustavan ja raaka-aineiden lisäksi kastikkeista. Tulista, makeaa, hapanta ja kirpeää yhdistelemällä saadaan aikaan harmoninen kokonaisuus. Guacamole-kastike on latinalaisen keittiön miedommasta osastosta poimittu lisuke joka sopii monen annoksen yhteyteen.
Aloita Guacamolen valmistaminen halkaisemalla avokadot pituussuunnassa, kiertämällä veitsellä ympäri keskellä piilottelevan ison kiven. Kun kierros on valmis, käännä puolikkaat eroon toisistaan ja kivi paljastuu. Napauta veitsenterä kiinni kiveen ja pyöräytä se irti. Kaavi sitten lusikalla avokadon hedelmäliha kuoresta kulhoon.
Guacamole saa värinsä avokadosta ja tomaateista
Muussaa avokadot, lisää kulhoon tomaait. Saat kirkkaamman vihreän lopputuloksen, mikäli viitsit kaltata tomaatin. Maun kannalta tomaattien kuoriminen ei vaikuta. Me jätimme tällä kertaa tomaatit kuorimatta ja väri on kuvien kaltainen, hieman ruskeaan taittava.
Yhdistä seuraavaksi kulhoon pilkottu punasipuli, puristettu valkosipulinkynsi ja mausteet. LIsää vielä pilkotut yrtit ja olet valmis. Halutessasi voit ajella Gucacamolen sileäksi sauvasekoittimella, mutta se ei ole välttämätöntä.
Jos Guacamolea jää aterialta yli, voit hyödyntää sen esimerkiksi tortillachipsien kanssa dippikastikkeena, kanasalaatin tai kasvisten kanssa tarjoiltavana kastikkeena, tai valmistaa muista TexMex-aterian rippeistä maukkaat Quesadillat joiden kanssa Guacamole toimii mainiosti.
Guacamole on TexMex-aterian värikäs kastike
Course: Kastikkeet, LisukkeetCuisine: TexMexDifficulty: Helppo4
annosta15
minutesGuacamole on mieto ja maukas lisuke TexMex-aterialle. Se sopii esimerkiksi dippikastikkeeksi kasviksille, nachoille ja tortillalastuille, kastikkeeksi tortillaan, enchiladaan tai tacoon sekä salaatinkastikkeeksi. Itse valmistettu guacamole yllättää positiivisesti raikkaalla, monitasoisella maullaan.
Ainekset
2 avocadoa
2 kaltattua tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
3 rkl sitruunan tai limen mehua
1/2 mietoa punaista chiliä
1/3 ruukkua korianteria
1/3 ruukkua lehtipersilja
1,5 tl juustokuminaa
suolaa
Ohjeet
- Ota reilun kokoinen kulho esiin ja puristele siinä avocadot käsin sileäksi massaksi. Paloittele tomaatit kuutioiksi ja lisää avocadon joukkoon.
- Hienonna punasipuli ja lisää se kulhoon yhdessä puristetun valkosipulin kanssa. Kaada joukkoon sitruunamehu, lisää suola ja juustokumina.
- Silppua chili ja yritit hienoksi ja lisää ne kulhoon. Voit halutessasi surauttaa Guacamolen sauvasekoittimella sileäksi.
Vinkit
- Guacamolen sisältämä avocado tummuu vähitellen valmistamisen jälkeen, joten emme suosittele guacamolen valmistamista paljon ennen ateriaa, tai ajatellen sen säilyttämistä tulevia päiviä varten. Maku ja rakenne kestävät lyhyen säilytyksen viilessä, ulkonäkö ei.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM