Etusivu » Uusimmat » Korealaista Possua Gochujang-marinadissa ja BBQ-kastiketta
Korealaista possua Gochujang marinoitu

Korealaista Possua Gochujang-marinadissa ja BBQ-kastiketta

Valmista korealaista possua Gochujang-marinadissa, kun haluat tarjota taatusti maukasta grillattavaa. Mikäli mahdollista, marinoi possunpihvejä yli yön jääkaapissa, kypsennä nopeasti ja tarjoile kasvislisukkeiden sekä korealaisen BBQ-kastikkeen kanssa. 

>>> Hyppää reseptiin

Korealaista possua Gochujang -marinadissa on suosittu, herkullinen ruokalaji ja yksi korealaisen keittiön klassikkoruoka-annoksista. Pitkään marinoitu porsaanliha kypsennetään nopeasti ja lopputulos on murea. Lihaksi voit valita sisä- tai ulkofilettä tai porsaan niskaa eli kassleria. Lihan voit leikata aivan ohuiksi viipaleiksi tai 1 – 2 sentin vahvuisiksi pihveiksi. Pannulla kypsennettäessä ohuet viipaleet on ehkä helpompi kypsentää sopiviksi kuin grillissä, jossa paksumman lihan kanssa on vähemmän riskiä sen kuivumisesta.

Gochujang-tahna on osa korealaista makuprofiilia

Fermentoidusta chlipaprikasta, soijapavuista, valkosipulista ja muista mausteista valmistettu Gochujang-tahna on olennainen osa korealaista keittiötä. Tulinen ja hapan tahna maustaa lihat, lisukkeet ja kastikkeet, niin myös tässä reseptissä. Gochujang-tahnaa löytyy hyvin suomalaisista marketeista ja etnisistä ruokakaupoista.  Pieni paketillinen on normaalikäytössä todella riittoisa, joten puolen kilon pakkaus on turhan suuri aloittelevalle koreakokille.

Tarjoile paistettua possua lisukkeiden kanssa

Kun päätät tarjota korealaista possua Gochujang -marinadissa, valmista myös siihen sopivat lisukkeet. Mikäli paistat lihat paistinpannulla, voit kuullottaa siinä ensin sipulia ja lisätä sitten mukaan (ohuet) porsaanlihaviipaleet sekä valkosipulia. Koristele annos seesaminsiemenillä ja kevätsipuliviipaleilla. 

Muita sopiva lisukkeita tälle possulle ovat kimchi, korealainen BBQ-kastike sekä pikkelöidyt kurkut. Riisi ja salaatinlehdet sekä idut toimivat lisukkeina mainiosti jos haluat että possu lisukkeineen nautitaan salaattiveneistä. Pienikokoinen Cosmopolitan tai Pirkka Rapea Pikkusalaatti toimivat tähän tarkoitukseen paremmin kuin ohuempilehtiset lehti- ja jäävuorisalaatit.

 

Gochujang-marinoitua Korealaista Possua ja BBQ-kastiketta

Course: LiharuoatCuisine: KoreaDifficulty: helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

2

hours 
Paistoaika

10

minutes

Ainekset

  • 400 g porsaan filettä

  • Marinadi
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

  • 1 rkl inkiväärimurskaa

  • 1 kevätsipulin varsi

  • 1 rkl omenahilloa

  • 0,5 rkl Gochujang-tahnaa

  • 0,5 rkl vaaleaa soijakastiketta

  • 1 rkl miriniä

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • Kastike
  • Korealainen BBQ-kastike

  • Tarjoiluun
  • salaattia

  • majoneesia

  • kevätsipulia

  • ituja

  • seesaminsiemeniä

Ohjeet

  • Sekoita marinadin aineet keskenään, käytä halutessasi sauvasekoitinta.
  • Leikkaa lihasta 2-3 cm paksuisia pihvejä. Marinoi pihvit Gochujang-marinadilla ja anna maustua vähintään 2 tuntia - tai mielellään yön yli. Jos grillaat possupihvit, voit pujottaa ne vartaisiin.
  • Lämmitä grilli tai paistinpannu keskilämmölle. Pyyhi pihvien pinnalta hieman marinadia pois ja kypsennä noin 2-3 minuuttia per puoli.
  • Tarjoa Gochujang-possu salaatinlehtien päältä majoneesin, kevätsipulin, itujen ja seesamisiementen kera.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*