Etusivu » Uusimmat » Halloumijuusto ja palvikinkku, kreikkalainen alkupala
Halloumijuusto ja kinkku alkupala värikkäällä lautasella

Halloumijuusto ja palvikinkku, kreikkalainen alkupala

Halloumijuusto on kova, suolainen ja hieman sitkeä juusto, jota valmistetaan Kyproksella lampaan- ja vuohenmaidosta. Halloumin erikoisuus on sen korkea sulamispiste, jonka ansiosta sitä voi paistaa, grillata tai friteerata ilman että se sulaa. Kreikkalaisessa mezepöydässä halloumia nautitaan myös alkupalana kinkunviipaleen kanssa.

Hyppää reseptiin >>>

Grillattavat juustot ovat lisänneet suosiotaan viime vuosien aikana. Halloumi on moniin grillijuustoihin verrattuna kovempaa ja sen rakenne sopiikin mainiosti ruoanlaittoon. Sillä voi korvata lihaproteiineja padoissa ja kastikkeissa, voileivissä ja salaateissa. Makunsa puolesta halloumia voi yhdistellä monenlaisten makeiden ja suolaisten raaka-aineiden kanssa. Alkuperäinen halloumijuusto valmistetaan Kyproksella ja sillä on EU:n alkuperänimityssuoja.

Tämä yksinkertainen ja nopea resepti on tuliainen Kyproksen matkalta. Alkupalapöytään voisi halloumin ja kinkun lisäksi kattaa esimerkiksi pitaleipiä, hummusta, tsatsikia ja kanasouvlakia, kuten alla olevassa kuvassa.

Halloumijuusto saa makua parilalla tai grillissä

Paista halloumia ja kinkkua kuumalla parilapannulla tai grillissä muutaman minuutin ajan. Tarkoituksena ei ole sulattaa juustoa vaan saada sen pintaan väriä tai raitaa ja lämmittää juusto. Kinkunviipaletta voi paistaa hieman lyhyemmän ajan kuin juustoa. Aseta juustoviipaleet tarjolle lautasella ja päällystä ne kinkunviipaleilla.

Isompien marketien juustohyllystä löytyy useamman tuottajan valmistamia halloumijuustoja. Tavallisen halloumin lisäksi tarjolla on yleensä myös luomuvaihtoehto sekä laktoositon halloumi. Lopputuloksen kannalta ei ole juurikaan eroa minkä tarjolla olevista halloumivaihtoehdoista valitset. Kokonaan toinen asia ovat ns. grilljuustot, joita ei voi verrata maun tai rakenteen osalta halloumijuustoon.

Halloumijuustoa ja kinkkua, kreikkalainen alkupala

Course: AlkupalatCuisine: KreikkaDifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

5

minutes
Paistoaika

5

minutes

Halloumijuusto ja palvikinkun viipale muodostavat helpon, silti herkullisen alkupalan. Grillissä tai parilalla lämmitettävät ainekset saavat kevyen värin pintaansa ja maistuvat yhdessä erinomaisilta.

Ainekset

  • 200 g halloumijuustoa

  • 4 viipaletta palvikinkkua

Ohjeet

  • Leikkaa halloumijuusto neljäksi yhtä paksuksi viipaleeksi
  • Paista juustoa ja kinkunviipaleita parilalla tai ritilällä niin että ne saavat pintaans hieman raitaa ja väriä.
  • Aseta kinkunviipaleet juustopalojen päälle ja tarjoile.

Vinkit

  • Voit halutessasi liottaa halloumia puoli tuntia viileässä vedessä ennen paistamista. Näin saat vähennettyä juuston suolaisuutta.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*