Kanan ja aurajuuston liitto on ilmeisesti ikuinen. Kermainen juustokastike tekee tästä pasta-annoksesta täyteläisen, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit viimeistelevät maukkaan kokonaisuuden.
Kana-aurajuustopasta on sopiva valinta silloin kun kaipaat maukasta ja täyttävää ruokaa. Tässä annoksessa on riittävästi proteiinia, rasvaa ja hiilihydraatteja päivän ravintotarpeen tyydyttämiseksi. Uusien ruokasuositusten kanssa kana-aurajuustopasta ei korreloi kovinkaan hyvin, mutta aina välillähän on lupa poiketa ravitsemusterapeuttien viitoittamalta ruokapolulta…
Paista kana, keitä pasta
Valitse tähän ruokaan joko valmista suikaletta tai helposti leikattavaa, ohutta tai kokonaista leikettä. Mausta kana suolalla sekä pippurilla ja paista kypsäksi kuumalla pannulla. Pinnan kevyt ruskistuminen on suotavaa.
Laita pastan vesi kuumentumaan. Valitse pastaksi joko tagliatellen kaltaista nauhapastaa tai gnoccheja. Spagettikin käy, ellei muuta ole käsillä. Keitä pasta lähes kypsäksi, älä ylikypsäksi. Pastan kypsyessä voit kuullottaa sipulia ja valkosipulia keskikuumalla pannulla öljyssä. Lisää kuullottuneiden sipulien joukkoon kerma tai ranskankerma ja murenna pannulle myös suurin osa aurajuustosta. Anna seoksen kuumentua ja juuston sulaa osittain. Auran sijaan voit kokeilla muitakin sinihomejuustoja, tärkeätä on että juusto sulaa sopivasti osaksi kastiketta.
Yhdistä kaikki ainekset ja tarjoile
Säästä tilkka pastan keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita joukkoon kastike, aurinkokuivatut tomaatit sekä basilika. Notkista kokonaisuutta lisäämällä joukkoon puoli desilitraa pastan keitinvettä, tarvittaessa enemmänkin.
Koristele annokset muutamalla basilikanlehdellä ja aurajuustomurulla.
Kana-aurajuustopastasta voit valmistaa hieman ”terveelisemmän” version esimerkiksi käyttämällä annokseen vähärasvaisempaa kermaa ja täysjyväjauhoista valmistettua pastaa. Suosittelemme mieluummin pitäytymään reseptissä ja nauttimaan tästä annoksesta alkuperäisessä muodossa.
Kana-aurajuustopasta on kaikkea paitsi kevyttä
Course: KanaruoatCuisine: ItaliaDifficulty: helppo4
annosta10
minutes15
minutesKanapasta jonka maut ovat kohdallaan. Jos elämä kolhii, niin tässä on vastaiskuna todellinen lohturuoka.
Ainekset
1 sipuli
1 - 2 valkosipulin kynttä
400 g kanaa - suikaletta tai rintafilettä
2 rkl öljyä
1/2tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl ruokakermaa tai fraichea
1dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
1 pkt Aurajuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
300 g gnocchi-kuivapastaa
Ohjeet
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Ruskista kanasuikaleet öljyssä (1 rkl). Mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä (1rkl).
- Lisää kerma ja murennettu sinihomejuusto, jätä osa koristeeksi. Kuumenna kiehuvaksi.
- Valuta pasta, ota 1/2 dl lientä talteen Sekoita kastike pastaan. Lisää liemi, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Koriste sinihomejuustolla ja basilikalla.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: K-ruoka.fi
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM