Juicy Lucy on erilainen juustohampurilainen, sillä pihvin päälle asetettavan juustoviipaleen sijaan tässä burgerissa juusto leivotaan hampurilaispihvin sisälle. Juusto tekee pihvistä erityisen mehukkaan ja siitä tämä burgeri on saanut nimensä.
Hampurilaista on kehitetty ja viritetty vuosien varrella lukemattomiksi versioiksi. Halkaistun sämpylän väliin asetettava pihvi on oikean hampurilaisen perusajatus – ja siitä ajatuksesta pidetään myös Juicy Lucyssa kiinni.
Erilaiseksi tämän burgerin tekee se että juusto leivotaan pihvin sisään, sen sijaan että se sulatetaan pihvin päälle. Seurauksena on tavallista muhevampi pihvi, joka ei kuivu kypsennettäessä. Hampurilaista haukattaessa pihvin sisällä sulanut juusto valuu hitaasti ulos, tuoden makua joka suupalaan. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä kuuma juusto saattaa polttaa suuta ja kieltä!
Juicy Lucyn pihvi onnistuu muottia käyttäen
Juicy Lucyn pihviä varten pitää varata hieman tavalllista enemmän jauhelihaa, jotta juuston sisäänleipominen on mahdollista. Liha kannattaa jakaa haluttuun määrään pihvejä keittiövaakaa käyttäen. Rengasmuotin avulla pihveistä saa tasakokoisia ja -muotoisia.
Valitse juustoksi kaupan juustohyllystä cheddaria, joko palana tai valmiina viipaleina. Jätä juuston ympärille riittävästi pihvin reunaa, jotta juusto ei ala valua ulos pihvin paistamisen aikana. Taputtele reunat tiiviisti kiinni ja painele pihvi suunnilleen tasapaksuksi kaikilta kohdiltaan. Grillaa pihvit tai paista ne pannulla haluttuun kypsyyteen.
Juicy Lucyn lisukkeet leikkaavat pihvin rasvaisuutta
Kokoa hampurilaiset välittömästi pihvin valmistuttua, käytä lisukkeina majoneesia, salaattia, suolakurkkua sekä tomaattia. Jos haluat valmistaa sämpylät itse, voit valita perinteiset hampurilaissämpylät tai suosittelemamme perunasämpylät – molemmat sopivat Juicy Lucyn toteuttamiseen.
Juicy Lucy, hampurilaispihvi Cheddar-täytteellä
Course: Liharuoat4
annosta10
minutes10
minutesJuicy Lucy on mehukas hampurilainen jonka naudanlihapihvi täytetään cheddarjuustolla. Kypsennyksen aikana juusto sulaa valuvaksi. Suolakurkku leikkaa hieman rasvaisuutta ja valkosipuli antaa lisää makua tähän herkkuun. Parhaimmillaan hiiligrillissä valmistettuna.
Ainekset
800 g naudan jauhelihaa 17 %
160 g cheddarjuustoa
suolaa
mustapippuria
- majoneesikastike
2 dl majoneesia
1 suolakurkku
1 valkosipulinkynsi
salaattia
tomaattia
Ohjeet
- Jaa jauheliha 8 – 12 osaan. Tasoita pyöreiksi kiekoiksi. Asettele juustonpalat pihvien keskelle.
Nosta toiset pihvit juustojen päälle ja tiivistä reunat. - Valmistele lisukkeet: pese ja pilko tomaatti ja salaatti, kuutioi suolakurkku ja hienonna valkosipuli. Yhdistä majoneesikastikkeen ainekset.
- Grillaa 2 minuuttia suoralla lämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä epäsuoraan lämpöön 5 minuutin ajaksi. Vaihtoehtoisesti paista (parila)pannulla haluttuun kypsyyteen.
- Paahda sämpylät kevyesti grillissä ja kokoa hampurilainen pohjalta alkaen: sämpylän pohja, majoneesi, salaattia, pihvi, tomaatti, majoneesi, sämpylän kansi.
Vinkit
- Valitse täytteeksi laadukas Cheddarjuusto. Cheddarsulatejuustoviipaleet (esim. Aamupala) eivät tähän reseptiin sovi.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM