Kisir on turkkilainen lisukesalaatti, jonka ainesosat vaihtelevat reseptikohtaisesti. Tässä kisirin versiossa kaali korvataan kiinankaalilla ja ryyneinä käytetään bulguria tai couscousia.
Turkkilaiseen ruokapöytään sopiva Kisir-salaatti toimii mainiosti myös Lähi-idän keittiöiden makujen seuralaisena. Kiinankaalista ja couscousista valmistettava salaatti on nopea ja helppo, silti sopivan maukas lisuke. Me käytämme Kisiriin kolmea eri reseptiä, satokaudesta ja muista aterian annoksista riippuen. Punakaaliin pohjautuva versio on ehkä kaikkein ruokaisin. ilman kaalia valmistettava versio taas makumaailmaltaan runsain. Kaikki ovat hyviä, joten valitse tilanteeseen sopivin omien mieltymystesi mukaisesti.
Couscousia ei tarvitse kypsentää
Bulguria pienirakeisemmat couscous-ryynit eivät vaadi kypsentämistä. Riittää kun käytät yhtä couscous-desilitraa kohti desilitran nestettä, itse maustamme tähän reseptiin tulevan couscousin tilkalla kanafondia. Noin 10 minuutissa couscous on imaissut nesteet sisäänsä ja voit sekoitaa turvonneet ryynit salaatin joukkoon. Eli aloita Kisirin valmistaminen couscousin käsittelystä ja sen tekeytyessä ehdit kuoria, raastaa ja pilkkoa salaattiin tulevat kasvikset.
Kasvikset tuovat Kisiriin makua, väriä ja rakennetta
Versiosta riippumatta Kisir on yksi ruokapöydän väriläiskistä. Raakana nautittavat kasvikset säilyttävät ravintoarvonsa ja tuovat mukavaa purutuntumaa salaattiin. Pilko kiinankaali ohuiksi suikaleiksi, raasta porkkana hienolla terällä ja viipaloi sipuli ohueksi. Voit halutessasi poistaa kurkusta siemenkodan, jotta Kisir ei vety tarpeettomasti, pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua vielä mukaan persiljaa ja (tuoretta) minttua maustamaan salaatti.
Punainen maustetahna toimii salaatin kastikkeena
Jos käsillä on turkkilaista paprikatahnaa, voit korvata sillä tomaattipyreestä ja paprikajauheesta valmistetun korvikkeen. Sekoita maustetahnan ainekset keskenään ja kaada sitten seos couscousin ja kasvisten päälle. Pyörittele maustetahna lusikalla kevyesti hämmentäen sekaisin muiden ainesten kanssa. Koristele annos vielä persilja- ja minttusilpulla. Kisir on heti valmista nautittavaksi.
Kisir-salaatti kiinankaalista
Course: SalaatitCuisine: TurkkiDifficulty: Helppo4
annosta20
minutesTämä kevyt versio turkkilaisesta Kisir-salaatista valmistetaan kiinankaalista ja bulgur- tai couscous-ryyneistä.
Ainekset
200 g bulguria tai couscousia
1 porkkana
pala kiinankaalia (myös punakaali käy)
1 sipuli
pala kurkkua
silputtua persiljaa ja minttua
- Maustetahna
1 dl oliiviöljyä
1 tl chilirouhetta (tai maun mukaan)
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl paprikajauhetta
1 1/2 tl suolaa
1 sitruunan mehu
Ohjeet
- Kypsennä couscous/bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
- Lisää raastettu porkkana, suikaloitu kaali, silputtu sipuli, kuutioitu kurkku ja yrtit.
- Sekoita oliiviöljyyn tomaattipyre, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM