Kana, parsa ja couscous on nopeasti valmistuva arkiruoka, jossa maistuvat Lähi-Idän mausteet ja tuore parsa. Sitruunainen couscous viimeistelee annoksesta keväisen kevyen ja raikkaan. Tomaattikastike tuo väriä lautaselle ja sitä ennen kypsentää pannulla ruskistetut kanaviipaleet.
Kevään parsasesongin aikana kannattaa kokeilla erilaisia ruokalajeja, joissa etenkin vihreää parsaa hydödynnetään keitettynä, paistettuna tai grillattuna. Parsan nuput ovat monen mielestä parsan paras osa ja ne kypsyvät nopeasti. Parsa on ruoka-aineena hyvin terveellinen, sillä se on itsessään täysin rasvaton ja kolesteroliton, sisältää runsaasti kuitua ja on kasvikunnan paras foolihapon lähde. Terveelliseksi ruoka-aineeksi parsa on monipuolinen ja harvinaisen hyvän makuinen! Oletko jo kokeillut valkoista parsapizzaa – se on keyempi, raikkaan makuinen vaihtoehto tomaattipohjaisille serkuilleen.
Kanaa, parsaa ja couscousia maistuu Lähi-Idältä
Tässä reseptissä kana saa seurakseen Lähi-Idän alueella käytettäviä mausteita, kuten kanelia, juustokuminaa ja chilijauhetta. Kastike ei ole tulinen, mutta siinä on aromaattinen tuoksu. Pannulla paistetaan väri muutamaan osaan leikattuihin rintaleikkeen tai paistileikkeen paloihin, jotka sitten hautuvat kypsiksi mausteisessa tomaattikastikeessa.
Kanan kypsyessä voit valmistaa couscousin. Vehnästä valmistetut ryyynit eivät välttämättä tarvitse kypsentämistä, mutta tässä reseptissä ne hautuvat hetken kuumassa vedessä tai kanaliemessä, joka on maustettu sitruunankuorella ja -mehulla. Ryynit imevät nesteen itseensä ja kanalientä käyttämällä niihin saa vielä enemmän makua. Viimestele couscous sekoittamalla joukkoon hunajaa ja voisulaa.
Parsatangot kypsyvät couscousin valmistumisen aikana, paksuudesta riippuen niiden keittoaika on kahdesta viiteen minuuttia. Paloittele parsat muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja asettele palat annoksen päälle.
Kana, parsa, couscous ja tomaattikastike on värikäs ja maukas yhdistelmä
Course: KanaruoatCuisine: Lähi-ItäDifficulty: helppo4
annosta15
minutes15
minutesKeväisiä makuja ja värejä yhdistelevä annos on helppo ja nopea valmistaa kotikeittiössä. Paista kanoihin väri, kiehauta kastike ja keitä parsat. Couscous valmistuu kanan kypsyessä.
Ainekset
4 kpl broilerin rintafileitä
3 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
1 tl sokeria
chilijauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria
1 prk tomaattimurskaa
1,5 dl kana- tai kasvislientä
- Couscous
3 dl kuskussuurimoita
3 dl vettä tai kanalientä
1 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl voisulaa tai oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
200 g parsaa
Ohjeet
- Paista broilerin rintafileisiin kaunis väri pannulla öljyssä. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.
- Kaada joukkoon tomaattimurska ja kanaliemi. Anna seoksen kiehahtaa, vähennä lämpö ja peitä kannella. Jatka kypsentämistä, kunnes rintafileet ovat kypsiä.
- Mittaa kuskus, kuuma vesi, sitruunankuori ja sitruunamehu kattilaan. Peitä kannella ja anna hautua noin 5 minuuttia. Sekoita kuskus ilmavaksi haarukalla. Valuta joukkoon hunaja ja voisulaa tai öljyä.
- Kiehauta parsat pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kuumat parsat kuskusiin. Tarjoile broilerin ja tomaattikastikkeen kanssa.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: Kodin Kuvalehti
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM