Etusivu » Uusimmat » Korealainen paistettu kana – KFC
Korealainen paistettu kana KFC annos ja lisukkeet

Korealainen paistettu kana – KFC

Korealainen paistettu kana tunnetaan lyhenteellä KFC, Korean Fried Chicken. Jos etsit reseptiä Kentucky Fried Chickenille, tämä ei ole se, vaan paljon eversti Saundersin kehittämää kanareseptiä maukkaampi annos. Makea, hieman tulinen, rapeaksi paistettu kana on koukuttavan hyvää ja mehukasta.

Hyppää reseptiin >>>

Jostain syystä korealainen keittiö ei ole vielä noussut maailmalla yhtä suosituksi kuin esimerkiksi kiinalainen, japanilainen tai edes thaimaalainen. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että tulevaisuudessa näemme enemmän tarjontaa myös korealaisten ruoka-annosten osalta. Sitä odotellessa voit kuitenkin valmistaa kotikeittiössä korealaisia annoksia – useimmat tarvittavat mausteet ja ainekset löytyvät hyvin varustellusta marketista.

Korealainen ateria koostuu useista eri annoksista, jotka tarjotaan yhtä aikaa. Kastikkeet ja kasvislisäkkeet ovat olennainen osa ateriaa. Fermentointi ja pikkelöinti ovat korealaisessa keittiössä paljon käytettyjä menetelmiä. Tyypilliset maut korealaisiin ruokiin tulevat valkosipulista, inkivääristä, riisiviinietikasta, paahdetusta seesamiöljystä sekä Gochujang -chilitahnasta.

Korealainen paistettu kana on rapea, makea ja kevyesti tulinen annos

Jos hapanimelät maut kuuluvat suosikkeihisi, käy siirtyminen kiinalaisesta korealaiseen ruokaan vaivattomasti. Tämä kana uppopaistetaan rapeaksi, pyöritetään makeassa maustekastikkeessa ja tarjoillaan chiliviipaleiden kanssa. Annos sopii sellaisenaan alkupalaksi, oluen tai viinin kanssa nautittavaksi huikopalaksi tai yhdeksi pääruoka-annoksista. 

Paloittele kana parin sentin kuutioksi, kasta kulhossa kevyesti vatkattuun kananmunaan ja kuorruta sitten maissitärkkelyksellä. Tee tämä samalla kerralla uppopaistoon meneville paloille, siirrä ne samaan aikaan kypsymään ja aloita vasta sitten seuraavien palojen leivittäminen. Älä yritä paistaa kaikkia paloja kerralla ellei käytössäsi ole iso rasvakeitin. Erä kananpaloja kypsyy noin 3 – 4 minuutissa, kun öljy on riittävän kuumaa, noin  170 asteista. Valuta kypsiä kanoja hetki keittiöpaperin päällä.

Valmista kastike toisessa kattilassa kanojen kypsyessä. Sulata voi ja kuullota valkosipulia sekä inkivääriä puolen minuutin ajan. Lisää joukkoon sokeri ja hunaja, keitä minuutin verran – tai kunnes sokeri on sulanut. Seuraavaksi kaada kattilaan soija, riisiviinietikka, seesamiöljy ja Gochujang. Kuumenna kastike sekoitellen. Kun kaikki kanat ovat kypsiä, kaada ne kastikkeen joukkoon ja pyörittele niin että ne saavat kerroksen kastiketta pinnalleen. 

Koristele annos halutessasi seesaminsiemenillä, chiliviipaleilla ja kevätsipulilla. Kimchi, jasmiiniriisi, kanavartaat ja erilaiset kastikkeet täydentävät korealaista teemaa noudattelevan ruokapöydän.

 

Korealainen paistettu kana - Korean Fried Chicken

Course: Alkupalat, KanaruoatCuisine: KoreaDifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

10

minutes
Paistoaika

10

minutes

Korealainen paistettu kana on makeantulinen, uppopaistetusta kanasta valmistettu annos. Säädä chilin määrällä ja lajikkeella tästä makusi mukainen alkupala tai pääruoka-annos.

Ainekset

  • Kana ja paistaminen
  • 400 g kanan rintafilettä

  • 1 kananmuna

  • 0,5 dl maissitärkkelystä

  • kasviöljyä

  • Kastike
  • 1,5 rkl voita

  • 1 - 2 valkosipulin kynttä

  • 0,5 rkl inkiväärimurskaa

  • 0,25 dl hunajaa

  • 0,25 dl ruokokidesokeria

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 0,5 rkl riisiviinietikkaa

  • 0,5 rkl seesamiöljyä

  • 1 rkl Gochujang -tahnaa

  • Koristeluun
  • kevätsipulia

  • paahdettuja seesaminsiemeniä

  • punaista chiliä

Ohjeet

  • Paahda pari ruokalusikallista seesaminsiemeniä kevyesti kuivalla pannulla. Kuumenna kananpalojen paistoöljy padassa tai paksupohjaisessa pannussa 170 asteeseen.
  • Leikkaa kana parin sentin kuutioiksi. Kasta palaset vatkatussa kananmunassa ja pyöräytä maissitärkkelyksessä. Paista kana pienissä erissä noin 3-4 minuuttia per erä. Siirrä kypsät kanat talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
  • Sulata voi pannulla keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja keitä 30 sekuntia tai kunnes ne ovat aromaattisia. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja hunaja ja keitä noin 1 minuutti, kunnes sokeri liukenee.
  • Lisää pannulle soijakastike, riisietikka, seesamiöljy ja gochujang-kastike ja sekoita. Keitä 30 sekuntia ja lisää sitten kana pannulle ja sekoita niin että kananpalat kuorruttuvat kastikkeella.
  • Tarjoile annos koristeltuna eseimerkiksi kevätsipulilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja punaisella chilillä.

Vinkit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*