Etusivu » Uusimmat » Maapähkinämarinoidut kanavartaat ja hedelmävartaat
Kana ja hedelmävartaat lautasella

Maapähkinämarinoidut kanavartaat ja hedelmävartaat

Aasialaisia vaikutteita heijastelevat kanavartaat ovat maukasta vaihtelua ruokapöytään. Valmista maapähkinää ja valkosipulia sisältävä marinadi, josta osa käytetään vartaiden kastikkeena. Hedelmä-kasvisvartaat tuovat makeutta riisin kanssa tarjottavaan kokonaisuuteen.

Hyppää reseptiin >>>

Nämä hieman erilaiset kanavartaat ovat yksi jo pidemmän aikaa listallemme kuuluneista klassikkoruokalajeista. Maapähkinämarinadi tekee kanasta mureaa sekä herkullista ja kuumassa uunissa vartaiden pintakin paahtuu sopivasti. Hedelmiä ja kasviksia yhdistelevät vartaat viimeistelevät kokonaisuuden.

Marinoi kanavartaita useamman tunnin ajan

Vartaiden marinointiin ja tarjoiluun käytetään samaa kastiketta. Eli jaa kastike kahteen osaan, josta heiman suurempi osa on marinadi ja loput kastiketta. Käytä marinadiin kuorittuja suolapähkinöitä, kuorelliset maapähkinät eivät tähän sovi.  

Appelsiinimehutiivisteen sijasta käytämme tavallisesti ananaspurkin mehun, eikä lopputulos siitä juurikaan kärsi. Kannattaa ajella seos monitoimikoneella tai sauvasekoittimella melkoisen sileäksi, jotta se tarttuu vartaisiin paremmin ja on miellyttävämpää myös kastikkeena.  Pujottele kananpalat väljästi vedessä liotettuihin puuvartaisiin ja kaada marinadi vartaiden päälle. Anna marinadin vaikuttaa mielellään ainakin kuuden tunnin ajan, pidemmästäkään ajasta ei ole haittaa. 

Vartaiden hedelmät ja kasvikset maustetaan soijalla

Kypsennä salotit muutaman minuutin ajan kiehuvassa vedessä ennen puolitettuna vartaisiin seivästämistä. Mikäli käytät purjoa, se ehtii kypsyä uunissa ilman esikäsittelyä. Pilko ainekset tasakokoisiksi ja kokoa vartaat, mausta soijalla ja voitele ennen paistamista rypsiöljyllä.

Jos haluat päästä tiskaamisen kanssa hieman helpommalla, niin vuoraa uunipelti foliolla ja asettele vartaat pellin päälle, ritilälle. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja käytä grilivastusta sekä kiertoilmatoimintoa. Puiset vartaat kannattaa liottaa etukäteen vedessä – siitä huolimatta niiden kärjet yleensä kärähtävät uunissa.

Kypsennä vartaita noin 7 minuutin ajan ja käännä ne kertaalleen. Jatka paistamista kunnes toinenkin puoli on saanut sopivasti väriä. Tarjoile vartaat maapähkinäkastikeen ja jasmiiniriisin kanssa. Alkuperäisessä reseptissä on lisäksi tarjottu tacokastiketta, mutta sen olemme jättäneet omasta annoksestamme pois. Mutta jos kaipaat annokseen yhtä elementtiä lisää, niin kokeile millaisen vaikutuksen tacokastike tekee.

Maapähkinämarinoidut kanavartaat ja hedelmävartaita

Course: KanaruoatCuisine: ThaimaaDifficulty: helppo
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

20

minutes
Paistoaika

15

minutes

Helpot ja maukkaat kana- ja hedelmävartaat valmistuvat uunissa tai grillin lämmössä. Osa marinadista hyödynnetään vartaiden kastikkeena.

Ainekset

  • Vartaisiin
  • 600-700 g kanan rintafileitä

  • 12-16 kpl varrastikkuja

  • Marinadi ja kastike
  • 2 dl suolattuja maapähkinöitä

  • 2 valkosipulikynttä

  • 1 tl jauhettua inkivääriä

  • 1/2 dl appelsiinimehutiivistettä

  • 2 rkl soijaa

  • 1 1/2 dl rypsiöljyä

  • Hedelmä- ja kasvisvartaat
  • 8 salottisipulia tai purjosipulia paloina

  • 1 purkillinen ananasrenkaita

  • 1 punainen paprika

  • 1-2 banaania

  • 1 tl rypsiöljyä

  • 1 tl soijaa

  • Tarjoiluun
  • riisiä

  • maapähkinäkastiketta

Ohjeet

  • Laita kaikki marinadi/kastikeainekset öljyä lukuunottamatta yleiskoneeseen tai sekoittimeen. Sekoita ja lisää öljy koneen käydessä.
  • Kuutioi kana pieniksi 1-2 cm paloiksi ja pistele ne varrastikkuihin.
  • Laita 2/3 kastikkeesta tarjoilukulhoon. Levitä loput kanavartaiden päälle lautaselle, kääntele vartaita jotta kastike leviää joka puolelle. Anna maustua mielellään 6 tuntia.
  • Hedelmä- ja vihannesvartaisiin kuoritaan sipulit ja keitetään juuri ja juuri pehmeiksi, noin 3 min.
  • Paloittele ananas, paprika ja banaani. Pistä niitä vuorotellen vartaisiin sipuleiden kanssa. Laita vadille odottamaan grillausta, sivele välillä soijalla ja öljyllä.
  • Kuumenna uuni lämpötilaan 250 astetta. Lämmitä uunissa foliolla peitetty pelti. Keitä riisi.
  • Ota pelti pois uunista, laita uunin toiminto grillivastukselle. Öljyä folio kevyesti ja laita vartaat pellille. Laita uunin yläosaan noin 7 minuutiksi. Käännä vartaat ja kypsennä vielä 5 minuutin ajan.
  • Tarjoile riisin ja jäljelle jääneen 1/3 marinadi/kastikkeen kanssa.

Vinkit

  • Alkueräinen resepiti: Perjantain herkkuja -kirja

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*