Etusivu » Uusimmat » Kana Satay salaatti ja aromaattinen maapähkinävoikastike
Kana Satay salaatti ja limella maustettua maapähkinäkastiketta lautasella.

Kana Satay salaatti ja aromaattinen maapähkinävoikastike

Kana Satay salaatti on kevyt ja maukas annos, jossa yhdistyvät thaimaalaisen keittiön maut eurooppalaisillekin sopivalla tavalla. Kokonaisuuden viimeistelee maapähkinävoista, makeasta chilikastikkeesta ja limemehusta valmistettu salaatinkastike.

Hyppää reseptiin >>>

Kana Satay on thaimaalaisten katukeittiöiden klassikkoruoka, jota tässä reseptissä hyödynnetään salaattiannoksen proteiinina. Grillattava versio Kana Satay -vartaista valmistetaan ja tarjoillaan eri tavalla – molemmat ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia!

Kana Satay salaatti – lounas tai kevyt arkiruoka

Jos kaipaat vaihtelua arkiseen makumaailmaan, etsit helppoa ja maukasta salaattiannosta, niin tässä voisi olla vastaus. Kanan marinointiin kannattaa varata aikaa tunnista jopa vuorokauteen, muilta osin salaatti ja sen kastike valmistuvat nopeasti. Leikkaa file muutamaksi ohueksi viipaleeksi, yhdistä marinadin ainekset ja anna ajan tehdä tehtävänsä. Marinadin reseptissä mainittua tamaria löytyy ainakin isommista marketeista, mutta sen voi hyvin korvata tavallisella soijakastikkeella.

Valitse Kana Satay salaatiksi joko sydänsalaattia, paksulehtistä cosmopolitania tai romainea niin saat annokseen lehti- tai jäävuorisalaattia rouheamman purutuntuman.  Granaattiomenansiemenet ovat piristävä väriläiskä, mutta makunsa puolesta ehkä odotuksia hieman vaatimattomampi lisä. Niitä löytyy vuoden ympäri marketien pakastealtaista. 

Yksinkertainen, herkullinen kastike

Maapähkinävoi eli peanut butter ei ole varsinaisesti tyypillinen osa pohjoismaista ruokavaliota. Tämän annoksen salaatinkastike valmistetaan parissa minuutissa yhdistämällä rouheaa maapähkinävoita, makeaa thaimaalaista chilikastiketta, limemehua ja vettä, ruokalusikallinen jokaista. Lopputulos on yllättävän herkullinen ja maultaan moniulotteinen. Tätä voisi kokeilla myös grillatun kanan tai kalan kanssa. Harkitse siis valmistaa kastiketta samalla vaivalla hieman reilumpi määrä… 

Kannattaa valita kaupan hyllystä nimenomaan karkea versio maapähkinävoista, Crunchy Peanut Butter. Mikäli sitä ei ole saatavilla, niin sileää maapähkinävoita voi tuunata esimerkiksi kourallisella kevyesti rouhittuja suolapähkinöitä.

Nostele salaatin kasvikset rouheasti lautaselle, nosta päälle paistetut kanaviipaleet. Viimeistele annos salaatinkastikkeella ja tuoreella korianterisilpulla. 

Kana Satay salaatti ja pähkinäinen kastike

Course: KanaruoatCuisine: ThaimaaDifficulty: Helppo
Annoksia

2

annosta
Valmisteluaika

15

minutes
Kypsennysaika

10

minutes

Helppo ja nopea salaatti, jonka pähkinäinen kastike maustetaan raikkaalla limellä. Mainio, maukas ja värikäs valinta lounaaksi tai kevyeksi illalliseksi.

Ainekset

  • 2 kanan rintafilettä

  • Marinadi
  • 1 rkl tamaria - tai soijakastiketta

  • 1 tl curryjauhetta

  • 0,25 tl juustokuminaa

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

  • Salaatti ja kastike
  • 1 rkl rouheaa maapähkinävoita

  • 1 rkl makeaa chilikastiketta

  • 1 rkl limemehua

  • 1 rkl vettä

  • kasviöljyä

  • 2 pientä sydänsalaattia

  • 0,25 kurkkua

  • 1 banaanisalottisipuli

  • granaattiomenan siemeniä

  • tuoretta korianteria

Ohjeet

  • Kaada tamari (tai soijakastike) isoon kulhoon. Sekoita joukkoon curryjauhe, juustokumina, hienonnettu valkosipuli ja hunaja. Sekoita hyvin.
  • Leikkaa broilerin rintafileet neljäksi ohueksi fileeksi, lisää sitten marinadiin ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 1 h tai yön yli, jotta maut imeytyvät kanaan.
  • Sekoita sillä välin maapähkinävoi chilikastikkeen, limetin mehun ja veden kanssa tasaiseksi kastikkeeksi.
  • Voitele iso tarttumaton paistinpannu pienellä määrällä öljyä. Lisää kana lämpimälle pannulle ja kypsennä kannella peitettynä 5-6 minuuttia keskilämmöllä. Kääntele fileitä viimeisen minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä, mutta yhä mehukkaita. Aseta sivuun, peitettynä lepäämään muutaman minuutin ajaksi.
  • Yhdistä suikaloitu salaatti viipaloidun kurkun, salottisipulin, korianterin ja granaattiomenan kanssa ja kasaa ne lautasille. Lusikoi päälle hieman kastiketta. Viipaloi kana, nosta palat salaatin päälle ja kaada päälle loput kastikkeet. Nauti heti, kun kana on vielä lämmin.

Vinkit

  • Alkuperäinen resepti: BBC Good Food
  • Tamari on gluteeniton japanilainen soijakastike. Korvasimme sen vaalealla kiinalaisella soijakastikkeella.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*