Etusivu » Uusimmat » Kisir, värikäs turkkilainen salaatti
Kisir turkkilainen bulgursalaatti

Kisir, värikäs turkkilainen salaatti

Kisir on turkkilainen salaatti, jossa vihreä väri on sivuroolissa. Bulguria tai couscousia sisältävä salaatti on yksi turkkilaisen keittiön kansallisruokia. Tämä salaatti on sopiva vegaanista ruokavaliota noudattaville, mutta maistuu taatusti myös lihansyöjille. 

Hyppää reseptiin >>>

Kisir on helposti ja nopeasti valmistuva salaatti, joka sopii erinomaisesti meze-pöytään. Värikäs ja maultaan monimuotoinen salaatti yhdistää kasviksia, vihanneksia ja yrttejä suussa sulavaksi kokonaisuudeksi. Kisiriä tarjoillaan usein osana meze-ateriaa, mutta se sopii myös illallispöytään tai lounassalaatiksi.

Bulguria vai couscousia? Voit valita kumman tahansa, mutta valmistustavoissa on eroa. Karkeampi bulgur pitää kypsentää ja jäähdyttää ennen sen sekoittamista salaattiin, kun taas couscousin osalta riittää että yhdistää siihen vettä tai lientä, suhteessa 1 dl couscousia ja 1 dl nestettä. 5 – 10 minuutissa couscous on imenyt nesteen ja turvonnut käyttövalmiiksi. Mikäli käytät bulguria, niin noudata pakkauksen keitto-ohjetta. Voit halutessasi maustaa lientä esimerkiksi kana- tai kasvisfondilla.

Kisir on yhdistelmä raikkaita värejä ja makuja

Porkkana ja punakaali tuovat väriä Kisiriin. Raasta porkkana ja punakaali karkealla terällä, tai leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Kisirin kasviksiin saa jäädä rakennetta ja purutuntumaa. Sipulin sijaan voit käyttää myös miedompaa salottisipulia. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. 

Minttu ja persilja tuovat makua Kisiriin, chilirouhe, tomaattipyre ja paprikatahna sekä väriä että makua. Yhdistä mausteet, yrtit ja sitruunamehu oliiviöljyn kanssa maustekastikkeeksi. Paprikatahnaa löytyy tuubiin pakattuna marketeista, tomaattipyreen tapaan. Yhdistä kastike ja kasvikset sekä bulgur tai couscous isossa kulhossa, huolellisesti sekoittaen. Voit tarjoilla Kisirin heti sen valmistuttua, mutta parin tunnin lepo jääkaapissa tasaa makuja ja rakennetta.

Jos suunnittelet käyttäväsi Kisiriä osana meze-ateriaa, niin muita aterialle sopivia ruokalajeja ja lisukkeita ovat esimerkiksi pitaleivät, hummus, tsatsiki, falafelit, köftet sekä Imam Bayildi, eli täytetyt munakoisot.

 

Kisir, turkkilainen salaatti mezepöytään

Course: SalaatitCuisine: TurkkiDifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

20

minutes
Keittoaika

10

minutes

Kisir on perinteinen turkkilainen salaatti, jonka voit valmistaa couscous- tai bulgurjyvistä. Se sopii hyvin osaksi runsaampaa meze-ateriaa. Tämä ohje riittää jopa kahdeksalle ruokailijalle jos tarjolla on useampia meze-annoksia.

Ainekset

  • 200 g bulguria tai couscousia

  • 1 porkkana

  • 100 g punakaalia

  • 1 sipuli

  • pala kurkkua

  • persiljaa

  • minttua

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 1 tl chilirouhetta

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1 rkl paprikatahnaa

  • 1 1/2 tl suolaa

  • 1 sitruunan mehu

Ohjeet

  • Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
    Vaihtoehtoisesti yhdistä couscous ja vesi. Anna tekeytyä.
  • Lisää raastettu porkkana, suikaloitu kaali, silputtu sipuli, kuutioitu kurkku ja silputut yrtit.
  • Sekoita oliiviöljyyn pyreet, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita.
  • Anna Kisirin tekeytyä jääkaapissa 1 - 2 tunnin ajan ennen tarjoilemista.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*