Etusivu » Uusimmat » Korealaiset kanansiivet ja makeantulinen kastike
Korelaiset kanansiivet, seesaminsiemeniä ja kevätsipulia tarjoiluastiassa.

Korealaiset kanansiivet ja makeantulinen kastike

Korealaiset kanansiivet ovat maukas annos, jossa paistetut kananpalat saavat pintaansa makean, tulisen kastikkeen. Annoksen idea on kaksinkertainen uppopaistaminen, joka tuo siipiin tai koipinuijiin rapean pinnan.

Hyppää reseptiin >>>

Korealaiset kanansiivet tuovat vaihtelua siipiravintoloiden ja valmiiden maustekastikkeiden suurkuluttajille. Lisäksi nämä siivet – tai koipinuijat – on helppo valmistaa kotikeittiössä. Annoksen tulisuutta voi helposti säätää Gochujang-tahnan määrää lisäämällä tai vähentämällä. 

Ostanko siipipaloja vai koipinuijia?

Siipiravintolassa annos koostuu tavallisesti sekoituksesta molempia.  Ja molemmissa on puolensa, etenkin kotikokkaajan kannalta. Siipipalat ovat ohuempia, maustuvat ja kypsyvät nopeammin. Huono puoli on se, että siipipaloissa on vähemmän lihaa – mutta jos pidät siiven mausteisesta ja rapeasta nahkasta, niin sitä on siivissä suhteessa enemmän.  Siipipala on myös ehkä hieman sotkuisempaa syötävää?

Koipinuijat ovat siis lihaisampi vaihtoehto ja vaativat mahdollisesti hieman pidemmän kypsennysajan. Sopivasti kypsennetty nuija on yhä mehukas ja liha irtoaa luusta helposti. Hienostelijat voivat yrittää haarukan ja veitsen käyttöä koipinuijan lihojen irrottamiseksi, mutta nämäkin on parasta nauttia sormiruokana. 

Lopputulos: ei ole mitään väliä kumpia ostat, hyvää tulee joka tapauksessa. Jos valmistat molempia, niin kypsennä öljyssä vain yhtä tyyppiä kerrallaan. Näin voit varmistaa tasaisen lopputuloksen.

Korealaiset kanansiivet – miksi kokeilisin?

Ensinnäkin, nämä siivet ovat todella herkullisia. Jos makea, suolainen ja tulinen puhuttelevat sinua makuyhdistelmänä, niin tässä on kokeilemisen arvoinen annos. Ehkä pelkästään siipiateriana nautittaessa jossain kohtaa (15 ja 20 siiven välillä) makeus alkaa käydä liialliseksi, joten kannattaa varata tarjolle muutakin. 

Toiseksi, kunnollisia siipiä a la Siipiweikot tai Hook ei kotona onnistu juuri kukaan valmistamaan. Jos haluaa hyviä, alkuperäisiä kanansiipiä, on parasta mennä ravintolaan. Mutta korealaiset kanansiivet onnistuvat myös kotikeittiössä. 

Kolmanneksi, nämä siivet on helppo valmistaa ja se ei edes vie pitkää aikaa. Siipiä ei tarvitse marinoida tuntikausien ajan ja kastikekin on vain minuuttien työn takana. Eniten aikaa kuluu kypsentämiseen – reseptin mukainen määrä normaalikokoisessa kattilassa tarkoittaa noin neljää erää, kaikki kahteen kertaan paistettuna yhteensä noin puolta tuntia. 

 

Korealaiset kanansiivet ja makeantulinen kastike

Course: KanaruoatCuisine: KoreaDifficulty: Helppo
Annoksia

4

servings
Valmisteluaika

10

minutes
Kypsennysaika

30

minutes

Korealaiset kanansiivet friteerataan rapeiksi kahdesti uppopaistamalla. Kypsät kanat kuorrutetaan makeantulisella kastikkeella ja viimeistellään paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Ainekset

  • 1,4 kg kanansiipiä tai koipinuija

  • 2 rkl miriniä

  • 2 tl inkivääriraastetta

  • 1 tl suolaa

  • 0,5 tl mustapippuria

  • 2 dl perunajauhoa

  • 1 litra kasviöljyä friteeraamiseen

  • Tarjoiluun
  • paahdettuja seesaminsiemeniä

  • kevät- tai ruohosipulia

  • Kastike
  • 3 rkl tomaattiketsuppia

  • 2 rkl Gochujang-tahnaa

  • 0,5 dl hunajaa

  • 0,5 dl ruokokidesokeria

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl hienonnettua valkosipulia

  • 1 rkl seesamiöljyä

Ohjeet

  • Huuhtele siivet tai koipinuijat kylmällä vedellä ja valuta enin vesi pois. Aseta kanat isoon kulhoon. Yhdistä pienessä kulhossa riisiviini, suola, inkivääri ja mustapippuri, sekoita hyvin. Kaada seos kanojen päälle ja sekoita.
  • Pyörittele kanat yksitellen perunajauhossa, varmista että ne saavat pinnalleen tasaisen kuorrutuksen.
    Lado kanat lautaselle odottamaan kypsentämistä.
  • Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset kattilassa: ketsuppi, Gochujang, hunaja, sokeri, soija, valkosipuli ja seesamiöljy. Kuumenna seos sekoitellen kiehumispisteeseen asti ja sammuta liesi.
  • Kuumenna vähintään litra öljyä friteerausta varten 175 asteiseksi. Kypsennä kanoja pienissä erissä noin 3 - 5 minuuttia kerralla. Siirrä paistetut kanat lautaselle odottamaan toista paistokierrosta. Huolehdi mittarin avulla siitä että öljyn lämpötila pysyy lähellä 175 astetta.
  • Kun ensimmäinen kierros on valmis, paista kanoja uudelleen 2 - 3 minuutin ajan. Varmista kypsyys. Nosta kypsät kanat hetkeksi talouspaperin päälle valumaan. Paista kaikki kanat ja siirrä ne tarjoiluastiaan.
  • Kuorruta kanat kuumalla kastikkeella juuri ennen tarjoilua ja sekoita. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja kevät- tai ruohosipulisilppua.

Vinkit

  • Alkuperäinen resepti: My Korean Kitchen
  • Voit myös tarjoilla kanat niin, että kuorruttamisen sijaan kastiketta käytetään kanojen dippaamiseen.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*