Valmista korealaista possua Gochujang-marinadissa, kun haluat tarjota taatusti maukasta grillattavaa. Mikäli mahdollista, marinoi possunpihvejä yli yön jääkaapissa, kypsennä nopeasti ja tarjoile kasvislisukkeiden sekä korealaisen BBQ-kastikkeen kanssa.
Korealaista possua Gochujang -marinadissa on suosittu, herkullinen ruokalaji ja yksi korealaisen keittiön klassikkoruoka-annoksista. Pitkään marinoitu porsaanliha kypsennetään nopeasti ja lopputulos on murea. Lihaksi voit valita sisä- tai ulkofilettä tai porsaan niskaa eli kassleria. Lihan voit leikata aivan ohuiksi viipaleiksi tai 1 – 2 sentin vahvuisiksi pihveiksi. Pannulla kypsennettäessä ohuet viipaleet on ehkä helpompi kypsentää sopiviksi kuin grillissä, jossa paksumman lihan kanssa on vähemmän riskiä sen kuivumisesta.
Gochujang-tahna on osa korealaista makuprofiilia
Fermentoidusta chlipaprikasta, soijapavuista, valkosipulista ja muista mausteista valmistettu Gochujang-tahna on olennainen osa korealaista keittiötä. Tulinen ja hapan tahna maustaa lihat, lisukkeet ja kastikkeet, niin myös tässä reseptissä. Gochujang-tahnaa löytyy hyvin suomalaisista marketeista ja etnisistä ruokakaupoista. Pieni paketillinen on normaalikäytössä todella riittoisa, joten puolen kilon pakkaus on turhan suuri aloittelevalle koreakokille.
Tarjoile paistettua possua lisukkeiden kanssa
Kun päätät tarjota korealaista possua Gochujang -marinadissa, valmista myös siihen sopivat lisukkeet. Mikäli paistat lihat paistinpannulla, voit kuullottaa siinä ensin sipulia ja lisätä sitten mukaan (ohuet) porsaanlihaviipaleet sekä valkosipulia. Koristele annos seesaminsiemenillä ja kevätsipuliviipaleilla.
Muita sopiva lisukkeita tälle possulle ovat kimchi, korealainen BBQ-kastike sekä pikkelöidyt kurkut. Riisi ja salaatinlehdet sekä idut toimivat lisukkeina mainiosti jos haluat että possu lisukkeineen nautitaan salaattiveneistä. Pienikokoinen Cosmopolitan tai Pirkka Rapea Pikkusalaatti toimivat tähän tarkoitukseen paremmin kuin ohuempilehtiset lehti- ja jäävuorisalaatit.
Gochujang-marinoitua Korealaista Possua ja BBQ-kastiketta
Course: LiharuoatCuisine: KoreaDifficulty: helppo4
annosta2
hours10
minutesAinekset
400 g porsaan filettä
- Marinadi
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl inkiväärimurskaa
1 kevätsipulin varsi
1 rkl omenahilloa
0,5 rkl Gochujang-tahnaa
0,5 rkl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl miriniä
1 rkl rypsiöljyä
- Kastike
- Tarjoiluun
salaattia
majoneesia
kevätsipulia
ituja
seesaminsiemeniä
Ohjeet
- Sekoita marinadin aineet keskenään, käytä halutessasi sauvasekoitinta.
- Leikkaa lihasta 2-3 cm paksuisia pihvejä. Marinoi pihvit Gochujang-marinadilla ja anna maustua vähintään 2 tuntia - tai mielellään yön yli. Jos grillaat possupihvit, voit pujottaa ne vartaisiin.
- Lämmitä grilli tai paistinpannu keskilämmölle. Pyyhi pihvien pinnalta hieman marinadia pois ja kypsennä noin 2-3 minuuttia per puoli.
- Tarjoa Gochujang-possu salaatinlehtien päältä majoneesin, kevätsipulin, itujen ja seesamisiementen kera.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM