Korealaiset BBQ-kanafileet tuovat mukavaa vaihtelua grilliruokavalioon. Mikäli amerikkalaistyyppinen BBQ ei ole sinun makuusi, voit silti huoletta kokeilla näitä maukkaita kanafileitä, joilla ei ole mitään yhteyttä toiseen, valtameren takaiseen barbequemakumaailmaan.
Nämä kanafileet valmistuvat nopeasti ja sopivat tarjottavaksi sellaisenaan, riisin ja kasvisten kanssa tai salaatiln lisukkeiksi. Nopea paistaminen varmistaa mehukkaan lopputuloksen ja marinadiin voit pakata makua omien mieltymystesi mukaisesti.
Valitse lihaksi kanan rintafileet tai paistileikkeet. Rintafileistä on helpompi leikata tasakokoisia suikaleita, paistileikkeet kannattaa ehkä nuijia tasapaksuiksi, sentin vahvuisiksi leikkeiksi kelmun välissä ja paistaa kokonaisena. Voit pujotella suikaloidut lihat halutessasi varrastikkuihin.
Korealaiset BBQ-kanafileet marinoidaan tunnin ajan
Marinadi valmistetaan sekoittamalla kaikki ainesosat kulhossa. Huomaa että osa marinadista otetaan sivuun kypsentänmisen aikana tapahtuvaa lihan voitelemista varten. Teimme alkuperäiseen reseptiin muutoksen koskien omenan ja sokerin käyttämistä: reseptissä käytettiin makeuttamatonta omenakastiketta ja ruokokidesokeria, korvasimme ne helpommin saatavilla olevalla omenahillolla. Jos käytössäsi on makeuttamatonta omenakastiketta, käytä sitä 0,5 desilitraa ja lisää 1 rkl ruokokidesokeria.
Marinadiin käytettävät kasvikset kannattaa pilkkoa mahdollisimman pieniksi. Seesaminsiemeniä tarvitaan myös annoksen koristeluun, joten jätä niitä hieman sivuun annoksen viimeistelyä varten.
Grillaa tai paista korealaiset BBQ-kanafileet paistinpannulla
Kypsennä kanafileet grillissä tai kuumalla paistinpannulla. Tavoitteena on saada kunnon väri lihojen pintaan. Parilapannu onkin suositeltava valinta näiden kanojen paistamiseen keittiössä. Käännä fileet noin 3 minuutin paistamisen jälkeen ja lusikoi jäljellä oleva marinadi lihojen päälle. Ohuet leikkeet ja suikaleet kypsyvät muutamassa minuutissa, mutta varmista lihojen kypsyys ennen tarjoilemista. Jos sinulla on käytössä lihalämpömittari, sen pitäisi kypsän lihan osalta näyttää vähintään 76 asteen lämpötilaa.
Tarjoile lisukkeena erilaisia korealaisia kastikkeita, jasmiiniriisiä, kimchiä ja kasviksia. Tämä myös korealaisille ribseille sopiva BBQ-kastike on kokeilemisen arvoinen lisuke kanalle – mikäli hieman amerikkalaistyylinen barbequemaku on mieleesi. Kokeile myös näitä korealaisia kanareseptejä: kanavartaat ja kanaa soija-valkospulikastikkeella
Korealaiset BBQ-kanafileet grilliin tai pannulle
Course: KanaruoatCuisine: KoreaDifficulty: helppo4
annosta1
hour10
minutes10
minutesAinekset
400 g kanan rintafileitä
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl omenahilloa
0,5 dl sipulisilppua
1 tl seesamiöljyä
1 tl inkiväärimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 tl chilirouhetta (valinnainen)
1 tl seesaminsiemeniä
2 kevätsipulia
Ohjeet
- Leikkaa broilerin rintafileet noin 1,5 cm paksuisiksi, pitkiksi suikaleiksi.
Siirrä suikaleet marinointia varten suljettavaan pussiin. - Hineonna marinadiin tulevat kasvikset. Sekoita kulhossa soijakastike, omenahillo, sipuli, seesamiöljy, inkivääri, valkosipuli, chilihiutaleet, jos niitä käytät, ja seesaminsiemenet. Ota sivuun 0,5 dl marinadia ja kaada loput pussiin kanan kanssa.
Sekoita ja marinoi vähintään 1 tunnin ajan jääkaapissa. - Grillaa tai kanaa keskilämmöllä 2 – 3 minuuttia tai kunnes se ei enää tartu ritilään, parilaan tai pannuun. Käännä kana, lusikoi marinadia jokaisen rinnan päälle ja kypsennä vielä 2-3 minuuttia.
- Tarjoile korealaisten lisukkeiden, riisin ja kasvisten kanssa.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: Skinnytaste
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM