Marinara on muutamasta raaka-aineesta valmistettu yksinkertainen tomaattikastike, joka sopii tarjottavaksi monen eri ruokalajin kanssa. Kastikkeen salaisuus on pitkä haudutusaika, joka tiivistää maut täyteläisiksi. Valmista kerralla reilu annos ja säilö muutamaan erään jaettuna pakastimessa.
Tomaattikastikkeen voi valmistaa nopeastikin, mutta hauduttamalla saat Marinaran nousemaan uudelle tasolle. Sipuli, tomaatit, valkosipuli ja mausteet kypsytetään hitaasti miedolla lämmöllä. Voit valmistaa Marinaran joko tuoreista tomaateista tai tölkkitomaateista. Tuoreiden tomaattien kalttaaminen ei ole välttämätöntä, mutta saat tasaisemman rakenteen ilman tomaatin kuoria. Kun kastike on hautunut riittävän ajan, voit ajaa sen sileäksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Pitkän haudutuksen myötä Marinara on tavallisesti valmista käytettäväksi sellaisenaankin.
Tuoreista tomaateista valmistettu kastike on väriltään vähemmän intensiivisen punainen kuin säilyketomaateista keitelty. Siksi kuvassa lautasella oleva kastike näyttää mahdollisesti jonkun silmiin oudon väriseltä…
Marinara on monikäyttöinen kastike
Kaikki tomaattipohjaista kastiketta kaipaavat ruokalajit sopivat Marinaran käyttökohteeksi. Se täydentää sekä liha-, kana-, kala- että kasvispastaruokia, mereneläviä ja sopii lämpimäksi dippikastikkeeksi ja esimerkiksi Arancinien lisukkeeksi. Jos kaipaat kastikkeeseen umamista makua, tässä on oiva tilaisuus hyödyntää parmesanjuuston kannikka pilkkomalla se Marinaran joukkoon. Lisää lämpöä kastikkeeseen tuovat sekaan rouhitut chilihiutaleet.
Varaa riittävästi aikaa Marinaran valmistamiseen ja saat useampaa käyttökertaa varten valmiin kastikkeen, joka säilyy pakastimessa useiden kuukausien ajan.
Marinara
Course: KasvisruoatCuisine: ItaliaDifficulty: helppo10
minutes2
hoursAinekset
2 prk (a 400g) kokonaisia tomaatteja
140 g tomaattipyrettä
6 valkosipulin kynttä
1 sipuli
oliiviöljyä
0,5 rkl sokeria
1 rkl oreganoa
mustapippuria
0,5 rkl punaviinietikkaa
25 g voita
tuoretta basilikaa
(chilihiutaleita)
(parmesaaninkannikka)
Ohjeet
- Pilko valkosipuli ja sipuli hienoksi kattilaan ja kuullota öljyssä hetki.
- Lisää tomaattipyree ja ripaus sokeria ja paista hetki.
- Lisää tomaatit ja pilko ne lastalla pieneksi tai purista käsin.
- Lisää, oregano, mustapippuri, parmesaaninkannikka ja loraus viinietikkaa. Voit lisätä myös chilihiutaleita jos haluat kastikkeeseen enemmän potkua.
- Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä 2 tunnin ajan.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon voi ja tuore revitty basilika.
WordPress Recipe Plugin by WPZOOM