Kebabit ovat suosittu lounas- ja iltaruoka. Maustettu ja paistettu jauheliha, kasvikset ja kastikkeet muodostavat pitaleivän kanssa maistuvan aterian. Jos haluat valmistaa kebabeja kotikeittiössä. se onnistuu kunhan varaat aikaa lihan valmistamiseen.
Kebabien valmistaminen kotikeittiössä vaatii ennen kaikkea aikaa. Mielestämme se kuitenkin kannattaa, sillä lopputulos on käytetyn ajan ja vaivan arvoinen. Ja mikäli valmistat kerralla kebablihaa sekä pitaleipiä pakastimeen säilöttäväksi tuleviakin aterioita varten, pääset seuraavaa ateriaa ajatellen vähemmällä vaivannäöllä.
Mielestämme lampaan tai karitsan jauheliha on kebablihan perusta. Käytä kokonaan lammasta tai lisää joukkoon puolet naudan jauhelihaa. Näin saat makua jota kebabissa pitää olla. Mausta liha reseptin mukaisesti, ajele massa sileäksi monitoimikoneella ja pyörittele kahdeksi tangoksi. Kääri lihat moninkertaiseen folioon ja sulje päät tiiviisti. Siirrä pötköt vuokaan ja kypsennä niitä 100-asteisessa uunissa neljän tunnin ajan. Anna jäähtyä ensin pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin tekeytymään, mielellään yön yli.
Kebabit kootaan nopeasti annoksiksi
Valmista pitaleivät. Molemmat ohjeen reseptit sopivat Pita Kebabin valmistamiseen, Iskenderin pitaleipien ei tarvitse kohota kupliksi, joten valitse niitä varten kuohkeat pitat. Tomaatti- ja jogurttikastikkeet kuuluvat kebabiin olennaisina maun ja rakenteen tuojina. Keittele tomaattikastike ja yhdistä jogurttikastikkeen ainekset ennen lihan leikkaamista suikaleiksi. Valmistele myös kasvikset jotta saat kebabit koottua nopeasti kun lihasuikaleet ovat vielä kuumia.
Leikkaa terävällä veitsellä tai juustohöylää käyttäen lihapötköistä ohuita suikaleita ja asettele ne rinnakkain leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voit sipaista sudilla kevyesti öljyä suikaleiden pinnalle, mutta se ei ole välttämätöntä. Paista suikaleita uunissa muutama minuutti ja käännä ne. Jatka paistamista muutama minuutti ja nostele sitten suikaleet halkaistun ja lämmitetyn pitaleivän tai leipäkuutioiden päälle. Lisää kasvikset, kastikkeet ja nauti.
Kebabit - Pita Kebab ja Iskender - ja kastikkeet
Course: LiharuoatCuisine: TurkkiDifficulty: Keskivaikea4
annosta4
hours15
minutesKebabit valmistuvat kotikeittiössäkin. Jauhelihatangon kanssa kuluu aikaa, mutta vain vähän vaivaa. Lautaselle salaatin kanssa koottava Iskender on helppoa syötävää, halkaistun leivän väliin rakennettava pitakebab se perinteisempi tapa nauttia kebabista.
Ainekset
- Kebabliha
800 g lampaan jauhelihaa
1 rkl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl juustokuminaa
0,5 tl chilijauhetta
0,25 tl cayennepippuria
- Tomaattikastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 tlk tomaattimurskaa
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
- Kaali-jogurttilisuke
500 g valkokaalia
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
4 dl turkkilaista jogurttia
- Lisukkeeksi
tomaattia
salaattia
suolakurkkua
sipulia
pitaleipiä
Ohjeet
- Paista kebabliha. Pyöräytä jauheliha ja mausteet sileäksi massaksi monitoimikoneessa. Jaa massa kahteen osaan, muotoile pötköiksi. Kääri tiiviisti kaksinkertaisen folion sisään. Paista 100 asteisessa uunissa 4 tuntia ja anna jäähtyä kokonaan, vaikkapa seuraavaan päivään asti.
- Valmista tomaattikastike. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä 10 minuuttia. Hienonnan chili ja sekoita joukkoon. Kuullota sekoittaen pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta puoli tuntia. Aja kastike sauvasekoittimella sileäksi.
- Valmista kaali-jogurttilisuke. Raasta valkokaali karkeaksi raasteeksi ja siirrä purkkiin. Lisää väkiviinaetikka, sokeri ja suola. Sekoita voimakkaasti ravistaen ja anna maustua vähintään puoli tuntia.
Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita ne jogurtin joukkoon. Siirrä jääkaappiin maustumaan. Sekoita kaalisalaatti ja jogurtti juuri ennen tarjoilua. - Valmistele täytteeksi tulevat kasvikset ja pitaleipä.
- Vuole kebablihasta lastuja juustohöylällä. Levitä lastut leivinpaperille, sivele öljyllä.
Ruskista 180 asteisessa uunissa 5 - 10 minuuttia. - Pita kebab: Kokoa annokset. Halkaise lämmitetty pitaleipä, lisää väliin liha, kasvikset ja kastikkeet.
- Iskender: Leikkaa pitaleipä kuutioiksi ja levittele lautaselle. Jaa lihasuikaleet leipäkuutioiden päälle, sitten kasvikset ja kastikkeet.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM