Etusivu » Uusimmat » Kermainen savulohipasta on arjen herkkuruoka
Savulohipastaa lautasella.

Kermainen savulohipasta on arjen herkkuruoka

Kermainen savulohipasta on monessa mielessä yksi parhaista arkiruokaresepteistä. Se on nopea valmistaa, kastikkeen ja pastan kypsentäminen eivät vaadi varsinaisia keittotaitoja – ja lopputulos on todella maukas.

Hyppää reseptiin >>>

 Jos suomalaista keittiötä tutkittaisiin kansainvälisen keittiön fuusiolasien läpi, niin tämä olisi yksi ilmeisimmistä annoksista. Italialaiset todennäköisesti kauhistelevat Kermaisen savulohipastan tuhtia kastiketta, suomalaisille tämä lautasellinen pastaa on vielä varsin kevyttä nautittavaa.

Kumpaa käytän- kylmäsavulohta vai lämminsavulohta?

Makuasia, sillä molemmilla saat erinomaisen lopputuloksen. Me savustamme lohta itse, joten käytämme tähän reseptiin tavallisesti palan lämminsavulohta. Kylmäsavulohen aromi on hieman erilainen ja siihen luotetaankin monessa lohipastassa. Hanki vaikka molempia ja kokeile, et tule pettymään.

Kalaneuvoksen sivuilta löytyvissä tuotetiedoissa ilmoitetaan kylmäsavulohessa olevan 3,1 grammaa suolaa 100 grammassa lohta, lämminsavulohessa vastaavasti 1,9 grammaa per 100 grammaa kalaa. Kannattaa ottaa pastakastiketta maustaessa huomioon että kaikki savustetut lohituotteet ovat jo valmiiksi reilusti suolattuja.

Mitä pastaa tarjoan Kermaisen savulohipastan kanssa?

Suosittelemme lämpimästi tuorepastan tarjoamista tässäkin pasta-annoksessa. Jos aika ja mahdollisuudet eivät anna myöten omatekoisen (kevyemmän vegaanisen) tuorepastan valmistamista, niin kaupan tuorepastahyllystä voi poimia mukaan joko fettucinen tai spagetin. Nauhapasta toimii tässä tapauksessa lyhyitä pastatyyppejä paremmin, siihen kiinnittyy sopivasti makua kastikkeen myötä.

Jätä pasta hieman napakaksi, sillä se jatkaa vielä kypsymistä kun lisäät kastikkeen mukaan pastan joukkoon. Eli lyhennä keittoaikaa suositellusta tuorepastan osalta minuutilla, kuivapastan osalta parilla.

Savulohipastan maustaminen ja tarjoilu

Lohi on rasvainen kala, sipuli kuullotetaan voissa ja koko komeus viimeistellään reilulla kermamäärällä. On siis paikallaan taittaa kastikkeen rasvaisuutta hapoilla, tässä tapauksessa sitruunamehulla ja valkoviinillä. Suolan suhteen on syytä olla varovainen, sillä kalan mukana annokseen kulkeutuu jo huomattavasti suolaisuutta. Jätä mieluummin suola hieman alle ja lisää sitä tarvittaessa vasta lautasella olevaan annokseen.

Sekoita pasta, kastike ja lohi kattilassa ja nostele lautasille – tai hifistele tekemällä keittöpihtien tai atuloiden avulla pastasta kekoja, jotka kuorrutat kastikkeella ja kalanhippusilla. Tillisilppu riittää tämän annoksen viimeistelyyn, juustoraastetta Kermainen savulohipasta ei kaipaa. 

Savulohipasta on nopea ja maukas arkiruoka

Course: KalaruoatCuisine: Italia, PohjolaDifficulty: helppo
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Nopeasti valmistuva ja maukas pasta-annos yhdistää pohjoisen ja eteläisen euroopan keittiöiden elementit onnistuneella tavalla. Voit käyttää valmistamiseen joko lämmin- tai kylmäsavulohta.

Ainekset

  • 250 g lämminsavulohta

  • 1 rkl voita

  • 1 sipuli

  • 2 dl ruokakermaa

  • 0,5 dl valkoviiniä

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 0,5 kasvisliemikuutio

  • (1 kananmuna)

  • mustapippuria

  • suolaa

  • Pastan valmistukseen
  • 400 g nauhapastaa

  • 4 litraa vettä

  • 40 g suolaa

  • Koristeluun
  • tilliä

Ohjeet

  • Hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa viiden minuutin ajan keskilämmöllä. Paloittele sillä välin lohi pieniksi paloiksi. Laita pastan keitinvesi kiehumaan isoon kattilaan.
  • Lisää kerma kuullotetun sipulin joukkoon ja hauduta seosta vielä viisi minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää mukaan kasviskuution puolikas, sitruunamehu ja viini. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  • Kaada pastan keitinvesi pois (ja sekoita raaka kananmuna pastan joukkoon).
  • Annostele pastaa keoksi lautaselle, kuorruta kastikkeella. Viimeistele pienillä lohenpalasilla. Koristele tillisilpulla.

Vinkit

  • Voit valmistaa tämän annoksen myös kylmäsavulohta käyttäen.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*