Etusivu » Uusimmat » Rapeakuorinen Schnitzel kanan rintaleikkeestä
Kana Schnitzel ja perunapyre lautasella

Rapeakuorinen Schnitzel kanan rintaleikkeestä

Kana Schnitzel valmistetaan ohuesta kanaleikkeestä, leivitetään vehnäjauhoissa, kananmunassa ja pankojauhoissa. Kuumassa öljyssä paistettaessa leikkeen pinta saa kullanruskean värin ja rapean kuoren. 

Hyppää reseptiin >>>

Aito Wieninleike valmistetaan vasikanlihasta, mutta myös muita lihoja käyttäen saa aikaan maistuvia paneroituja leikkeitä. Ohuesta kanaleikkeestä syntyy erinomainen, mehukkaana öljyssä kypsentämisen kestävä annos. Samaa ideaa käytetään japanilaisia makuja tarjoilevan Kana Katsu -hampurilaisen leikkeen valmistamisessa.

Mitä kananlihaa leikkeeseen kannattaa käyttää?

Kana Schnitzelin lihan tärkein ominaisuus on sen paksuus. Valitse kanaleikettä varten joko ohutleike, joka todennäköisesti on käyttökelpoinen sellaisenaan – tai rintaleike, joka kannattaa ohentaa kahdeksi viipaleeksi. Rintaleikettä pitää useimmiten kevyesti nuijia sopivan muodon aikaansaamiseksi. Paistileikkeet ovat useimmiten leikkuultaan sen verran epämääräisiä, että niitä emme tähän ruokalajiin suosittele.

Tasaisen paksu leike kypsyy tasaisesti ja lopputulos näyttää hyvältä. Kanan sisäfileet ovat periaatteessa ihan yhtä sopivia leivitettäväksi ja paistettavaksi öljyssä, mutta silloin käyttötarkoitus voisi olla kanakori.

Leivitys eli panerointi

Mausta kanaleikkeet kevyesti suolalla ja pippurilla molemmin puolin ennen leivittämistä. Ota kolme kulhoa – yksi vehnäjauhoille, yksi kananmunalle ja yksi pankojauhoille. Leikkeiden pintaa ei tarvitse pyyhkiä rutikuiviksi. Pyörittele leike ensin kauttaaltaan vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Varmista että koko leikkeen pinta on tasaisen kuorrutuksen peitossa. Voit tarvittaessa painella leikkeen pintaa kevyesti työtasolla, jotta leivitys tarttuu tiukasti. 

Joissakin resepteissä suola ja pippuri lisätään vehnäjauhojen joukkoon, mutta mielestämme tasaisempi lopputulos saavutetaan, mikäli mausteet levitetään suoraan leikkeiden pinnalle. Muita mausteita, kuten paprikajauhetta tai kuivattuja yrttejä voi vehnäjauhojen joukkoon sekoittaa. Tässä reseptissä niitä ei käytetä.

Vastaavasti panerointiin voi tavoitella lisämakua ja -rapeutta lisäämällä juustoraastetta pankojauhojen joukooon. Kana Schnitzelin osalta tämäkään ei ole tarpeen, mutta kokeile juustoraasteen lisäämistä jos valmistat vastaavalla menetelmällä kanan sisäfileitä kanakoria varten. Tuolloin pieni lisärasva ja rapeus ovat paikallaan.

Kypsennä leikkeet kuumassa öljyssä

Lopputuloksen kannalta on olennaista, että käytät paneroitujen leikkeiden kypsentämiseen riittävän kuumaa öljyä. Kuuma, noin 170-180 -asteinen öljy varmistaa nopean kypsymisen, eikä öljyä imeydy leivitykseen samalla tavoin kuin miedommissa lämpötiloissa. Käytä lämpömittaria ja tarkkaile öljyn lämpötilaa sekä lämmitys- että paistovaiheessa. Jos lämpö nousee yli 190 asteen, laske levyn tehoa ja siirrä tarvittaessa pannu tai pata hetkeksi pois liedeltä ja anna lämpötilan laskea ennen kuin jatkat paistamista. Ylikuumentunut öljy voi syttyä palamaan.

Jos kypsennät leikkeet paistinpannulla, riittää että öljyä on pannun pohjalla noin yhden sentin vahvuinen kerros. Tällöin leikettä pitää kääntää ainakin kerran kypsentämisen aikana. Padassa tai rasvakeittimessä voit uppopaistaa leikkeet siten että ne uppoavat kauttaaltaan öljyyn eikä niitä tarvitse kypsentämisen aikana käännellä. 

Paistoaika riippuu kypsennettävän leikkeen paksuudesta, mutta pannulla riittää tavallisesti noin 2-3 minuutin paistaminen per puoli. Kun pinta on muuttunut kullanruskeaksi ja rapeaksi on aika kääntää leike. Uppopaistaminen kypsentää leikkeen yleensä noin 4 – 5 minuutissa.

Tarjoile perunapyreen ja sitruunalohkon kanssa

Kana Schnitzel ei tarvitse rinnalleen kastiketta. Valmista lisukkeeksi tavallinen perunamuusi tai valkosipulilla maustettu perunapyree ja tarjoile leike 1-2 sitruunalohkon kanssa. 

 

Kana Schnitzel ja valkosipulinen perunapyree

Course: KanaruoatCuisine: SaksaDifficulty: helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

15

minutes
Paistoaika

10

minutes

Aito Wieninleike valmistetaan vasikanlihasta, mutta tämä kanan rintaleikkeestä toteutettu versio on erinomainen vaihtoehto maukasta paneroitua leikettä himoitsevalle. Yksinkertainen on kaunista - ja hyvää.

Ainekset

  • 4 kanan rintaleikettä

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 1 kananmuna

  • 2 dl panko- tai korppujauhoja

  • suolaa

  • pippuria

  • kasviöljyä paistamiseen

  • Tarjoiluun
  • sitruunalohkoja

  • persiljaa

  • Valkosipulinen perunapyree
  • Linkki reseptiin

Ohjeet

  • Leikkaa rintafileet kahdeksi ohueksi leikkeeksi. Nuiji ne varovasti kelmun alla tasaisen ohuiksi, vältä rikkomasta leikkeitä. Mausta leikkeiden pinta suolalla ja pippurilla.
    Ota kolme kulhoa ja lisää yhteen vehnäjauhot, yhteen rakenteeltaan rikottu kananmuna ja yhteen panko- tai korppujauhot.
  • Pyöritä leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa. Kierittele leike lopuksi panko- tai korppujauhoissa, varmista että leike on kuorruttunut kauttaaltaan tasaisesti. Voit tarvittaessa painella pintaa kevyesti, jotta leivitys tarttuu varmasti leikkeen pintaan.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla 175-180 asteiseksi. Käytä paistolämpömittaria lämpötilan tarkkailuun paistamisen aikana. Paista leikkkeet erissä, älä tunge pannua täyteen. Kun olet saanut toiselle puolelle aikaan kauniin kullanruskean värin, on aika kääntää leike ja ruskistaa toinenkin puoli. Varmista kypsyys. Valuta valmiit leikkeet talouspaperin päällä parin minuutin ajan ennen tarjoilua.
  • Kokoa annokset. Tarjoile leikkeet perunapyreen ja sitruunalohkon kanssa. Viimeistele persiljanlatvoilla.

Vinkit

  • Pankojauhot ovat tavallisia korppujauhoja karkeampia ja kestävät paremmin uppoapaistamista. Lopputuloksesta tulee rapeampi kun käytät leivitykseen pankojauhoja.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*