Kanaa, chorizoa ja kikherneitä on maukas ja helposti valmistettava espanjalainen pataruoka, joka sopii yhtä hyvin viileisiin talvipäiviin kuin kesäiseen tapaspöytään. Pääruokana tarjoiltaessa lisukkeeksi sopivat muun muassa riisi ja vaalea, rapeakuorinen leipä.
Espanjalainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita Välimeren eri alueilta. Ruoka on tärkeä osa myös sosiaalista elämää ja espanjalaiset syövätkin usein kodin ulkopuolella. Tapasbaarien listalta löytyy pieniä, yksin nautittavia tai parin henkilön kesken jaettavia annoksia, jotka nautitaan oluen tai viinin kanssa.
Kana ei ole kaikkein tyypillisin tapasvalikoimien raaka-aine, mutta tästä padasta saa maukkaan lisän tarjottavaksi muiden tapasten kanssa. Kanaa, chorizoa ja kikherneitä sisältävä annos on mauiltaan lempeä mutta täyteläinen. Runsaasti proteiinia sisältävä ruoka sopii tarjottavaksi myös pääruokana.
Chorizo on runsaasti rasvaa sisältävä makkara, joten voit aloittaa tämän annoksen valmistamisen ilman pannulle lisättävää öljyä. Pilko chorizo pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kuumalle pannulle. Paista pinta rapeaksi ja siirrä makkarakuutiot sitten sivuun. Nosta seuraavaksi kuutioidut kananpalat paistumaan chorizosta irronneeseen rasvaan. Jos käytät pientä pannua, niin ruskista kanat parissa erässä.
Kanaa, chorizoa ja kikherneitä hautuu pannulla puoli tuntia
Kun kana on saanut väriä, lisää mukaan sipuli ja valkosipuli kuullottumaan hetkeksi. Mausta pannulla olevat ainekset ja kaada mukaan purkillinen tomaattimurskaa, kanafondi sekä rosmariini. Pata saa tässä vaiheessa hautua vartin verran ennen kuin lisäät mukaan valutetut kikherneet sekä 3 – 4 sentin paloiksi pilkotut vihreät pavut. Tämän jälkeen pataa haudutetaan vielä toiset 15 minuuttia.
Tarjoile kana, chorizoa ja kikherneitä lämmitettynä tapasannoksena tai kuumana pääruokana. Tapaspöytään suosittelemme kattamaan lisäksi perunamunakasta, oliiveja, rapeakuorista leipää, espanjalaisia lihapullia sekä Manchego-juustoa.
Kanaa, chorizoa ja kiherneitä
Course: Alkupalat, KanaruoatCuisine: EspanjaDifficulty: Helppo8
annosta15
minutes40
minutesKanaa, chorizoa ja kikherneitä on maukas lisä tapaspöytään tai espanjalaisen aterian alkupalaksi. Reseptin määrällä valmistettuna jaettavaa riittää useammallekin ruokailijalle.
Ainekset
300 g broileria
150 g tuoretta chorizoa
1 tl savustettua paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
1/2 (puna)sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl kanafondia
1/2 tl rosmariinia
1 prk kikherheitä
100 g vihreitä papuja
Ohjeet
- Ruskista chorizopalat pannulla ilman öljyä. Lisää pannulle kuutioidut broilerin palat pienissä erissä.
- Lisää pilkottu sipuli ja viipaloidut valkosipulin kynnet, paista hetki. Mausta paprikajauheella, pippurilla ja suolalla.
- Lisää tomaattimurska, kanafondi ja rosmariini. Anna padan hautua vartin verran.
- Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele vedellä. Lisää kikherneet ja vihreät pavut pannulle. Anna hautua vielä 15 minuuttia.
- Tarjoa patongin, riisin tai perunoiden kera.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM