Etusivu » Uusimmat » Korealaista kanaa soija-valkosipulikastikkeella
korealaista kanaa soija-valkosipulikastikkeella

Korealaista kanaa soija-valkosipulikastikkeella

Korealaista kanaa soija-valkosipulikastikkeella (Dakgangjeong) on herkullinen ja suosittu ruokalaji. Rapeaksi kahdessa vaiheessa uppopaistetut kananpalat kuorrutetaan makealla ja tahmealla soija-valkosipulikastikkeella. Tämän annoksen voit valmistaa myös ilman tulista chiliä.

Hyppää reseptiin >>>

Reseptiä nopeasti vilkaistessa voisi luulla että tämä annos on vaivalloinen valmistettava, sillä ainesosia on kohtuullisen paljon. Marinointi käy kuitenkin hetkessä ja helposti, samoin kastikkeen valmistaminen. Se mihin aikaa kuluu yllättävän paljon, on kaksinkertainen uppopaistaminen. Pienessä kattilassa tai padassa tämä kanamäärä pitää jakaa 3 – 4 erään ja jokaiselle erälle pitää laskea noin 8 minuuttia kokonaispaistoaikaa. Puoli tuntia vierähtääkin helposti ennen kuin kananpalat ovat valmiit kuorrutettavaksi kastikkeella.

Paloittele kana kulhoon 1,5 – 2 cm kuutioiksi. Näin varmistat sen että palat kypsyvät kohtuullisessa ajassa ja läpikotaisin. Lisää mukaan marinadin ainekset ja sekoita hyvin. Laita öljy kuumenemaan ja anna marinadin vaikuttaa sen aikaa. Pyörittele ensimmäinen paistoerä maissitärkkelyksessä. Varmista paistolämpömittarilla että öljy on riittävän kuumaa. Ota kello apuun ja yritä pitää mielessä paistoajat. Siirrä ensimmäinen erä paistumaan noin 4 – 5 minuutiksi ja jauhota sillä välin seuraavat palat. 

Aloita myös kastikeen valmistelu. Yhdistä ainekset ja kuumenna kiehumispisteeseen. Poista mahdollisesti käyttämäsi chili ja kevätsipuli, lisää suuruste ja keitä kunnes kastike on kiiltävää ja sakeaa. Siirrä kastikekattila liedeltä ja anna sen jäähtyä muutaman minuutin ajan.

Korealaista kanaa soija-valkosipulikastikkeella uppopaistetaan kahdesti.

Nosta kananpalat reikäkauhaa käyttäen valumaan keittiöpaperin päälle. Siirrä seuraava erä paistumaan öljyyn. Tarkkaile että öljyn lämpötila pysyy noin 170 – 180 asteessa ja säädä tarvittaessa. Kun kaikki erät ovat käyneet kerran öljyssä, on toisen kierroksen aika, nyt hieman lyhyemmän. Noin 3 minuutissa palojen värin pitäisi muuttua kullanruskeiksi. Nosta valmiit palat keittiöpaperin päälle odottamaan. 

Reseptissä kehotetaan siirtämään palaset uunipellille ja levittämään kastiketta sudilla yksitellen palasiin. Tee niin, tai säästä aikaa ja kaada kastiketta pienissä erissä kulhoon kananpalojen päälle ja sekoittele kunnes palat ovat kuorruttuneet kastikkeella. Koristele ja tarjoile, lopun kastikkeen voit nostaa pöytään tarjolle. Meillä oli tällä kertaa korianteria, joka käytettiin koristeluun kevätsipulin sijaan.

Katso tarjoiluvinkki tälle kanalle reseptin lopusta.

Uppopaistettua korealaista kanaa soija-valkosipulikastikkeella

Course: KanaruoatCuisine: Korea
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

10

minutes
Keittoaika

30

minutes

Ainekset

  • Kanan marinointi
  • 400 g broilerinfilettä, suupalan kokoisiksi paloiksi leikattuna

  • 1 rkl riisiviiniä tai miriniä

  • 0,5 tl sipulijauhetta

  • 0,5 tl valkosipulijauhetta

  • 0,5 tl hienoa merisuolaa

  • 0,25 tl inkiväärijauhetta

  • ripaus mustapippurijauhetta

  • Uppopaistaminen
  • 1 dl maissitärkkelystä

  • ruokaöljyä

  • Soija-valkosipulikastike
  • 0,25 dl soijakastiketta

  • 1 rkl ruskeaa sokeria

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 rkl vettä

  • 1 rkl riisiviiniä

  • 0,25 rkl inkiväärimurskaa

  • 0,25 rkl valkosipulimurskaa

  • ripaus jauhettua mustapippuria

  • 1 kuivattu chili (valinnainen)

  • 1 kevätsipulin valkoinen osa (valinnainen)

  • Suuruste
  • 1 tl maissitärkkelystä

  • 2 tl vettä

  • Koristelu
  • paahdettuja seesaminsiemeniä

  • kevätsipulia ohuina viipaleina

Ohjeet

  • Leikkaa kana parin sentin kuutioksi ja siirrä kulhoon. Lisää mukaan riisiviini, sipulijauhe, valkosipulijauhe, suola, inkiväärijauhe ja jauhettu mustapippuri. Sekoita hyvin.
  • Kaada maissitärkkelys toiseen kulhoon. Pyörittele maustetut kananpalat maissitärkkelyksessä niin että ne kuorruttuvat tasaisesti.
  • Kuumenna ruokaöljy rasvakeittimessä, padassa tai kattilassa 170 - 180 asteiseksi. Paista kanoja pienissä erissä 4 - 5 minuutin ajan. Siirrä palat valumaan keittiöpaperin päälle.
  • Paista kananpalat öljyssä toiseen kertaan, nyt 2 - 3 minuutin ajan, kunnes kanat ovat kullanruskeita. Siirrä kypsät kananpalat taas keittiöpaperin päälle.
  • Yhdistä erillisessä pannussa kaikki kastikkeen ainekset. Kiehauta miedolla lämmöllä usein sekoittaen. Kun kastike alkaa kuplia, poista kastikkeesta chili ja kevätsipuli.
  • Yhdistä ja sekoita erillisessä kulhossa suurusteen ainekset ja kaada sitten kastikkeen päälle. Sekoita vähän väliä. Kun kastike on suurustunut, ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä kastiketta 5 minuuttia.
  • Aseta kananpalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja voitele kana varovasti kastikkeella. Kun kaikki palat on käsitelty, siirrä ne tarjoiluastiaan, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja hienonnettua kevätsipulia.

Kokoa korealaiset annokset salaatinlehdille

Kerää pienelle salaatinlehdelle käsin syötäväksi tarjolla olevia riisiä, lisukkeita, kimchiä, lihaa ja kastikkeita.

Sopivia salaatteja ovat esimerkiksi pieni roomansalaatti tai rapea pikkusalaatti -nimellä myytävät salaattikerät.

Parin suupalan kokoinen annos on helppo nauttia tacojen tapaan ja voit koota annoksista makusi mukaisia yhdistelmiä, jotka eivät täytä vatsaa hetkessä.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*