Etusivu » Uusimmat » Kanaa, polentaa ja tomaatti-balsamicolisuke
Kana balsamico-tomaatti ja polenta annos lautasella

Kanaa, polentaa ja tomaatti-balsamicolisuke

Kanaa, polentaa ja tomaatti-balsamicolisuke on maukas arkiruoka, joka vaatii hieman etukäteissuunnittelua. Valmista polenta ja marinoi kana hyvissä ajoin, niin itse kypsennys ei vie paljoa aikaa.

Hyppää reseptiin >>>

Polenta on meillä vähemmän käytetty lisuke, joka valmistetaan maissiryyneistä. Gluteeniton maissi sopii monen ruokavalioon ja siitä valmistuu miellyttävän makuinen lisuke, tässä reseptissä siitä tehdään reilun kokoiset polentaranskalaiset. 

Aloita valmistelut keittämällä polenta. Valmistajasta ja polentatyypistä riippuen keitto-ohjeet vaihtelevat hieman. Tämä ohje perustuu Urtekramin luomupolentaan, jonka keittoaika on hieman pikapolentaryynejä pidempi. Tarkasta keittoaika pakkauksesta. Kiehauta vesi ja kanafondi, sekoita joukkoon maissiryynit ja juustoraaste. Cheddarilla saa kokemuksemme mukaan aikaan kestävän rakenteen ranskalaisiin. Pudota lämpöä ja jatka kypsentämistä vähän väliä sekoitellen noin 6 – 8 minuutin ajan. Siirrä kypsä polenta neliskulmaiseen astiaan jäähtymään – ja jäähdyttyään jääkaappiin odottamaan. Jos on kiire ruokailla, niin voit käyttää polentan jo tässä vaiheessa, puuromaisena lämpimänä lisukkeena. 

Marinoi kanaa useamman tunnin ajan

Anna kanan marinoitumiselle aikaa. Paloittele kanafileet 2 – 3 osaan, yhdistä marinadin ainekset ja nosta kananpalat marinadiin. Pari tuntia marinointia jääkaapissa on minimi, lisäaika on vain eduksi maun rakentamisessa. Pyörittele kananpaloja muutaman kerran marinoitumisen aikana ja nosta kanat puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.

Kanaa, polentaa ja tomaatti-balsamicolisuke valmistuu sekä tuoreista tomaateista tai säilötyistä, kuorituista tomaateista. Tomaateista ei tarvitse poistaa kuoria kalttaamalla, mutta voit sen halutessasi tehdä. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla hitaasti miedolla lämmöllä. Lisää sitten paloitellut tomaatit ja basilikanvarret. Kaada sekaan balsamico ja hauduta lisuketta miedolla lämmöllä vartin verran. 

Polentaranskalaiset paistetaan pannulla

Kumoa jähmettynyt polentakakku leikkuulaudalle ja leikkaa siitä parin sentin vahvuisia suikaleita. Ohuemmat eivät oikein kestä kääntelyä lämmitessään pannulla. Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä tarttumattomaksi pinnoitetulla pannulla ja paista suikaleisiin ruskea pinta. Kokoa annokset lautaselle.

Kanaa, polentaranskalaiset ja tomaatti-balsamicolisuke

Course: KanaruoatCuisine: ItaliaDifficulty: Keskivaikea
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

30

minutes
Paistoaika

15

minutes

Kanaa, polentaa ja tomaatti-balsamicolisuke on maukas arkiruoka, jonka voit valmistella jo tunteja etukäteen: keitä ja jäähdytä polenta jääkaapissa sekä anna kanan marinoitua muutaman tunnin ajan.

Ainekset

  • Kanan marinadi
  • 4 rintafilettä

  • 0,5 tl timjamia

  • 0,5 tl oreganoa

  • 2 tl sokeria tai hunajaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 0,5 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • Tomaatti-balsamicolisuke
  • 0,25 dl balsamicoviinietikkaa

  • 2 rkl ruokokidesokeria

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 3 ylikypsää tomaattia tai 400 g säilyketomaatteja

  • tuoretta basilikaa

  • Polenta
  • 6 dl vettä

  • 1,5 rkl kanafondia

  • 3 dl polentaa

  • 1,5 dl raastettua cheddarjuustoa

Ohjeet

  • Valmista polenta 3 - 4 tuntia aiemmin jotta se ehtii tekeytyä jääkaapissa. Kiehauta vesi ja kanafondi. Lisää polenta ja juusto sekoittaen. Kypsennä sekoitellen pakkauksen ohjeen mukainen aika. Siirrä tasapohjaiseen, neliskulmaiseen astiaan jääkaappiin kannen alle tekeytymään.
  • Marinoi kanoja vähintään 2 tunnin ajan, mielellään pidempään. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Leikkaa rintafileet 2 - 3 osaan ja nosta marinadin joukkoon. Käännä pari kertaa marinoitumisen aikana.
  • Pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota pannulla öljyssä 10 minuutin ajan. Lisää tomaatit ja balsamico pannulle. Silppua basilikan varret ja ripottele tomaattien ja sipulin sekaan. Lisää myös sokeri. Hauduta 10 - 15 minuuttia.
  • Paista kanat pannulla. Marinadi sisältää sokeria, joten varo polttamasta kanoja liian kuumalla lämmöllä.
  • Ota kanojen paistuessa polentakakku jääkaapista. Kumoa se leikkuulaudalle ja leikkaa polentasta noin 2 x 2 x 8 cm jättiranskalaisia. Paista kuumalla pannulla voissa tai öljyssä noin 3 minuuttia/ puoli.
  • Kokoa annos, ripottele revityt basilikanlehdet kanojen ja kastikkeen päälle. 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*