Makkaran ja hapankaalin liitto on tuttu saksalaisista keittiöistä. Tässä nopeasti pannulla valmistuvassa ruoassa hyödynnettiin toiselta Oktoberfest-teemaiselta aterialta yli jäänyt hapankaali maukkaalla tavalla.
Hapankaali on lisuke, joka taatusti herättää monissa epäluuloja. Aivan turhaan, sillä tämä jo vuosituhansia sitten keksitty, fermentoitu säilyke on todellakin käyttökelpoinen osa ruoka-annoksia. Hapankaali maistuu saksalaiseen tapaan lihan ja makkaroiden kanssa tarjoiltuna, mutta se sopii yhteen myös aasialaisten makujen kanssa.
Hapankaali tekee hyvää vatsalle
Tämä makkara-hapankaalipannu ei ole mikään terveysruoka, mutta aluksi muutama sana hapankaalin puolesta. Fermentoitu hapankaali on hyvä probioottien lähde: hapankaalissa on runsaasti maitohappobakteereja, jotka edistävät suoliston terveyttä ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Hapankaali sisältää runsaaasti C-vitamiinia, se on vähäkalorinen ja runsaskuituinen, joten se sopii hyvin painonhallintaan. Negatiivinen puoli eittämättä on sen maku, joka ei välttämättä houkuttele kaikkia. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan – meille maistuu Lidlin perusvalikoimaan kuuluva, valkoviiniin säilötty hapankaali.
Helppo yhden pannun makkararuoka
Inspiraatio tähän annokseen on perua siitä, että Oktoberfest-aterialtamme jäi yli puoli kiloa hapankaalia. Nettiä selatessa olisi tarjolla ollut kaikenlaista Reuben-leivistä hapankaali-suklaakakkuun, mutta tämä makkarapannu tuntui sopivalta idealta ylimääräisen hapankaalin käyttämiseksi.
Valitse tähän ruokaan jauhoinen perunalajike. Niistä tulee kyspyessään pehmeitä ja perunoiden rakenne saa hieman hajota kypsymisen myötä. Pilko perunat pieniksi kuutioiksi, niin ne kypsyvät nopeaammin. Sipuli kannattaa jättää rouheiksi suikaleiksi, jotta ne jäävät mehukkaiksi.
Paista aluksi pelkkiä perunoita öljyssä pannulla. Kun kuutiot alkavat ottaa väriä pintaansa, voit lisätä sipulit mukaan. Muutaman minuutin hauduttamisen jälkeen on aika lisätä mukaan makkarat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Makkaran valinnasta
Tähän ruokaan voi luonnollisesti käyttää lähes mitä tahansa makkaraa. Suosittelemme kuitenkin valitsemaan lihaisan, mielellään kevyesti savunmakuisen vaihtoehdon. Itse käytimme annokseen paketillisen Lidlin kananakkeja, joissa oli iloiseksi yllätykseksemme paljon makua ja rakennetta. Bratwurst ei välttämättä ole paras vaihtoehto, mutta siitäkin saa aikaan kelpo lopputuloksen. Reseptistä poiketen suosittelemme makkaran paloittelua ja ruskistamista erikseen ennen yhdistämistä perunoiden ja sipulin kanssa.
Valuta – ja halutessasi huuhtele – hapankaali ennen kuin lisäät sen mukaan pannulle. Kuumenna ruokaa muutaman minuutin ajan perunoiden, sipulin ja makkaroiden kanssa. Tarkasta maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Pöytään tarjolle voisi nostaa purkillisen sinappia, jos joku mahdollisesti haluaa hieman lisää terävyyttä makuun.
Helppo ja nopea makkara-hapankaalipannu
Course: LiharuoatCuisine: SaksaDifficulty: helppo4
annosta10
minutes20
minutesSaksalainen versio pyttipannusta maustetaan hapankaalilla. Helppo ja nopea valmistaa, tarvitset vain muutaman aineksen ja puoli tuntia aikaa. Erinomainen tapa käyttää muulta aterialta yli jäänyt hapankaali.
Ainekset
400 g makkaraa
6 keskikokoista perunaa
2 rkl kasvilöljyä
1 pieni sipuli
500 g hapankaalia
0,25 tl mustapippuria
suolaa
Ohjeet
- Kuumenna öljy pannulla. Paista kuutioituja perunoita kuumalla pannulla 5-6 minuutin ajan, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan.
- Lisää mukaan suikaloitu sipuli. Hauduta 3-4 minuutin ajan.
- Paloittele makkarat, lisää ne pannulle yhdessä hapankaalin kanssa. Mausta pippurilla.
- Kuumenna seosta 4-5 minuutin ajan välillä sekoitellen.
Vinkit
- Alkuperäinen resepti: Taste of Home
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM