Kana-paputäytteiset burritot ovat herkullinen lounas, välipala tai illallisruoka, joka maistuu koko perheelle. TexMex-keittön kastikkeet ja lisukkeet muokkaavat näistä tortillalettuun käärityistä rullista jokaisen makuun sopivia.
TexMex-keittiö on kiehtova sekoitus meksikolaisia ja texasilaisia makuja. Sen juuret ulottuvat 1800-luvun alkupuolelle, kun Texas kuului vielä Meksikolle ja kulttuurit sekoittuivat rajan eri puolilla. TexMex-ruokaan on omaksuttu perinteisiä meksikolaisia ruoanlaittotekniikoita ja aineksia, kuten tortilloja, papuja, maissia ja mausteisia salsakastikkeita, mutta ajan mittaan on otettu käyttöön myös amerikkalaisia raaka-aineita, kuten jauhelihaa ja cheddarjuustoa.
Kana-paputäyte on vain yksi esimerkki
Burritot ovat yksi tunnetuimmista TexMex-ruoista, ja ne ovatkin helppo ja herkullinen tapa nauttia erilaisista makuyhdistelmistä. Kana-paputäytteiset burritojen täytteessä yhdistyvät mehevä kana, maukkaat pavut ja mausteiset salsat, ja ne tarjoillaan pehmeiden tortillojen sisällä.
Burritojen täytteitä voi varioida loputtomasti oman maun mukaan. Kana-paputäytteinen versio on vain yksi esimerkki, ja voit kokeilla myös muita täytteitä, kuten jauhelihaa, kasviksia tai tofua. Burritot on helppo ja nopea valmistaa, ja niistä valmistat maukkaan arkiruoan ja ne sopivat mainiosti myös evääksi.
Burriton lihaa ei tarvitse marinoida
Valmistimme nämä kana-paputäytteiset burritot rintafileestä. Voit käyttää myös paistileikkeitä tai valmiiksi leikattuja suikaleita. Varo kuitenkin kypsentämästä kanaa kuivaksi. Siksi muutamaan palaan leikattu rintafile tai paistileike ovat suikaleita parempi valinta.
Burritossa käytettävää kanaa ei tarvitse marinoida, vaan se voidaan valmistaa välittömästi kun mausteseos on sekoitettu kanan pintaan. Paista kanoihin öljyssä kuumalla pannulla kaunis väri ja anna niiden vetäytyä hetki ennen viipalointia.
Mehevä täyte syntyy kasviksista ja pavuista
Viipaloi sipuli, hienonna valkosipuli ja paista niitä hetki pannulla. Lisää mukaan ohueiksi viipaloitu paprika. Jos käytät pakastemaissia niin harkitse maissinjyvien nopeaa paistamista erikseen kuumassa voissa runsaamman maun aikaansaamiseksi. Sekoita sitten maissit muiden kasvisten joukkoon.
Pavuiksi valitsimme ruskeat pavut, mutta voit käyttää tähän annokseen myös tölkissä myytävää Refried Beans-papusäilykettä, jota löytyy ainakin isommista marketeista. Kana ja kasvikset yhdistetään pannulla ja seoksen voi antaa jäähtyä muutaman minuutin ajan ennen burritojen kokoamista. Meksikolainen riisi tekee burritoista täyttävämpiä – harkitse riisin valmistamista mikäli tarjoat burritot pääruokana.
Burritot rullataan kääryleiksi – paistatko pinnan?
Kääri burrito reseptin alta löytyvän videon ohjeiden mukaisesti tiukaksi kääryleeksi. Oikea täytteen määrä on olennaista jotta saat burriton käärittyä – kokeilemalla löydät sopivan täytteen määrän. Tortillalettuna kannattaa käyttää vehnätortillaa koska se on maissitortillaa taipuisampi ja helpompi käärittävä.
Voit nauttia burriton sellaisenaan heti käärittyäsi sen, tai vaihtoehtoisesti paistaa siihen rapean pinnan kuivalla kuumalla pannulla tai uunissa. Aterialta mahdollisesti yli jäävät burritot kannattaa kääräistä folioon tai tuorekelmuun. Jääkaapissa ne säilyvät muutaman päivän ajan, vaihtoehtoisesti voit pakastaa ne yksittäin pakattuna.
Kastikkeet tekevät ateriasta fiestan
TexMex-keittiöön kuuluvat aterialla nautittavat lisukekastikkeet. Tulinen, makea, hapan ja kirpeä maku sopivat hyvin meksikolaisten ruokien kanssa lautaselle. Omat valintamme burritojen seuraksi olivat punainen salsakastike, guacamole sekä ranskankerma. Jos juustokastike kuuluu omiin suosikkeihisi, sitä kannattaa asettaa burritojen kanssa tarjolle. Meksikolainen riisi tuo lisää täyttävyyttä annokseen.
Burritot kana-paputäytteellä
Course: KanaruoatCuisine: TexMexDifficulty: Keskivaikea4
annosta30
minutes40
minutesBurritot valmistetaan käärimällä tortillaletun sisään herkullinen kana-kasvistäyte. Valitse kastikkeet makusi mukaan ja voit aloittaa meksikolaisen fiestan! Burritot voi valmistaa etukäteen ja niitä voi myös pakastaa.
Ainekset
600 g kanaa
1 + 1 rkl oliiviöljyä
- Mausteseos
1 tl sipulijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
0,25 tl mustapippuria
0,25 tl cayennepippuria
- Kasvistäyte
1 rkl oliiviöljyä (tarvittaessa)
0,5 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
400 g ruskeita papuja
0,5 dl vettä
- Lisukkeet
8 - 12 kpl tortillalettuja
Ranskankermaa
200 g maissinjyviä
150 g juustoraastetta
tuoretta korianteria
Ohjeet
- Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään. Leikkaa kananfile 3 - 4 palaksi. Kaada kananpalojen päälle 1 rkl öljyä, sekoita niin että palat peittyvät öljyyn Kaada mausteseos kanojen päälle ja sekoita hyvin. Marinointiin ei tarvitse käyttää aikaa.
- Paista kananpalat. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa ja paista kananpalat kypsiksi. Anna lihan levätä muutaman minuutin ajan ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kypsennä kasvikset. Lisää viipaloitu sipuli ja hienonnettu valkosipuli kanan paistamiseen käyttämällesi pannulle. Lisää tilkka öljyä tarvittaessa. Paista hetki ja lisää sitten paprikaviipaleet (ja maissinjyvät) mukaan pannulle. Kypsennä kasviksia 2 - 3 minuutin ajan.
- Lisää pannulle pavut, kanaviipaleet ja puoli desilitraa vettä. Keitä korkealla lämmöllä pari minuuttia jotta vesi pääosin haihtuu. Anna seoksen jäähtyä 5 minuutin ajan ennen tarjoilemista.
- Burritojen kokoaminen
- Lämmitä tortillat nopeasti mikrossa jotta niistä tulee taipuisia.
- Levitä tortillan keskelle riisiä, sen päälle kana-kasvistäytettä, juustoraastetta ja korianterisilppua. Taittele rullaksi, katso ohjevideo! Käytä täytettä hieman vähemmän kuin reseptikuvassa niin kääriminen onnistuu helpommin.
- Paista burritoa kuivalla, kuumalla pannulla parin minuutin ajan per puoli, jos haluat siihen rapeaa pintaa. Vaihtoehtoisesti voit paistaa kerralla useamman burriton uunipellillä 180 asteessa noin 10 minuutin ajan. Eikä pinnan paistaminen ole välttämätöntä....
- Tarjoile burritojen kanssa esimerkiksi salsaa, guacamolea, juustokastiketta ja ranskankermaa.
Video
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: RecipeTinEats
- Jäikö burrito tai pari syömättä? Kääri yksittäiset burritot tuorekelmuun - ne säillyvät jääkaapissa pari-kolme päivää. Voit myös pakastaa burritot. Paras tapa lämmittää ne on kääriä folioon ja kuumentaa 180 asteisessa uunissa 40 minuutin ajan.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM