Inkivääri-kevätsipulisalaatti on raikas lisuke, jota kutsutaan myös kastikkeeksi. Tämä yksinkertainen lisuke sopii mainiosti monien korealaisten ruokalajien kanssa tarjoiltavaksi. Kevätsipulin, inkiväärin ja riisiviinietikan lisäksi tarvitset ainoastaan tilkan kasviöljyä ja ripauksen suolaa.
Korealaisessa ruokapöydässä kastikkeilla ja lisukkeilla on merkittävä rooli. Ruokalajit ovat jo itsessään tavallisesti hyvin maustettuja ja maukkaita, mutta lisukkeet ja kasvikset tuovat lisää sekä rakennetta että makuja annoksiin. Pikkelöidyt kasvikset tasapainottavat pääruokien usein tulisia ja makeita makuja.
Miedon makuinen kevätsipuli tuo raikkautta ruokaan
Kevätsipuli on monipuolinen, miedon makuinen kasvi, jota käytetään runsaasti aasialaisissa keittiöissä – myös Koreassa. Kevätsipuli muistuttaa tavallista sipulia, mutta sen varsi on hennompi ja vihreämpi. Maultaan se on mieto ja sitä käytetäänkin tuomaan annoksiin keveyttä, raikkautta sekä ulkonäköä. Kevätsipuli sisältää runsaasti C-vitamiinia, kuitua ja muita ravintoaineita, mutta vain vähän kaloreita. Myyntipakkauksissa on tavallisesti puolisen tusinaa kevätsipulin vartta ja sitä on saatavilla marketeista vuoden ympäri.
Inkivääristä käytetään sen juuri, joka on maultaan voimakkaan mausteinen ja hieman sitruunainen. Sitä pidetään ruokahalua edistävänä, ruoansulatusta auttavana ja tulehduksia vähentävänä. Korealaisessa keittiössä inkiväärin mausteista makua ja terveysvaikutuksia arvostetaan, siksi sitä käytetään yleisesti ruoanlaitossa.
Inkivääri-kevätsipulisalaatti valmistuu parissa minuutissa
Leikkaa terävällä veitsellä kevätsipulin varret ohuiksi viipaleiksi. Voit käyttää sekä valkoisen että vihreän osan. Mikäli käytät tuoretta inkivääriä, niin kuori se ja raasta hienolla terällä. Marketeista saa inkiväärimurskaa, joka on kätevää käyttää ruoanlaitossa. Reilu ruokalusikallinen vastaa 5 cm palaa. Yhdistä inkivääri ja kevätsipuli kulhossa.
Lisää joukkoon riisiviinietikka, suola ja tilkka öljyä. Sekoita ainekset hyvin ja anna makujen tasaantua parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua. Muita lisukkeita korealaisessa illallispöydässämme ovat tavallisesti pikkelöidyt kurkut, punakaalikimchi, soija-valkosipulikastike, korealainen yleisdippi ja sinapinsiemenmajoneesi.
Inkivääri-kevätsipulisalaatti, nopea korealainen lisuke
Course: Lisukkeet, SalaatitCuisine: KoreaDifficulty: Helppo5
minutes20
minutesInkivääri-kevätsipulisalaatti on nopeasti valmistuva lisuke erilaisille korealaisille ruoka-annoksille. Kevätsipulia saa marketeista vuoden ympäri, tuoreen inkiväärin voit korvata valmiilla murskalla.
Ainekset
2 nippua kevätsipulia (noin 10 vartta)
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl riisiviinietikkaa
½ tl suolaa
Ohjeet
- Hienonna kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Käytä sekä vaalea osa että vihreää vartta. Kuori ja raasta inkivääri.
- Sekoita kaikki ainekset yhteen ja jätä maustumaan vähintään 20 minuutiksi.
- Käytä korealaisten ruokien lisukkeena.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM