Etusivu » Uusimmat » 2 Perhepizzaa valmistuu 2 tunnissa
Perhepizza pöytään kahdessa tunnissa.

2 Perhepizzaa valmistuu 2 tunnissa

Parhaat pizzat vaativat aikaa valmistuakseen. Aina ei ole aikaa odotella, joten tässä perhepizza-resepti tilanteeseen jolloin pitää saada paljon valmista nopeasti. Lopputulos on pizzanhimon tyydyttävä.

Hyppää reseptiin >>>

On ok muuttaa mieltänsä, mainosti Ikea ostosten vaihto- tai palautusmahdollisuutta. Ihan samalla tavalla on ok muuttaa mieltänsä päivän ruoan suhteen – mutta sitten pitää olla mahdollisuus tarvittaessa nopeaan toimintaan. Tällä reseptillä tyydyttää äkillisesti iskeneen pizzanhimon, mutta ei siitä pari päivää viritellyn pizzataikinan veroista tietenkään tule. Mutta kelpo korvike.

Jauhojen yhdistelmällä saa pizzapohjaan rakennetta ja rapeutta

Käytimme tässä reseptissä yhdistelmää, jossa pääosaa näyttelivät 00-jauhetut kevätvehnäjauhot, joita komppasi desilitra täysjyväriisijauhoa. Tarkoitus oli hyödyntää Pinsa Romanan taikinasta saatua ideaa: speltti- tai riisijauho tuo paistovaiheessa pohjaan lisää makua ja rapeamman lopputuloksen. Pohjan voi totta kai valmistaa myös pelkkiä vehnäjauhoja käyttäen.

Taikinaa saa veivata ja ja vaivata reippaasti – tässä kohtaa monitoimikoneen taikinakoukku on hyvä apu. Kymmenen minuutin alustus tekee taikinasta sileän ja aikanaan myös helposti muotoiltavan. Taikina saa kohota kelmulla tai kannella suljetussa astiassa tunnin verran huoneenlämmössä.

Muotoile pizza ja paista kuumassa uunissa

Perhepizzan kokoinen lätty kannattaa muotoilla kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä, niin vältät sen siirtelemisen vaivan. Pehmeä taikina levittyy helposti painelemalla tai kaulinta käyttäen leivinpaperin täyttäväksi pohjaksi. Voit jakaa taikinan kahden sijasta neljään osaan, mutta sitten paistamiseen kuluu tuplasti enemmän aikaa.

Visuaalisesti näyttävämmän lopputuloksen saa aikaan kun jättää reunoille 1-2 cm kaistan hieman paksumpaa taikinaa. Se kohoaa uunissa ja saa aikaan pizzalle tyypilliset reunat, Kevyt sipaisu oliiviöljyä reunoille auttaa reunojen ruskistumisessa. 

Jos käytössäsi on iso pizzakivi tai pizzateräs, sopivat ne hyvin näidenkin pizzojen valmistamiseen. Vaihtoehtoisesti voit jättää uunipellin kuumentumaan uunin lämpenemisen ajaksi ja hyödyntää sen lämpöä rapean pohjan toteuttamiseen. 

Tällä reseptillä valmistettua perhepizzaa kannattaa esipaistaa ennen kuin varsinaiset täytteet tulevat pizzan pinnalle. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta lähes reunasta reunaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Siirrä pizzapohja kuumalle uunipellille (leivinpaperin päällä) ja esipaista sitä 250-asteisessa uunissa kiertoilmatoimintoa käyttäen noin 6-8 minuutin ajan – kunnes pintaan alkaa ilmestyä ruskeita laikkuja.  Ota sitten pizza uunista työpöydälle, leivitä haluamasi täytteet ja mozzarella. Siirrä pizza takaisin uuniin ylätasolle ja viimeistele paistotulos 3-5 minuutissa. 

Anna pizzan levätä ritilän päällä parin minuutin ajan paistamisen jälkeen, leikkaa ja tarjoile. 

2 Perhepizzaa 2 tunnissa

Course: KasvisruoatCuisine: ItaliaDifficulty: helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

1

hour 

15

minutes
Paistoaika

12

minutes

Nämä perhepizzat ovat ratkaisu, kun pizzanhimo yllättää. Valitse täytteet makusi mukaan - tai mitä kaapista sattuu löytymään. Nopean täydennyksen lähikaupasta ehtii tekemään sillä aikaa kun taikina nousee.

Ainekset

  • 500g 00-vehnäjauhoja

  • 1 dl täysjyväriisijauhoa (kts. Vinkit)

  • 4 dl viileää vettä

  • 7g kuivahiivaa 

  • 10 g hienoa merisuolaa

  • 10 g oliiviöljyä

  • Tomaattikastike
  • 400 g tomaattimurskaa

  • 0,5 tl suolaa

  • mustapippuria

  • oreganoa

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • tuoretta basilikaa

  • Täytteet
  • 150 g mozzarellaraastetta

  • 1 mozzarellapallo

  • esim. tonnikalaa, kinkkua, salamia, kanaa, katkarapuja tai kasviksia

Ohjeet

  • Ota vedestä tilkka erilleen ja sekoita siihen hieno merisuola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää loput vedestä. Vaivaa hetki (monitoimikoneen taikinakoukulla).

    Lisää suolavesi taikinaan ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on kokonaan imeytynyt jauhoihin.
    Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt. Vaivaa taikinaa (monitoimikoneella) yhteensä n. 10 minuuttia reippain ottein.
  • Sulje taikina sitten ilmatiiviiseen rasiaan tai peittele kulho huolellisesti elmukelmulla niin, ettei ilmaa pääse taikinan joukkoon. Ilma kuivattaa taikinaa ja tekee sen pinnasta kovan ja kuivahtaneen. Tätä pikataikinaa kohotetaan huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
  • Kuumenna uuni (kiertoilmatoiminnolla) 250 asteeseen. Laita paistopelti uuniin kuumenemaan. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä uunipellille mahtuvat pohjat. Pyri jättämään 1-2 cm leveydeltä reunoille hieman paksumpi taikinakerros ja sipaise sudilla reunalle kevyesti oliiviöljyä.
  • Yhdistä tomaattikastikkeen ainekset. Hienonna joukkoon puoli tusinaa tuoreita basilikanlehtiä. Kastiketta ei keitetä tai kuumenneta. Lisää halutessasi joukkoon yksi hienonnettu tai puristettu valkosipulin kynsi.
  • Levitä tomaattikastike ja juustoraaste tasaisesti pizzapohjan päälle, siirrä pizza kuumalle uunipellille ja esipaista 6-8 minuutin ajan - tai kunnes ensimmäiset ruskeat laikut ilmestyvät juuston pintaan. Ota pizzapelti uunista ja levitä loput täytteet sekä revitty mozzarella pohjan päälle, siirrä pizzapelti takaisin uuniin 3-5 minuutin ajaksi, jotta juusto sulaa ja täytteet kuumenevat.
  • Anna pizzan levätä hetki paistamisen jälkeen ritilän päällä ilman leivinpaperia.Viimeistele valmis pizza ripottelemalla pinnalle oreganoa ja hienonnettua tuoretta basilikaa.

Vinkit

  • Riisijauhon tarkoitus on tehdä pizzapohjasta paistuessaan rapeampi. Jos et voi/halua käyttää riisijauhoa, vähennä veden määrää 0,5 - 0,75 dl verran.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*