Etusivu » Uusimmat » Hunajamarinadi mureuttaa ja maustaa

Hunajamarinadi mureuttaa ja maustaa

Hunajamarinadi on helppo valmistaa kotikeittiössä ja itse tekemisessä on tässäkin tapauksessa monia positiivisia seikkoja. Tämän marinadin ainekset löytyvät jokaisesta lähikaupasta, useimmat todennäköisesti jo nyt maustehyllystäsi. 

Hyppää reseptiin >>>

Yritämme itse välttää valmiiksi maustettujen raaka-ainesten ostamista ja tarpeen mukaan maustaa, sekä marinoida lihat ja kasvikset itse. Kaupan valmiiksi marinoituihin tuotteisiin turvautuminen on monessa tapauksessa ymmärrettävää, mutta ei välttämätöntä – ainakaan jos sinulla on käyttää hetki aikaa kanan tai lihan leikkaamiseen ja marinadin valmistamiseen.

Kun marinoit itse, lisäät kontrollia siihen millaista ruokaa valmistat ja syöt. Kokonaisesta fileestä, leikkeestä tai palasta leikkaat juuri sellaista kypsennettävää kuin haluat. Valmiiksi marinoidut, pakatut lihat eivät sitä aina mahdollista.  Omassa keittiössä valmistettu marinadi antaa tilaisuuden makuprofiilin säätämiseen henkilökohtaisten mieltymysten mukaisesti: makean, suolaisen, happaman, karvaan tai tulisten makujen korostaminen on helppoa kun tietää mitä on tekemässä.

Mikäli kärsit ruoka-aineisiin liittyvistä allergioista tai haluat käyttää ainoastaan luomuviljelyyn ja -kasvatukseen liittyviä raaka-aineita, on itse maustaminen myös turvallinen tapa varmistua siitä mitä pataasi ja lautasellesi päätyy. Ruokaviraston sivuilta löytyy kattavasti tietoa lisäaineisiin liittyen.

Hunajamarinadi on helppo valmistaa itse

Valmiiksi pakattujen lihojen marinadit sisältävät käytännössä aina lisä- ja säilöntäaineita. Nämä voit välttää kokonaan valmistamalla marinadisi itse. Lisäksi omatekoinen marinadi on useimmissa tapauksissa valmista tuotetta edullisempi vaihtoehto. Tätä hunajamarinadia olemme käyttäneet mm. Kana-aurajuustolasagnen jauhelihan sekä Kirjavan kanakeiton kanasuikaleiden marinointiin.

Yllä olevasta huolimatta, valinta jää tässäkin tapauksessa kuluttajalle. Kauppaliikkeet tarjoavat valmiiksi marinoituja ja leikattuja lihavaihtoehtoja – sekä maustamattomia raaka-aineita jotka voi itse jalostaa valmistamista varten. Molempien puolesta riittää puhujia, eikä meidän blogimme tehtävä ole päättää mikä on oikein, vaan tarjota vaihtoehtoja ja inspiraatiota maistuvan kotiruoan valmistamiseen.

Hunajamarinadi kanalle

Course: MarinaditDifficulty: Helppo
Valmisteluaika

5

minutes

Hunajamarinadi kanan ja miksei muidenkin raaka-aineiden marinoimiseen. Käytä marinointiin tiiviisti suljettavaa pussia josta puristat ilmat pihalle. Näin saat helposti käänneltyä marinoitavia aineksia ja marinadi vaikuttaa tasaisesti.

Ainekset

  • 1 sitruunan mehu

  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

  • 0,5 dl rypsiöljyä

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 2 tl juustokuminaa

  • 0,5 tl mustapippuria

  • 1 rkl raastettua inkivääriä

  • 1 tl korianterijauhetta

  • 1 tl kurkumajauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 0,5 tl cayennepippuria

Ohjeet

  • Kuori ja purista valkosipulin kynnet kulhoon.
  • Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi marinadiksi.

Vinkit

    Leave a Comment

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    *