Kesäinen perunasalaatti saa kumppanikseen tässä reseptissä viipaleen lämminsavustettua lohta. Helppo ja nopea resepti toimii erinomaisesti varhaisperunoista valmistettuna, mutta onnistuu ilman ongelmia myös muina vuodenaikoina.
Kesäinen perunasalaattimme ei millään muotoa muistuta kaupan hyllyistä löytyvää valkoista perunasalaattia. Sillekin on oma kannattajakuntansa, ainakin julkaistujen myyntilukujen valossa. Tässä perunasalaatissa otetaan askel kohti Välimeren rantoja ja lautaselle katetaan keitettyjen nakkien sijasta savustettua lohifilettä.
Kesäinen perunasalaatti saa makua tomaateista
Kypsennä varhjaisperunat kuorineen. Myöhemmin syksyllä perunoissa alkaa olla niin paksu kuori, että kuoriminen saattaa olla aiheellista. Sillä ei ole olennaista vaikutusta lopputulokseen. Pilko hieman jäähtyneet perunat kulhoon suupalan kokoisiksi paloiksi.
Lisää joukkoon hienonnettu punasipuli sekä suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit. Kun valitset kaupan säilykehyllystä aurinkokuivattuja tomatteja, kiinnitä huomiota siihen onko tomaatit säilötty mausteliemeen vai öljyyn. Öljyyn säilötyissä tomaateissa on miedompi maku ja suosittelemme ensisijaisesti niitä tähän annokseen.
Helposti valmistuva kastike maustaa perunasalaatin
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kulhossa. Sinapinsiemenien paahtaminen ei ole välttämätöntä, mutta kuivalla pannulla tapahtuva kuumentaminen tuo niiden aromit paremmin esille. Lisää myös timjami tässä vaiheessa tuomaan makua salaattiin. Yhdistä kastike perunalohkojen sekä aurinkokuivattujen tomaattisuikaleiden kanssa ja anna maustua puolen tunnin ajan huoneenlämmössä.
Viimeistele perunasalaatti juuri ennen tarjoilua lisäämällä mukaan rucolanlehtiä. Leikkaa lautaselle mukaan viipale lämminsavustetusta tai paistetusta lohifileestä. Salaatin joukkoon sekoitettu kastike riittää annoksen lisukkeeksi. Tämä perunasalaatti sopii myös grilattujen lihojen ja muiden kalojen kanssa tarjottavaksi.
Kesäinen perunasalaatti ja savulohi
Course: Kalaruoat4
annosta30
minutes30
minutesVarhaisperunoista syntyy vastustamaton salaatti joka sopii loistavasti lohen lisukkeeksi.
Ainekset
- Perunasalaatti
500 g keitettyjä varhaisperunoita
1 punasipuli
50 g aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
30 g rucolaa
2 tl tuoretta timjamia
- Salaatinkastike
1 tl Dijon -sinappia
1 tl paahdettuja sinapinsiemeniä
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
1 rkl tuoretta persiljaa
- Lisäksi
400 g lämminsavustettua lohta (tai grillattua/paistettua/uuni lohta)
Ohjeet
- Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä sen verran että voit pilkkoa ne suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Kuori ja viipaloi punasipuli. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja pilko ne tarvittaessa. Yhdistä ne kulhoon perunoiden kanssa.
- Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Kaada kastike kulhoon ainesten päälle, lisää myös timjami ja sekoita varovasti. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
- Yhdistä perunasalaattiin viimeisenä rucola.
- Tarjoile perunasalaatti savustetun lohen kanssa.
Vinkit
- Perunasalaatti sopii erityisen hyvin lohen kanssa ja sen voit valmistaa haluamallasi tavalla savustamalla, grillaamalla, paistamalla tai uunissa.
- Perunasalaatin voit nauttia myös ilmakuivatun kinkun kanssa.
- Kokeile salaattia myös grillattavien liharuokien kanssa.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM