Hoisin-kastike on paksu, tumma ja makeansuolainen kastike, jota käytetään laajalti kiinalaisessa ja vietnamilaisessa keittiössä. Se on erinomainen lisä marinadeihin, dippeihin ja wok-ruokiin. Kevyesti mausteinen kastike sopii helposti myös pohjoismaiseen makuun.
Hoisin-kastikkeen ainutlaatuinen maku syntyy makeuden, hapokkuuden, suolaisuuden ja umamin tasapainosta. Siinä on usein myös kevyttä, etikan hapon ja valkosipulin aromien tuomaa mausteisuutta, joka lisää ruokiin syvyyttä. Kastikkeen paksu ja tahmea rakenne tekee siitä täydellisen lihan tai kasvisten kanssa tarjottavaksi.
Helppo ja nopea valmistaa
Kotitekoinen hoisin-kastike on yllättävän helppo valmistaa, ja sen maku on mielestämme huomattavasti runsaampi, selvästi parempi kuin kaupan valmiiden kastikkeiden. Tämä yksinkertainen perusresepti sisältää soijakastiketta, maapähkinävoita, fariinisokeria, valkoviinietikkaa, valkosipulia ja hieman mustapippuria.
Jos haluat tuunata kastiketta tulisempaan suuntaan, voit lisätä siihen chlitahnaa tai Sriracha-kastiketta makusi mukaan. Seesamiöljy tai seesaminsiemenet tuovat tarvittaessa oman vivahteensa Hoisin-kastikkeeseen.
Hoisin on yllättävän monikäyttöinen kastike
Kokeile Hoisin-kastiketta erilaisiin tarkoituksiin: Hoisin-kastike on erinomainen marinadi lihalle, kanalle tai tofulle. Se antaa ruoalle pehmeän mausteisn maun ja kauniin, tummanruskean värin. Tarjoile hoisin-kastiketta dippinä kevät- ja kesärullien, kiinalaisten taikinanyyttien eli dumplingien tai tuoreiden vihannesten kanssa. Sivele Hoisin-kastiketta grillattavan lihan tai kasvisten päälle tuomaan lisämakua ja karamellisoitunutta pintaa.
Hoisin-kastike on myös olennainen osa monia wok-ruokia. Se tuo ruokaan täyteläisyyttä ja paksuntaa kastiketta. Tiesitkö että Hoisin-kastike on yksi Pekingin ankan perinteisistä lisukkeista?
Hoisin-kastikkeessa on pähkinäinen maku
Course: Kastikkeet, LisukkeetCuisine: KiinaDifficulty: helppo5
minutesTämä Hoisin-kastike on täysin erilainen kuin kaupan valmiskastikkeet. Erinomainen lisuke Kesärullille ja miksei vaikka satay-vartaille tai grillatulle lihalle... Helppo kastike valmistuu ilman kuumentamista ja säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan.
Ainekset
80 g soijakastiketta
100 g maapähkinävoita
30 g fariinisokeria
20 ml valkoviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
40 ml rypsiöljyä
mustapippuria
Ohjeet
- Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset.
- Aja sileäksi kastikkeeksi sauvasekoitinta tai pientä monitoimikonetta käyttäen.
- Kaada kastike kulhoon ja tarjoile.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: Chef´s Pencil
- Tämä kastike toimii mainosti Vietnamilaisten kesärullien kanssa....!
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM