Etusivu » Uusimmat » Kana-fetajuusto tortillat
Kana-fetajuusto tortilla taiteltuna kädessä

Kana-fetajuusto tortillat

Kana-fetajuusto tortillat ovat helppo, nopea ja maistuva lounasruoka tai päivällinen. Ei se kaikkein perinteisin TexMex-makujen yhdistelmä, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen jos esimerkiksi kreikkalainen salaatti on joskus päässyt ruokapöytääsi. Feta tuo mukavaa happamuutta ja yhdistää muutkin ainekset toimivaksi kokonaisuudeksi.

Hyppää reseptiin >>>

Valitse kanahyllystä tähän annokseen raaka-aineeksi maustamattomat rintafileet. Ne maustetaan kypsennettäessä jokaisen kaupan TexMex-hyllystä löytyvällä mausteseoksella, joten marinoitu kana ei tässä kohtaa ole tarpeen. Piko kana pieniksi, suupalan kokoisiksi paloiksi. Ruskista kananpalat nopeasti kuumalla pannulla ja seuraa muilta osin mausteseospussin ohjeita kanan kypsentämiseksi.

Fetajuustoja on tarjolla palana ja kuutioina, lisäksi tarjolla on erilaisia, ns. salaattijuustoja. Oma valintamme on aito fetajuusto kokonaisena palana, mutta muistakin varmaankin saa kelpo lopputuloksen. Kivettömät mustat oliivit ovat helppo ja halpa valinta, parempaa laatua arvostava valitsee Kalamata-oliivit. Punasipuli, kurkku ja jääsalaatti riittävät näiden tortilloiden kasviksiksi.

Kana-fetajuusto tortillat viimeistellään kastikkeilla

Tortillan valkoisen kastikkeen voit valita joko kermaviilien tai ranskankermojen joukosta. Creme Fraiche on hieman kiinteämpi ja maistuvampi vaihtoehto, mutta kermaviilikin täyttää tehtävänsä. Jostain syystä olemme mausteiden osalta jämähtäneet tacomausteseokseen ja taco salsan käyttämiseen tortilloidenkin maustamisessa. Voit yhtä hyvin valita esimerkiksi fajitoille tai enchiladoille tarkoitetun mausteseoksen ja jonkin muista salsakastikkeista. Kokeilimme valmistaa oman puutarhan tomaateista tacokastiketta ja lopputulos oli kohtuullisen hyvä – joten jos haluat hifistellä omatekoisella salsalla…

Tortillat kääräistään käsin ja syödään sormin. Kaksi helppoa perustapaa tortillan käärimiseen voit katsoa tästä linkistä. Mikään ei tietenkään estä käyttämästä haarukkaa ja veistä tortilloiden nauttimiseen.

Kana-fetajuustotäytteiset tortillat

Course: KanaruoatDifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

15

minutes
Paistoaika

15

minutes

Ainekset

  • 400 g maustamattomia kanan rintafileitä

  • 1 pss taco mausteseosta

  • 200 g fetajuustoa

  • jääsalaattia

  • 0,25 kurkkua

  • punasipuli

  • 1 prk mustia oliiveja

  • 1 prk kermaviiliä

  • 1 prk tacokastiketta

  • vehnätortilloita

Ohjeet

  • Suikaloi kana. Ruskista suikaleet kuumalla paistinpannulla. Lisää joukkoon taco mausteseos ja pussin ohjeen mukaisesti vettä. Hauduta kypsäksi. Siirrä kulhoon.
  • Suikaloi salaatti ja punasipuli, pilko kurkku. Valuta oliivit. Asettele kasvikset sektoreittain tarjoiluvadille.
  • Jokainen kokoaa ja käärii tortillansa itse, makunsa mukaisesti lihaa, kasviksia ja lisukkeita käyttäen.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*