Etusivu » Uusimmat » Mansikka-raparperihillo – herkullista lettujen kanssa
Mansikka-raparperihillo on paras lettuhillo.

Mansikka-raparperihillo – herkullista lettujen kanssa

Tämä hillo yhdistää mansikan makeuden ja raparperin hapokkuuden täydellisen tasapainoiseksi kokonaisuudeksi, joka sopii yhtä hvyin lettujen ja pannukakkujen päälle kuin aamujogurtin maustajaksi.

Hyppää reseptiin >>

Kesä kypsyttää kotimaiset marjat ja niiden raikkaat maut, ja mielestämme erinomainen tapa säilöä nämä kesän parhaat aromit on keittää itse tehtyä raparperi-mansikkahilloa. Mansikka tuo hilloon luonnollista makeutta, kun taas raparperi tuo siihen raikkaan kirpeän vivahteen. Yhdessä ne luovat hillon, joka ei ole liian makea, vaan juuri sopivan tasapainoinen.

Helppoa kuin hillonteko!

Vailitse noin 5 litran vetoinen kattila hillon tekemiseen. Aloita valmistelemalla mansikat ja raparperi. Poista mansikoista karat ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. On makuasia haluatko hilloon isompia tai pienempiä marjanpaloja, joten valitse niiden koko mieltymystesi mukaan. raparperi kannattaa pilkkoa pieniksi paloiksi.

Kuumenna hillopohja hitaasti: kaada mansikat ja raparperit kattilaan, lisää vesi. Sokerin vuoro on kun kattilasta alkaa nousta vesihöyryä. Sekoita sokeri varovasti muiden ainesten joukkoon. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.

Vähennä sitten lämpöä ja keitä hilloa 10 minuuttia, välillä varovasti sekoittaen. Jäähdytä tämän jälkeen hilloa kattilassa noin 30 minuuttia, sekoittaen muutaman kerran.

Säilö ja säilytä hillo oikein

Katso Marttojen ohje purkkien desinfioimiseksi. Tölkitä hillo pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin piripintaan asti.  Sulje purkit välittömästi. Siirrä jäähtyneet purkit säilytykseen jääkaappiin tai kellariin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.

Mihin raparperi-mansikkahillo sopii?

Lettujen ja pannukakkujen kanssa – täydellinen herkku kesäisiin juhliin.
Aamupalaleivän päälle – tuo raikkautta ja makua aamiaishetkiin.
Jogurtin tai puuron kanssa – luonnollista makeutta ja kirpeyttä.
Leivontaan – käytä hilloa täytteenä esimerkiksi kääretortuissa tai piirakoissa.

Jos haluat hillosta vielä aromikkaamman, voit lisätä joukkoon vaniljatangon.

Mansikasta ja raparperista syntyy paras lettuhillo

Course: Hillot, LisukkeetCuisine: PohjolaDifficulty: helppo
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Raparperi tuo mukavan hapokkaan makulisän perinteiseen mansikkahilloon. Tästä hillosta tulee koko perheen suosikki lettukesteillä!

Ainekset

  • 2 kg mansikoita

  • 1,2 kg raparperia

  • 1,6 kg hillosokeria

  • 2 dl vettä

Ohjeet

  • Perkaa ja puolita (tai hienonna mansikat). Pilko raparperi pieniksi paloiksi. Kaada mansikat ja raparperit kattilaan ja lisää vesi kattilaan. Kuumenna hitaasti.
  • Lisää hillosokeri vähitellen varovasti sekoittaen, kun vesihöyryä alkaa nousta.
  • Vähennä lämpöä, kun seos kiehuu. Keitä hilloa 10 minuuttia, silloin tällöin varovasti sekoittaen.
  • Jäähdytä hillokattilaan noin 30 minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto pois. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
  • Tölkitä hillo pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin piripintaan asti. Sulje välittömästi. Säilytä hillot jääkaapissa tai kellarissa.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*