Etusivu » Uusimmat » Kukkakaali-perunakeitto kumartaa Intian suuntaan

Kukkakaali-perunakeitto kumartaa Intian suuntaan

Tämä mieltä ja kieltä lämmittävä keitto yhdistää kukkakaalin, perunan ja kookosmaidon, luoden täyteläisen ja kermaisen makuelämyksen. Keitto sopii erinomaisesti sekä alkupalaksi että kevyeksi lounaaksi.

Hyppää reseptiin >>>

Kukkakaali on yksi niitä kasviksia, jota tulee käytettyä turhan harvoin vaikka sen maku valmiissa ruoassa on todella hyvä. Tämäkin keitto sai innoituksensa siitä että toisesta ruokalajista jäi ylitse puolikas kukkakaalia, jolle piti keksiä käyttötarkoitus. Kaapista saatui löytymään myös kookosmaitoa ja perunoilla keitosta tehtiin hieman tukevampi. Ei ehkä kaikkein aidointa intialaista, mutta sinne päin.

Monta hyvää syytä kokata kukkakaalista

Vihreitä kasviksia pidetään yleisesti ottaen terveellisinä, ja niiden sisältämien väriaineiden on havaittu olevan terveyttä edistäviä. Kukkakaalin valkoisuus on vain hämäystä, sillä se sisältää runsaasti keholle tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita sekä antioksidantteja. Kukkakaali sisältää vähän hiilihydraateja ja on hyvä pohja vähäkalorista ateriaa suunnittelevalle.

Kukkakaali on monikäyttöinen kasvis, sitä voi nauttia raakana tai eri tavoin kypsennettynä. Neutraalin makunsa ansiosta kukkakaaliin voi yhdistää monenlaisia muita raaka-aineita ja mausteita. 

Helposti valmistuva keitto arkilounaaksi tai alkupalaksi

Kukkakaali-perunakeitosta saat maukasta vaihtelua lounasrutiineihisi. Tämän keiton valmistamisen vaativin ja aikaa vievin osuus on sipulin sekä muutaman perunan kuoriminen ja kasvisten paloittelu. Kuullota sipulia hetki kattilassa pehmeäksi, lisää sitten muut ainekset juustoa lukuun ottamatta. Jos kaipaat voimakkaampaa makua keittoon, voit lisätä sipulia kuullottaessasi mukaan esimerkiksi ripauksen chiliä tai kurkumaa. Kookosmaito tuo täyteläistä ja hieman eksoottista makua tähän keittoon. 

Tässä välissä voit halutessasi paahtaa ruokalusikallisen mantelilastuja kuivalla paistinpannulla, tuomaan makua, näköä ja rakennetta keittoon – suosittelemme!

Kypsennä kasvikset keskiämmöllä hauduttaen pehmeiksi ja soseuta keitto. Peruna ja kukkakaali tuovat riittävästi rakennetta, joten tämä keitto ei kaipaa erillistä suurustetta. Lisää keittoon mukaan raastettu juusto ja mausta pippurilla sekä suolalla. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

Kukkakaalikeitto kookosmaidolla

Course: KeitotCuisine: IntiaDifficulty: Helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

10

minutes
Keittoaika

10

minutes

Kukkakaalista syntyy kookosmaidon kanssa lempeän makuinen keitto, joka sopii yhtä lailla alkupalakeitoksi tai arkipäivän lounasruoaksi.

Ainekset

  • 300 g kukkakaalia

  • 200 g jauhoista perunaa

  • 1 rkl öljyä

  • 1 sipuli

  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

  • 3 dl vettä

  • kasvisliemikuutio

  • 1 dl hienoksi raastettua parmesania tai pecorinoa

  • rouhittua mustapippuria

  • (suolaa)

  • Lisäksi
  • paahdettuja mantelilastuja

Ohjeet

  • Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Kuori ja paloittele perunat.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sipulit öljyssä kattilassa.
  • Lisää joukkoon peruna- ja kukkakaalipalat. Kaada joukkoon kookosmaito ja vesi sekä murustele kasvisliemikuutio.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes perunat ja kukkakaalit ovat kypsiä.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää raastettu juusto. Sekoita tasaiseksi ja rouhi mukaan hieman mustapippuria.
  • Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
  • Tarjoile keitto paahdettujen mantelilastujen kanssa.

Vinkit

  • Paahda mantelilastuja kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne saavat kauniin, kullanruskean värin. Siirrä lastut siinä vaiheessa pannulta pois.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*