Etusivu » Uusimmat » Korealaiset kanavartaat grilliin tai pannulle
Korealaiset kanavartaat lautasella, salaattia

Korealaiset kanavartaat grilliin tai pannulle

Korealaiset kanavartaat ovat hetkessä valmisteltu ja kypsennetty grilliruoka-annos. Vartaat sopivat hyvin alkupalaksi tai osaksi laajempaa korealaista ateriakokonaisuutta. Makeantulinen mausteseos korvaa marinadin ja maustaa kanan kypsentämisen aikana. 

Hyppää reseptiin >>>

Nämä kanavartaat onnistuvat aloittelevaltakin grillaajalta: paloittele kana, pujottele palaset varrastikkuihin ja voitele muutamasta aineksesta koostuvalla mausteseoksella. Grillaa kypsiksi, koristele korianterilla ja tarjoile.

Korealainen keittiö noudattelee monista muista aasialaisista keittiöistä tuttua linjaa: annoksiin pakataan suolaista, hapanta, karvasta, tulista ja makeaa harmoniseksi kokonaisuudeksi. Nämä korealaiset kanavartaat ovat malliesimerkki ruoka-annoksesta joka on helppo ja nopea valmistaa kotikeittiössä, mutta täyttää vaativankin ruokalijan kriteerit.

Valitse tähän annokseen joko kanan paistileikkeitä tai rintafileitä. Paistinpannulla tapahtuvaan kypsentämiseen sopivat myös kanan sisäfileet, jotka grillissä saattavat kuivahtaa liiaksi. Lihaa ei tarvitse marinoida tai maustaa etukäteen.

Leikkaa liha suupalan kokoisiksi paloiksi. Tärkeintä on että ne ovat osapuilleen yhtä paksuja, jotta palat kypsyvät yhtäaikaisesti. Vältä vartaita kootessasi tunkemasta liikaa lihaa yhteen vartaaseen. Liian tiivisti pakatut palat voivat kysyä hitaammin ja epätasaisesti. 

Korealaiset kanavartaat maustuvat paistamisen yhteydessä

Sekoita maustekastikkeen ainekset huolellisesti pienessä kulhossa. Mikäli et ole tottunut korealaisen keittiön vahvoihin makuihin, voit hyvin vähentää käytettyjen ainesten määrää. Gochujang on chiliä sisältävä, tulinen maustetahna ja seesamiöljynkin maku saattaa tuntua monen mielestä liian vahvalta. Sivele mausteseosta ennen paistamisen aloittamista vartaiden pinnalle ja levitä niihin lisää seosta aina vartaita käännellessäsi.

Mikä sopisi näiden kanavartaiden kanssa? Makeantulisen seoksen maustaman kanan rinnalla voisi tarjota esimerkiksi hapokasta, punakaalista valmistettua kimchiä, pikkelöityjä kurkkuja ja inkivääri-kevätsipuli -lisuketta. Pääruokana tarjoiltaessa jasmiiniriisi tai nuudelit tekevät annoksesta täyttävämmän.

Korealaiset kanavartaat ja mausteseos

Course: Kanaruoat, AlkupalatCuisine: KoreaDifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

10

minutes
Paistoaika

10

minutes

Korealaiset kanavartaat valmistuvat nopeasti grillissä tai paistinpannulla. Suupalan kokoiseksi leikattuja kananpaloja ei tarvitse marinoida. Makea ja tulinen mausteseos riittää vartaiden maustamiseen paistamisen yhteydessä.

Ainekset

  • 2 rkl gochujangia

  • 2 rkl seesamiöljyä

  • 2 rkl vaahterasiirappia

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 0,5 tl suolaa

  • 600 g broilerin paistileikettä

  • tuoretta korianteria

Ohjeet

  • Sekoita chilitahna, seesamiöljy, vaahterasiirappi, soijakastike ja suola
  • Kuivaa kanan pinnat talouspaperilla. Paloittele suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Pujota väljästi varrastikkuihin.
  • Kuumenna grilli. Nosta vartaat grilliin. Sudi pintaan mausteseosta ja käännä. Jatka mausteseoksen lisäämistä ja kääntelyä kunnes broilerit ovat kypsiä ja saaneet pintaansa grilliraidat.
  • Nosta vartaat lautaselle. Koristele tuoreella korianterilla.

Vinkit

  • Gochujang on melko tulinen maustetahna. Vähennä sen määrää jos haluat miedomman makuisen lopputuloksen.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*