Etusivu » Uusimmat » Hapanimeläkastike – valmista 10 minuutissa
Hapanimeläkastike ja uppopaistettua kanaa kulhoissa.

Hapanimeläkastike – valmista 10 minuutissa

Hapanimeläkastike on tuttu elementti useimmille kiinalaista ruokaa nauttineille. Tomaatin, etikan ja sokerin yhdistelmä on nimensä mukaisesti sekä hapan että makea. Tämä kastike sopii erityisesti friteeratulle ruoalle, mutta toimii hyvin myös paistettujen lihasuikaleiden ja kasvisten yhdistelmille.

Hyppää reseptiin >>>

Helppo ja nopea – siinä hapanimeläkastike lyhyesti kuvattuna. Kastikkeen maku varmasti jakaa mielipiteitä, mutta koska sitä on kaikissa länsimaisissa kiinalaista ruokaa tarjoavissa ravintoloissa ruokalistalla, on syytä olettaa että enimmäkseen siitä pidetään. Meillä mielipiteet jakautuvat yksi puolesta – yksi vastaan. Positiivinen seikka tässä kastikkeessa on se että se on täysin rasvaton ja sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Hapanimeläkastike ei varsinaisesti mikään terveysruoka ole sen sisältämän runsaan sokerin vuoksi, mutta toisaalta sitä ei loroteta litrakaupalla ruokien päälle.

Hapanimeläkastike onnistuu aina ja kaikilta

Kastikkeen valmistus käy vaivattomasti ja onnistuu jokaiselta. Mittaa kaikki hapanimeläkastikkeen ainekset pieneen kattilaan ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Jatka kypsennystä säännöllisesti sekoitellen kunnes kastike on hieman paksuuntunut. Silloin voit sammuttaa lieden ja siirtää kastikkeen jäähtymään.

Hapanimeläkastike tarjoillaan tavallisesti haaleana tai huoneenlämpöisenä. Jos aterialta jää kotitekoista kastiketta yli, se säilyy jääkaapissa reilun viikon ajana tiiviissä purkissa. Voit myös pakastaa hapanimeläkastiketta ja sulattaa sen aikanaan jääkaapissa ennen käyttöä.

Helppo ja nopea hapanimeläkastike

Course: KastikkeetCuisine: KiinaDifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

5

minutes
Keittoaika

5

minutes

Friteeratun ruoan kanssa tarjottava hapanimeläkastike valmistuu kotikeittiössäkin muutamassa minuutissa. Upean värinen ja maultaan monitahoinen kastike kruunaa friteeratut lihat ja kasvikset.

Ainekset

  • 4 rkl tomaattiketsuppia

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 4 rkl valkoviinietikkaa

  • 3 rkl sokeria

  • 1 dl vettä

  • 1 tl maissitärkkelystä

  • 0,5 tl Suolaa

Ohjeet

  • Yhdistä pienessä kattilassa kaikki kastikkeen aineksetja kiehauta seos. Sekoita hyvin. Varmista että maissitärkkelys on seonnut tasaisesti kastikkeeseen ja alenna sitten lämpö matalalle keskitasolle. 
  • Jatka sekoittamista kunnes kastike on saavuttanut halutun, sakean koostumuksen. 
  • Sammuta liesi ja anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoile kastike haaleana tai huoneenlämpöisenä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*