Etusivu » Uusimmat » Kimchi, korealainen punakaalisalaatti
Kimchi on valmistettu punakaalista

Kimchi, korealainen punakaalisalaatti

Kimchi on fermentoitu kaalisalaatti, joka on olennainen osa korealaista ruokakulttuuria. Aito kimchi on täynnä makua ja ravintoaineita, ja sen valmistamiseen kuluu aikaa. Tämä yksinkertaisempi versio valmistuu nopeasti ja sopii tarjottavaksi korealaisen aterian yhteydessä.

Hyppää reseptiin >>>

Myönnetään. Tämä ei ole aito kimchi vaikka onkin kimchiksi otsikoitu. Olkoon sitten vaikka korealainen punakaalisalaatti. Jos haluat tehdä aidon kimchin, niin kokeile esimerkiksi tätä suosittua reseptiä. Huomaa että fermentointi vie useamman päivän aikaa.

Punakaalista syntyy näyttävämpi lopputulosa, mutta myös valkokaali ja kiinankaali sopivat pikakimchin toteuttamiseen. Pyri leikkaamaan kaali mahdollisimman ohuksi suikaleiksi, jotta rakenne pehmenee nopeasti. Joissakin resepteissä kaalia nuijitaan suikaloinnin jälkeen, eli voit purkaa tunteitasi paukuttelemalla tai kaulimalla pussiin suljettuja kaalinsuikaleita. 

Kimchi kannattaa valmistaa jo ateriaa edeltävänä päivänä

Kiehauta suolavesi ja anna sen hieman jäähtyä ennen kuin kaadat kaalit kattilaan. Kymmenen minuutin suolakylpy alkaa pehmittää kaalia sopivasti. Huuhtele suikaleet hyvin ja valuta ne siivilässä. Voit sekoittaa muut ainekset ensi keskenään ja kipata koko seoksen sitten kaalin joukkoon – tai vaihtoehtoisesti lisätä ne yksitellen. Tärkeintä on että ainekset sekoittuvat hyvin kaalisuikaleiden kanssa.

Tämä kimchi säilyy useamman päivän jääkaapissa ja sen maku onkin parempi vasta valmistamista seuraavina päivinä. Tarjoile kimchin kanssa korealaisella aterialla muita alla olevassa kuvassa olevia lisukkeita: pikkelöítyjä kurkkuja, inkivääri-kevätsipuli -salaattia, soija-valkosipulikastiketta, korealaista yleisdippiä ja sinapinsiemenmajoneesia. Kimchi sopii mainiosti paistettujen lihojen, kuten esimerkiksi näiden kanavartaiden lisukkeeksi.

Koreassa kimchiä syödään kaikilla aterioilla aamiaisesta päivälliseen. Kimchiä käytetään myös ruokien raaka-aineena, esimerkiksi pataruoissa, suolaisissa lätyissä, keitoissa, munakkaissa tai riisin kanssa paistettuna. Kimchiä käytetään myös pizzoissa ja hampurilaisissa. 

Pikakimchi punakaalista on monipuolinen lisuke

Course: Kasvisruoat, LisukkeetCuisine: KoreaDifficulty: Helppo
Annoksia

6

annosta
Valmisteluaika

45

minutes

Kimchi on korealaisen keittiön kulmakivi ja sitä nautitaan kaikkien aterioiden yhteydessä. Tämä resepti on mukaelma aidosta kimchistä, valmistuu nopeasti ja sopii tarjottavaksi erilaisten annosten kanssa.

Ainekset

  • 250 g punakaalia

  • 5 dl vettä

  • 1,5 rkl merisuolaa

  • Maustamiseen
  • 1 valkosipulinkynsi

  • 0,5 punaista chiliä

  • 2 tl inkivääriä

  • 1 tl sokeria

  • 2 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa

  • 1,5 rkl tomaattisosetta

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl kalakastiketta

  • 0,25 dl tuoretta korianteria

Ohjeet

  • Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetken.
  • Poista punakaalista kanta ja leikkaa kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kaada suolavesi kaalin päälle ja anna tekeytyä 10 minuuttia, sekoita välillä pari kertaa.
  • Siirrä kaali siivilään ja huuhtele kunnolla kylmän veden alla. Valuta kaaliraaste kuivaksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna myös chili. Sekoita kaikki loput ainekset kaalin joukkoon (viimeisenä korianteri) ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua vähintään puoli tuntia jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään, varsinkin, jos käytät vanhan sadon punakaalia, jotta maut ehtivät tasaantua.

Vinkit

  • Alkuperäinen resepti: K-ruoka
  • Salaatti on vegaaninen, jos jätät kalakastikkeen pois.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*