Värikäs ja maukas annos, jossa rapeaksi paistettu lehtikaali saa seurakseen värikkään punajuurihummuksen sekä ajan kanssa hunajamarinoitua kanaa. Valmista hummus etukäteen, sillä punajuuren kypsentäminen venyttää muuten ruoan kypsentämisaikaa reippaasti.
Vaikuttaa siltä, että tämän annoksen valmistamiseen ei saa kulumaan paljoa aikaa. Totta, mutta vain jos olet esivalmistellut kanat marinadiin vähitään muutamaa tuntia ennemmin ja kypsentänyt hummukseen tarvittavan punajuuren. Lehtikaalin paistaminen rapeaksi vaatii yllättävän paljon aikaa. Punajuurihummuksen voi luonnollisesti korvata tavallisella hummuksella mutta punajuuri tuo miellyttävän vivahteen tähän lisukkeeseen – kannattaa siis kokeilla.
Hunajamarinoitu kana saa maustua yön yli
Kana saa maistua tässä annoksessa. Hunajamarinadi maustaa kanan läpikotaisin ja auttaa kauniin paistovärin aikaansaamisessa. Alkuperäisen reseptin ohutleikkeet voi vaihtaa pariin tai kolmeen palaan leikattuun rintafileeseen. Vältämme valmiiksi marinoitujen tuotteiden ostamista, joten valmistamme hunajamarinadin itse muutamassa minuutissa.
Punajuuri kypsyy hitaasti – tai paljon nopeammin
Punajuuren rakenne on tiivis ja sen keittäminen kattilassa kestää hyvän tovin – koosta riippuen noin 45-60 minuuttia. Saat huomattavasti lyhyemmässä ajassa valmista kun pilkot kuoritun punajuuren pieniksi kuutioiksi ja kypsennät sitä noin 5 minuutin ajan mikroaaltouunissa täydellä teholla. Ei haittaa vaikka punajuuren rakenne hieman kärsii, sillä kohta se surautetaan sileäksi hummusta varten.
Yhdistä valutetut kikherneet, punajuuri ja muut hummuksen aineet monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhossa ja aja hummus melko sileäksi massaksi. Jos aika antaa myöten, niin siirrä hummus puoleksi tunniksi maustumaan jääkaapin viileyteen.
Lehtikaalista saa rapean lisukkeen
Lehtikaalia saa ja pitää olla paljon, mikäli aiot ruokkia kuusi henkilöä. Poista isojen lehtien paksut ruodit ja paloittele lehdet puolen kämmenen kokoisiksi paloiksi. Paista lehtikaali pienissä erissä, kevyesti öljytyllä pannulla suolaripauksen kera rapeaksi. Painele lehtiä paistamisen aikana pannun pintaa vasten lastalla, niin nopeutat rapeutumista. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa lehtikaalit yhtenä eränä 150 asteisessa uunissa, mutta sitä emme tällä kertaa lähteneet kokeilemaan.
Ajoita kanan paistaminen lehtikaalin valmistumisen kanssa samaan aikaan ja kokoa annokset lautaselle. Suosittelemme valmistamaan lisäksi helpon ja nopean jogurttikastikkeen tuomaan hapokkuutta ja kontrastia lautaselle, ohje löytyy reseptin jälkeisistä vinkeistä.
Kanaa, punajuurihummusta ja lehtikaalia
Course: KanaruoatCuisine: Lähi-Itä6
annosta1
hour15
minutes30
minutesYllättävän hyvä resepti, jonka ainoa heikkous on valmistamiseen kuluva aika. Etukäteisvalmisteluillla saat ruoan pöytään huomattavasti nopeammin.
Ainekset
6 kpl kanan rintafile
tai 800 g paketti kanan ohutleikkeitä0,6 dl hunajamarinadia
1 puntti lehtikaalia
suolaa
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
oliiviöljyä tarjoiluun
- Punajuurihummus
1 punajuuri, kypsennettynä
1 tlk kikherneitä
1 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi
suolaa
Ohjeet
- Leikkaa rintafileet kahdeksi ohueksi leikkeeksi - tai käytä valmiita ohutleikkeitä. Marinoi leikkeet hunajamarinadissa 1-2 tunnin ajan, mahdollisuuksien mukaan yön yli. Kypsennä punajuuri kiehuvassa, kevyesti suolatussa vedessä.
- Valuta kikherneet ja huuhtele ne huolellisesti. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi. Voit myös soseuttaa hummuksen sauvasekoittimella. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
- Poista lehtikaalista paksut lehtiruodot ja pilko lehdet 1-2 cm suikaleiksi.
- Kuumenna nokare voita ja tilkka rypsiöljyä pannulla. Paista lehtikaalin lehdet rapeaksi molemmin puolin. Mausta suolalla ja laita valumaan talouspaperin päälle.
- Paista kanaleikkeet pannulla kypsiksi noin 3-4 minuuttia per puoli.
Tarjoa kanaleikkeet punajuurihummuksen, rapean lehtikaalin sekä laadukkaan oliiviöljyn kera. - Suosittelemme lisukkeeksi raikasta jogurttikastiketta, kts. Vinkit
Vinkit
- Kypsennä punajuuri hyvissä ajoin etukäteen, voit valmistaa myös hummuksen jo edellisenä päivänä.
- Alkuperäinen resepti: Kariniemen
- Jogurttikastike: 2 dl kreikkalaista jogurttia, 1 rkl sitruunamehua, 1 tl juustokuminaa, ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja tarjoile heti.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM