Etusivu » Uusimmat » Kana Katsu hampurilainen Japanin mauilla
Kana Katsu hampuirlainen annos pöydällä, kastikkeet ja veitsi

Kana Katsu hampurilainen Japanin mauilla

Kana Katsu hampurilainen saattaa muuttaa käsityksesi japanilaisten makujen sopivuudesta hampurilaisen väliin. Tässä burgerissa leivitetty, uppopaistettu kanaleike saa seurakseen punakaali-porkkanasalaattia, Teriyaki- ja Tonkatsukastiketta. Jokainen saa muodostaa oman mielipiteensä, mutta meidän mielestämme tämä on… ainakin kokeilemisen arvoinen.

Hyppää reseptiin >>>

Hampurilaisesta on loputtomasti versioita ja uusiakin tuntuu syntyvän jatkuvasti kun pikaruokalat yrittävät houkutella asiakkaita mahdollisimman pian uudelle vierailulle. Klassikot tuntuvat silti pitävän pintansa ja kampanjapurilaiset häipyvät vähin äänin valikoimasta. Mielestämme tässä olisi klassikon aineksia, tylsien kanafileburgereiden korvaajaksi. 

Kana Katsu valmistetaan halkaistusta ja kevyesti nuijitusta kanan rintafileestä, joka maustetaan Tonkatsun tapaan suolalla ja pippurilla. Puolikkaasta fileestä tulee sopivan kokoinen leike isommankin sämpylän väliin. Kolmen kulhon taktiikalla toteutettava leivitys sisältää pyöräytyksen vehnäjauhoissa, kastamisen kevyesti vatkatussa kananmunassa ja taputtelun pankojauhoissa. Tärkeätä olisi saada leivitys leviämään tasaisesti kaikille pinnoille. 

Kana Katsu saa makua kasviksilla ja kastikkeilla

Hampurilaisen väliin lisätään ohuita punakaalisuikaleita sekä tikuiksi leikattua porkkanaa. Kasvikset yhdistetään kulhossa ja lisätään mukaan sopivasti majoneesia. Teriyaki- ja Tonkatsu-kastikkeet antavat sopivasti makeaa ja umamista makua kokonaisuuteen – kannattaa nähdä se pieni vaiva ja valmistaa molemmat kastikkeet. 

Omassa keittiössä valmistetun hampurilaissämpylän voi luonnollisesti korvata kaupan hyllystä poimitulla, mutta valitse silloin laadukas sämpylä, joka ei ole rakenteeltaan liian kuiva. Sämpylää voi paahtaa ennen hampurilaisen kokoamista, mutta se ei ole välttämätöntä.

Paista leikkeeet kullanruskeiksi runsaassa kuumassa öljyssä, 2 – 3 minuuttia per puoli. Öljyn voit kuumentaa kattilassa, padassa tai pannulla. Nosta leikkeet kypsennyksen jälkeen hetkeksi kettiöpaperin päälle. Voit leikata leikkeen tarjoilua varten 3 – 4 suikaleeksi ja levittää ne tasaisesti punakaali-porkkanasalaatin päälle.

Kana Katsu hampurilainen ja Japanin maut

Course: KanaruoatCuisine: JapaniDifficulty: Keskivaikea
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

20

minutes
Cooking time

20

minutes

Ainekset

Ohjeet

  • Leikkaa rintaleikkeet kahteen osaan. Nuiji ne kevyesti kelmun välissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Valmista kastikkeet (kts. linkit) ja pilko kasvikset.Kana Katsu hampurilaisen ainekset työtasolla.
  • Leivitä leikkeet. Pyöritä ensin kauttaaltaan vehnäjauhokulhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  • Uppopaista leikkeet runsaassa öljyssä, lämpötila 170 - 180 astetta. Leikkeet ovat valmiita kun molemmat puolet ovat kullanruskeita. Nosta keittöpaperin päälle.
  • Sekoita majoneesia pilkottujen kasvisten joukkoon. Levitä leikkeen päälle kastikkeita. Kokoa hampurilaiset. 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*