Kirjava kanakeitto erottuu muista keitoista TexMex-makuvivahteellaan. Nopea ja helposti valmistettava keitto on ravitseva lounasruoka tai vaikkapa alkukeitto muita TexMex-annoksia tarjoiltaessa. Curry, paprikat ja kesäkurpitsa tekevät keitosta paitsi maukkaan, myös herkullisen värisen.
Kanakeiton alkuperäinen resepti on saanut taipua muutamien muutosten edessä. Käytämme marinoitujen kanasuikaleiden sijaan maustamatonta rintaleikettä, joka kypsennetään tortillojen tapaan tacomausteseoksen kanssa. Tuorejuustokin voi tällöin olla maustamatonta. Jos haluat noudattaa alla olevaa alkuperäistä reseptiä, niin silläkin saat varmasti hyvän lopputuloksen.
Jos kanahylllystä pitäisi tehdä valinta marinoitujen suikaleiden osalta, niin todennäköisesti parhaat vaihtoehdot olisivat joko hunajamarinoidut tai chilimarinoidut kanansuikaleet. Marinadin voi luonnollisesti valmistaa itsekin – valmismarinadien ainesosalistasta voi poimia idean erilaisten mausteiden käyttämiseen, esimerkkinä hunajamarinadimme.
Kirjava kanakeitto on tarpeeksi tuhti lounaaksi
Riisi tekee tästä keitosta ravitsevamman ja tuhdimman. Puoli desilitraakin riisiä antaa turvottuaan huomattavan paljon lisää keiton rakenteeseen, joten älä ainakaan ensimmäisellä valmistuskerralla lisää riisin määrää ohjetta enemmän. Keiton oheen sopii rapeakuorinen vehnäleipä.
Mikäli kanakeittoa jää aterialta ylitse, etkä halua sitä syödä monena päivänä peräkkäin niin voit huoletta pakastaa ylijääneen keiton. Kirjava kanakeitto kestää hyvin muutaman kuukauden pakkasjakson ja ruokkii syöjänsä ilman että maku tai rakenne pakastamisesta kärsivät.
Kirjava kanakeitto - nopea, värikäs ja maukas
Course: Keitot, KanaruoatCuisine: TexMexDifficulty: Helppo6
annosta10
minutes20
minutesAinekset
300 g marinoituja broilerinsuikaleita
1 kanaliemikuutio
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
200 g tacomaustettua tuorejuustoa
0.5 dl pitkäjyväistä riisiä
1.5 l vettä
100 g pakastemaissia
1 sipuli
0.5 kpl kesäkurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl currya
0.5 tl basilikaa
0.5 tl meiramia
2 valkosipulinkynttä
Ohjeet
- Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa ja lisää riisi. Keitä noin 10 minuuttia.
- Leikkaa paprikat renkaiksi ja hienonna sipuli. Viipaloi kesäkurpitsa. Kuumenna pannulla ruokalusikallinen öljyä ja kuullota kasvikset siinä kevyesti.
- Lisää mausteet kasvisten sekaan ja kaada seos kattilaan riisin joukkoon.
- Ruskista lopussa öljyssä pannulla broilerisuikaleet. Lisää ne pakastemaissin kanssa keittoon ja sekoita mukaan tuorejuusto.
- Hauduta keittoa noin 5 -10 minuuttia ja tarjoa kuumana tuoreen vaalean leivän kanssa.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: Idee Creme Bonjour -reseptikirja
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM