Korealaiset ribsit valmistetaan pitkään marinoimalla ja kypsennetään uunissa. Kypsien kylkipalojen pintaan sivellään glaseerausliemi ja paloitellut ribsit tarjoillaan seesaminsiementen ja kevätsipulisilpun kanssa.
Korealaiset ribsit marinoidaan mausteisessa marinointiliemessä, jota käytetään myös kypsien kylkipalojen glaseerausliemen ainesosana. Ribsit kypsyvät uunin mieodossa lämmössä pehmeiksi ja mehukkaiksi.
Miten valitsen oikeat porsaan ribsit?
Tavallisia vaihtoehtoja marketeissa on kaksi. Spare Ribs, paksummat ja lihaisemmat vatsan puolelta leikatut kylkiluurivit, joiden kypsyminen ottaa hieman pidemmän aikaa – mutta lopputulos palkitsee. Baby Back Ribsit ovat selkäpuolelta leikatut, ohuemmat ja myös vähemmän lihaa sisältävät palat, jotka kypsyvät nopeammin. Ereon huomaa kaupassa jo metrien päästä. Tässä reseptissä käytetään pienempiä baby backeja.
Ribsien sisäpinnalla on ohut kalvo, jonka poistaminen onnistuu joko helposti tai sitten vaivalloisesti. Baby backien kalvo on sen verran ohut, että sen voi tarvittaessa jättää poistamattakin. Positiivisena seikkana on se että tuo ohut kalvo pitää kylkipalat paremmin koossa kypsennyksen aikana.
Yhdistä kaikki marinadin ainekset ja anna kylkipalojen kylpeä siinä ainakin neljän tunnin ajan. Säädä tarvittaessa chilijauheen määrää seillä alkuperäinen ohje on – chilijauheesta riippuen – varsin tulinen. Kääntele tarvittaessa muutaman kerran varmistaaksesi tasainen maustuminen.
Kypsennä uunissa ja glaseeraa pinta
Ribsien kypsentämiseen voidaan käyttää joko uunia tai kattilassa keittämistä, tässä ohjeessa kylkipalat kypsytellään miedossa lämmössä noin kolmen tunnin ajan. Tee marinadista ja hunajasta glaseerausliemi, paista vielä hetki liemellä siveltyjä paloja uunissa tai grillissä jotta saat pintaan kauniin kiillon.
Tarjoile ribsit paloiteltuna Korealaisen BBQ-kastikkeen kanssa, koristeltuna seesaminsiemenillä ja hienonnetulla kevät- tai ruohosipulilla. Jos tarjoat useampia ruokalajeja, niin voimme suositella kaveriksi esimerkiksi Korealaisia kanavartaita tai ribsien makumaailmaan hyvin sopivia BBQ-kanafileitä.
Korealaiset possunribsit ja BBQ-kastike
Course: LiharuoatCuisine: KoreaDifficulty: helppo6
annosta7
hours10
minutes10
minutesKorealaiset ribsit saavat tuhdisti makua marinadista. Uunissa kypsennetyt kylkipalat voi paloitella ja viimeistellä glaseerauksella grillissä.
Ainekset
1,3 kg porsaan kylkipaloja
- Marinadi
1,2 dl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
2 rkl chilijauhetta
8 valkosipulin kynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä
150 g sipulia
- Glaseeraukseen
0,5 dl hunajaa
marinadia
- Tarjoiluun
seesaminsiemeniä
kevät- tai ruohosipulia
- Korealainen BBQ-kastike
Ohjeet
- Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Kaada marinadi kylkipalojen päälle ja anna niiden marinoitua vähintään neljä tuntia.
- Marinoinnin jälkeen laita ribsit uunivuokaan. Säästä marinadi myöhempää käyttöä varten.
- Paista kylkipaloja 160 °C:ssa 2,5 - 3 tunnin ajan.
- Kaada jäljelle jäänyt marinadi kattilaan, lisää hunaja ja kuumenna seos kiehuvaksi. Aseta sivuun.
- Noin kolmen tunnin kuluttua poista kylkipalat uunista. Kaada glaseerusliemi ribsien päälle ja paista tai grillaa 5-10 minuuttia.
- Paloittele ribsit, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja koristele vihreällä sipulisilpulla.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: Tasty
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM