Etusivu » Uusimmat » Yksinkertainen ja herkullinen Kana Caesar-salaatti
Kana Caesar salaatti annos lautasella

Yksinkertainen ja herkullinen Kana Caesar-salaatti

Kana Caesar on salaattiklassikko, joka löytyy ruokalistoilta ympäri maailmaa. Rapea salaatti, paahdetut leipäkuutiot, juustolastut ja kana yhdistyvät kirpeän kastikkeen kanssa vastustamattoman maukkaaksi kokonaisuudeksi. 

Hyppää reseptiin >>>

Kana Caesar on varmasti yksi tunnetuimmista salaattiannoksista, jonka maineelle vetävät vertoja esimerkiksi Kreikkalainen salaatti, Waldorf-salaatti sekä Nizzan salaatti. Kana Caesar on yksinkertainen, muutamaa raaka-ainetta hyödyntävä kokonaisuus, joka on sekä maukas että täyttävä annos.

Caesar-salaatti syntyi sattumalta

Monet ruokaklassikot ovat kehittyneet vähitellen vuosisatojen varrella eikä niiden tarkkaa syntyhistoriaa tunneta. Caesar-salaatin osalta asiat ovat toisin: Caesar Cardini tarjoili kuuluisaa salaattiaan ensi kertaa ravintolassaan Tijuanassa 4.7.1924, kun Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän juhlijat olivat tyhjentäneet ravintolan ruokavarastot niin, että piti keksiä vielä saatavilla olevista aineksista tarjottavaksi sopiva annos. Satavuotias salaatti maistuu edelleen ja on löytänyt paikkansa lukemattomien ravintoloiden ruokalistalta.

Valmista rapeat leipäkuutiot

Krutonkeja saa valmiinakin, mutta niiden paahtaminen itse onnistuu helposti. Esimerkiksi hieman kuivahtanut paahtoleipäviipale on helppo leikata kuutioiksi. Poista leikatessa leivän reunat, niin saat tasalaatuisia kuutioita. Voit lisätä öljyn joko leipäkuutioiden joukkoon ja pyöritellä sitten kuutioita kulhossa – tai pannulle, josta kuutiot imaisevat öljyn hetkessä. Käytä pannua keskilämmöllä, jotta valkosipuli ei pala ja tuota kitkerää makua leipäkuutioihin. Kääntele kuutioita säännöllisesti jotta saat tasaisesti paahtuneen lopputuloksen.

Kastike tekee salaatista Caesarin

Caesar-salaatista on runsaasti erilaisia versioita, etenkin sen kastikkeen valmistamisesta. Alkuperäinen kastike valmistettiin munankeltuaisesta, mutta yleinen tapa on käyttää sen sijaan muita aineksia. Anjovis ja Worcestershire tuovat tämän reseptin kastikeeseen umamista makua, sitruuna ja sinappi kirpeyttä ja hapokkuutta. 

Käytä maustamiseen valkosipulia maun ja tilanteen mukaan – raaka valkosipuli lounassalaatin kastikkeessa saattaa olla iltapäivän kokousten kannalta kyseenalainen elementti… Joka tapauksessa, kastike on keskeinen tekijä jolla syntyy Caesar-salaattiin sen tunnusomainen maku.

Caesar-salaatti on helposti versioitava alusta

Hyödynnä Caesar-salaattia myös muiden proteiinin lähteiden kanssa. Paistettu lohi tai tonnikala, katkaravut  ja tofu sopivat mainiosti tarjottavaksi Caesar-salaatin kanssa. Kasvissyöjät voivat jättää anjoviksen pois salaattikastikkeesta ja käyttää lisukkeina esimerkiksi tempehiä, linssejä tai kikherneitä. Romainen ohella tai sen sijaan Caesar-salaattiin voi käyttää mm. lehtikaalia ja rucolaa tuomaan uudenlaista rakennetta ja makua. 

Kana Caesar on suosittu lounassalaatti

Course: KanaruoatCuisine: USADifficulty: helppo
Annoksia

2

annosta
Valmisteluaika

15

minutes
Paistoaika

15

minutes

Kana Caesar on yksinkertainen, silti herkullisen makuinen salaatti, joka sopii yhtä hyvin lounaalle kuin kevyeksi kesäpäivän pääateriaksi. Kana, juusto ja leipäkuutiot tekevät annoksesta täyttävän.

Ainekset

  • 2 broilerin rintafilettä

  • suolaa

  • pippuria

  • 2 kerää romainesalaattia

  • 6-8 vaaleaa leipäviipaletta, kuutioituna

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 100 g parmesanjuustoviipaleita

  • Salaatinkastike
  • 8 anjovisfilettä

  • 3 rkl sitruunamehua

  • 1,5 rkl Dijon-sinappia

  • 2 tl Worcestershire-kastiketta

  • 1-2 valkosipulin kynttä

  • 1 dl oliiviöljyä

  • mustapippuria

  • suolaa

Ohjeet

  • Huuhtele ja valuta salaatit. Paahda leipäkuutiot öljyssä. Purista valkosipulinkynsi mukaan pannulle antamaan makua leipäkuutioihin.
  • Mausta ja paista broilerin rintafileet ja leikkaa kuutioiksi. Vuole parmesanista ohuita lastuja.
  • Valmista kastike: lisää ainekset kulhoon ja sekoita öljyä lukuunottamatta muut aineet tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi öljy pienissä erissä, koko ajan vatkaten - tai sauvasekoittimen hitaalla nopeudella sekoittaen
  • Revi salaatinlehdet kulhoon, lisää rucola, juustolastut, broileripalat ja leipäkuutiot. Kääntele sekaisin. Koristele ja mausta kastikkeella. Lisää viipaloitua kanaa annoksen päälle.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*