Etusivu » Uusimmat » Marinara, italialainen tomaattikastike
Marinara, italialainen tomaattikastike

Marinara, italialainen tomaattikastike

Marinara on muutamasta raaka-aineesta valmistettu yksinkertainen tomaattikastike, joka sopii tarjottavaksi monen eri ruokalajin kanssa. Kastikkeen salaisuus on pitkä haudutusaika, joka tiivistää maut täyteläisiksi. Valmista kerralla reilu annos ja säilö muutamaan erään jaettuna pakastimessa. 

Hyppää reseptiin >>>

Tomaattikastikkeen voi valmistaa nopeastikin, mutta hauduttamalla saat Marinaran nousemaan uudelle tasolle. Sipuli, tomaatit, valkosipuli ja mausteet kypsytetään hitaasti miedolla lämmöllä. Voit valmistaa Marinaran joko tuoreista tomaateista tai tölkkitomaateista. Tuoreiden tomaattien kalttaaminen ei ole välttämätöntä, mutta saat tasaisemman rakenteen ilman tomaatin kuoria. Kun kastike on hautunut riittävän ajan, voit ajaa sen sileäksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Pitkän haudutuksen myötä Marinara on tavallisesti valmista käytettäväksi sellaisenaankin.

Tuoreista tomaateista valmistettu kastike on väriltään vähemmän intensiivisen punainen kuin säilyketomaateista keitelty. Siksi kuvassa lautasella oleva kastike näyttää mahdollisesti jonkun silmiin oudon väriseltä…

Marinara on monikäyttöinen kastike

Kaikki tomaattipohjaista kastiketta kaipaavat ruokalajit sopivat Marinaran käyttökohteeksi. Se täydentää sekä liha-, kana-, kala- että kasvispastaruokia, mereneläviä ja sopii lämpimäksi dippikastikkeeksi ja esimerkiksi Arancinien lisukkeeksi. Jos kaipaat kastikkeeseen umamista makua, tässä on oiva tilaisuus hyödyntää parmesanjuuston kannikka pilkkomalla se Marinaran joukkoon. Lisää lämpöä kastikkeeseen tuovat sekaan rouhitut chilihiutaleet.

Varaa riittävästi aikaa Marinaran valmistamiseen ja saat useampaa käyttökertaa varten valmiin kastikkeen, joka säilyy pakastimessa useiden kuukausien ajan. 

Marinara

Course: KasvisruoatCuisine: ItaliaDifficulty: helppo
Valmisteluaika

10

minutes
Keittoaika

2

hours 

Ainekset

  • 2 prk (a 400g) kokonaisia tomaatteja

  • 140 g tomaattipyrettä

  • 6 valkosipulin kynttä

  • 1 sipuli

  • oliiviöljyä

  • 0,5 rkl sokeria

  • 1 rkl oreganoa

  • mustapippuria

  • 0,5 rkl punaviinietikkaa

  • 25 g voita

  • tuoretta basilikaa

  • (chilihiutaleita)

  • (parmesaaninkannikka)

Ohjeet

  • Pilko valkosipuli ja sipuli hienoksi kattilaan ja kuullota öljyssä hetki. 
  • Lisää tomaattipyree ja ripaus sokeria ja paista hetki. 
  • Lisää tomaatit ja pilko ne lastalla pieneksi tai purista käsin.
  • Lisää, oregano, mustapippuri, parmesaaninkannikka ja loraus viinietikkaa. Voit lisätä myös chilihiutaleita jos haluat kastikkeeseen enemmän potkua.
  • Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä 2 tunnin ajan.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon voi ja tuore revitty basilika.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*