Kanaa, pestoa ja tabbouleh on yksi niitä reseptejä jotka innostivat meitä alkuvuosina kehittämään itseämme kotikokkailussa. Inspiraatio tähän annokseen on peräisin 2000-luvun alusta, asiakastilaisuutena järjestetystä kokkikoulusta, jossa kanan sijasta valmistettiin karitsankaretta.
Mielestämme kana on täydellinen vaihtoehto arkiversioon ja tabbouleh kohottaa annoksen hieman tavallisen arkiruoan yläpuolelle, silti vähällä vaivalla. Italia-kategoriaan resepti linkitetään pestokastikkeesta johtuen, ei tämä varsinaisesti italialainen ruoka ole, enemmänkin reseptissä yhdistellään Välimeren alueen eri osia.
Tabbouleh on alunperin libanonilainen kasvisruoka, joka valmistetaan tomaateista, hienoksi pilkotusta persiljasta, mintusta, bulgurista ja sipulista ja maustetaan oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja suolalla. Tämä raikas ja värikäs salaatti on suosittu meze-alkupalana arabimaailmassa.
Kanaa, pestoa ja tabbouleh on helppo ja näyttävä annos
Valmistaminen on helppoa. Mikäli käytät bulguria, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan, tässä ohjeessa käytettävää couscousia ei tarvitse välttämättä kypsentää lainkaan. Persilja, minttu ja sipuli silputaan pieneksi. Tomaateista poistetaan siemenet ja neste teelusikkaa käyttäen, palaset kuutioidaan pieniksi. Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja maustetaan mm. oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja suolalla. Tässä ohjeessa mukaan lisätään kurkkua ja persilja jätetään pois.
Puolita kanan rintafileet ja marinoi niitä vähintään varttitunti. Marinadiksi riittää suola, mustapippuri ja oliiviöljy, mukaan voit halutessasi lorauttaa sitruunamehua. Paista fileet kypsiksi keskilämmöllä.Kokoa annos lautaselle, joko tabboulehia huolettomasti lusikoiden, tai prässää se muotoon tyylikkäämmän lopputuloksen saavuttamiseksi. Katso vinkit Tabbouleh-reseptistä.
Leikkaa kanafile muutamaksi palaksi ja levitä niiden päälle nauha pestokastiketta. Jostain syystä pestolla on taipumus omituisesti haihtua lautaselta syömisen aikana, joten nosta pöytään tarjolle kulhollinen pestoa.
Kanaa, pestoa ja tabbouleh
Course: PääruoatCuisine: ItaliaDifficulty: Helppo4
annosta30
minutes16
minutesKanaa, pestoa ja tabbouleh on astetta tyylikkäämpi arkiruoka, joka sopii erinomaisesti tarjottavaksi myös viikonloppuna - vaikkapa ruokavieraille. Annos on helppo valmistaa ja asetteluun saa näyttävyyttä käyttämällä tabboulehin asetteluun rengasmuottia tai hieman vajaaksi jätettyä, kevyesti oliiviöljyllä voideltua kulhoa.
Ainekset
- Kanan marinointi
400 g kanan rintafileitä, maustamaton
0,5 - 1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl oliivöljyä
- Tabbouleh
2 dl couscousryynejä
2 dl vettä, kasvis- tai kanalientä
1 tomaatti
5 cm pala kurkkua
1 salottisipuli
10 lehteä minttua
1 rkl sitruunamehua
5 tippaa tabascoa
ripaus suolaa
0,5 rkl oliiviöljyä
Ohjeet
- Ota kanafileet hyvissä ajoin ennen valmistusta huoneenlämpöön. Paloittele tarvittaessa fileet - puolikkaiksi tai esimerkiksi varraspaloiksi ja siirrä kulhoon. Lisää joukkoon suola, mustapippuri ja oliiviöljy. Anna marinoitua vähintään tabboulehin valmistamisen ajan.
- Mittaa toiseen kulhoon couscousryynit ja vesi. Mikäli käytät veden sijasta kana- tai kasvislientä, saat enemmän makua tabboulehiin. Sekoita ja anna nesteen imeytyä 5 minuutin ajan. Pilko sillä aikaa kurkku, tomaatti ja salottisipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
- Lisää tekeytyneeseen couscousiin sitruunamehut, tabasco ja suola. Sekoita. Lisää sitten pilkotut kasvikset ja sekoita huolellisesti. Lopuksi lisää sekoittaen oliiviöljy, jotta tabbouleh pysyy irtonaisena. Jätä kuohkea tabbouleh peitettyyn kulhoon odottamaan kanojen paistamista.
- Paista tai grillaa kanafileet tai vartaat kypsiksi. Asettele tabbouleh kakuksi lautaselle rengasmuottia tai kevyesti öljyllä voideltua kulhoa käyttäen: tiivistä tabbouleh lusikalla painelemalla muottiin tai kulhoon, poista muotti varovasti tai kumoa hieman vajaaksi jätetty kulho lautaselle.
- Koristele tabbouleh basilikanlehdillä. Kaada kanan päälle nauha pestokastiketta. Aseta pöytään tarjolle kulhollinen pestoa.
Vinkit
- Ohje sopii mainiosti myös lohifileelle tai lampaankareelle. Tabbouleh on neutraali lisuke, mainio myös usean ruokalajin mezepöytään.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM