Etusivu » Uusimmat » Hernepyree – monen ruoan lisuke

Hernepyree – monen ruoan lisuke

Hernepyree tuo lautaselle väriä – ja yllättävän paljon myös makua. Helposti ja nopeasti valmistuva pyre sopii tarjottavaksi monenlaisen ruoan kanssa: kala, liha, kana ja kasvikset sopivat mainiosti hernepyreen kanssa samalle lautaselle. 

Hyppää reseptiin >>>

Hernepyree on herkullinen ja helppo lisuke, joka sopii moneen ruokaan. Se voidaan valmistetaa keittämällä tai höyryttämällä herneitä ja soseuttamalla ne sitten karkeaksi tai sileäksi pyreeksi. Tämä pyree on luonnostaan vegaaninen ja gluteeniton, joten se sopii useimmille ruokavalioille.

Hernepyree on raikas ja kevyt lisuke, joka sisältää runsaasti ravintoaineita. Se on hyvä kuidun, proteiinin ja vitamiinien lähde. Hernepyree on myös vähäkalorinen ja rasvaton. Postiivista on lisäksi se, että herneet ovat edullisia ja niitä voi ostaa vuoden ympäri lähikaupasta. Tämän pyreen valmistaminen onnistuu jokaiselta. Melko monta hyvää syytä siis tutustua hernepyreeseen viimeistään nyt!

Hernepyree valmistuu minuuteissa

Kuumenna litra vettä kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon herneet. Keitä niitä viisi minuutin ajan. Sillä välin voit kuumentaa voita paistinpannulla ja kuullottaa hienonnetun sipulin ja valkosipulin. 

Kaada herneet lävikköön ja valuta keitinvesi pois. Kaada herneet takaisin kattilaan. Yhdistä kattilassa mukaan kuullotetut sipulit ja kerma. Soseuta makusi mukaan seos joko karkeaksi tai sileäksi pyreeksi sauvasekoitinta käyttäen. Lisää pyreeseen sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Tarkasta maku ja rakenne, lisää tarvittaessa tilkka kermaa ja sekoita hyvin. 

Tarjoile hernepyree lämpimänä. Yhdistä pyrettä kala-, kana-, liha- ja kasvisannosten lisukkeisiin. Muita suositeltavia pyreelisukkeita ovat valkosipulinen perunapyree sekä punajuuripyree. 

Hernepyree yllättää maukkaudellaan

Course: LisukkeetCuisine: SuomiDifficulty: helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

5

minutes
Keittoaika

5

minutes

Kirkkaanvihreä hernepyree tuo väriä ja makua kala-, liha- ja kasvisruokalautasille. Helppo ja nopeasti valmistuva pyree on yllättävänkin maukas lisuke.

Ainekset

  • 300 g pakasteherneitä

  • 1 pieni salottisipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 rkl voita

  • 0,5 dl kuohukermaa

  • 2 tl sitruunamehua

  • suolaa

  • mustapippuria

Ohjeet

  • Keitä herneitä 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
  • Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa kypsäksi.
  • Kaada keitinvesi pois herneistä. Laita herneet kulhoon sipulin ja kerman kanssa. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Vinkit

  • Alkuperäinen resepti: alko.fi / Sanna Kekäläinen

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*