Etusivu » Uusimmat » Maapähkinäkastike thaimaalaisille ruoille
Maapähkinäkastike thaimaalaiselle ruoalle

Maapähkinäkastike thaimaalaisille ruoille

Maapähkinäkastike valmistuu hetkessä marketin hyllystä löytyvistä aineksista. Hieman makea ja vain aavistuksen chilinen kastike on täydellinen kumppani paistetulle ja grillatulle kanalle, lihalle, kalalle sekä kasviksille. Tässä voi olla seuraava koko perheen suosikki. 

Hyppää reseptiin >>>

Maistuva, monikäyttöinen ja helppo. Tämä maapähkinäkastike on sovellettu monimukaisemmista resepteistä ja täyttää mielestämme hyvin tehtävänsä. Aloita lämmittämällä tilkka öljyä kattilassa. Liian kuuma öljy saa aikaan kastikkeen leikkaamisen, joten älä liioittele kuumentamisen kanssa. Leikannutta kastiketta voi yrittää korjata jäähdyttämisen jälkeen sekoittamalla kastiketta esimerkiksi haarukalla voimakkaasti. Makuun leikkaaminen ei vaikuta, mutta ulkonäkö ei ole toivotun kaltainen.

Punainen thaimaalainen currytahna antaa maun maapähkinäkastikkeelle. Sekoita tahna öljyyn ja kuumenna sekoitellen minuutin verran. Tässä vaiheessa currytahnan aromit alkavat irrota ja tuoksut leviävät keittiöön. Thaimaalaisissa lihapullissa ja satay-vartaiden marinadissa käytetään tätä samaa currytahnaa, joten makumaailmat yhdistyvät punaisen currytahnan myötä.

Lisää sitten mukaan maapähkinälevite ja kookosmaito sekä sokeri ja sitruunamehu. Sekoita jatkuvasti ettei kastike pala pohjaan. Kun ensimmäiset kuplat pulpahtavat pintaan, on kastike riittävän kuumaa ja voit vähentää lämmön miedoksi. Jatka sekoittelua kunnes kastike on selvästi saonnut lähtötilanteeseen verrattuna. Sammuta liesi ja anna kastikkeen jäähtyä. 

Maapähkinäkastike valmistetaan maapähkinävoista

Maapähkinälevitettä tai maapähkinävoita löytyy marketien hillohyllystä. Vaihtoehtona on tavallisesti “smooth”, joka on koostumukseltaan sileää, sekä “crunchy”, johon on jätetty jonkin verran pähkinärouhetta. Periaatteess voit valita näistä kumman tahansa ja halutessasi lisätä valmiiseen kastikkeeseen maapähkinärouhetta rakenteen ja purutuntuman muokkaamiseksi. Tarkasta myös levitteiden mahdollisesti sisältämä lisätyn sokerin määrä. Jätä tarvittaessa reseptin sokeri lisäämättä, jotta kastikkeesta ei tule liian makeata.

Tarjoile kastike haaleana tai huoneenlämpöisenä. Aterialta mahdollisesti yli jäänyt kastike säilyy tiivisti suljettuna jääkaapissa muutaman päivän ajan.

Maapähkinäkastike valmistuu nopeasti

Course: Kastikkeet, LisukkeetCuisine: ThaimaaDifficulty: Helppo
Annosta

8

annosta
Valmisteluaika

5

minutes
Keittoaika

10

minutes

Maapähkinäkastike sopii sekä satay-vartaiden että thaimaalaisten lihapullien kanssa tarjoiltavaksi. Nopeasti valmistuvan kastikkeen pääraaka-aineet ovat currytahna, kookosmaito ja maapähkinäleivite eli Peanut Butter. Tarjoile kastike haaleana tai huoneenlämpöisenä.

Ainekset

 • 1 rkl ruokaöljyä

 • 1 rkl punaista thaimaalaista currytahnaa

 • 2 rkl maapähkinälevitettä

 • 1 rkl sitruunamehua

 • 1 rkl sokeria

 • 2,5 dl kookosmaitoa

 • (100 g maapähkinärouhetta)

Ohjeet

 • Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa. Lisää currytahna ja keitä sekoittaen minuutin ajan.
 • Sekoita joukkoon muut ainekset. Kuumenna sekoitellen kunnes ensimmäiset kuplat pulpahtavat pinnalle. Vähennä lämpö miedolle ja sekoita vähän väliä, kunnes kastike on saonnut. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna sen jäähtyä.
 • Tarjoile kastike lämpimänä tai haaleana, lihapullien tai satay-vartaiden lisukkeena.

Vinkit

 • Kastikkeen currytahna sisältää chiliä, mutta kastike ei ole varsinaisesti tulista. Vähennä currytahnan määrää jos haluat miedomman lopputuloksen.
 • Kiinnostaako kokeilla valmistaa punainen currytahna itse? Tässä linkki ohjeeseen.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*