Etusivu » Uusimmat » Muhevat mustikkamuffinsit
Mustikkamuffinit lähikuvassa valkoisella lautasella

Muhevat mustikkamuffinsit

Mustikkamuffinsit ovat herkullisia pieniä leivonnaisia, jotka valmistuvat reilussa puolessa tunnissa. Tarjoile muffinsit heti tuoreeltaan tai valmista etukäteen, sulata ja lämmitä. Valmista viikonloppuaamuna aito amerikkalainen aamiainen, jossa muffinseilla on yksi päärooleista.

Hyppää reseptiin >>>

Muffinsit eli kuppikakut ovat suosittuja leivonnaisia, jotka sopivat tarjottavaksi monenlaisiin tilanteisiin. Niitä on helppo valmistaa, ja niihin voi lisätä monia erilaisia makuja ja täytteitä. Muffinsit ovatkin erinomainen tapa hyödyntää jääkaapissa juuri sillä hetkellä tarjolla olevia raaka-aineita: kasviksia, hedelmiä ja jopa lihatuotteita. Mustikkamuffinsit ovat suussa sulava aloitus päivälle tai makoisa tarjottava iltapäiväteen yhteydessä.

Mustikkamuffinsit tuovat vaihtelua aamiaispöytään

Course: LeivonnaisetCuisine: USADifficulty: helppo
Valmisteluaika

10

minutes
Paistoaika

25

minutes

Mustikkamuffinsit ovat maistuva ja hieman makea vaihtoehto, kun haluat vaihtelua aamiaistarjoiluun tai iltapäivän teehetkeen. Muffinsit voi valmistaa tuoreista tai pakastemustikoista.

Ainekset, 12-18 kpl

  • 220 g vehnäjauhoja

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl suolaa

  • 110 g voita

  • 110 g sokeria

  • 55 g ruokokidesokeria

  • 2 kananmunaa

  • 120 g smetanaa tai jogurttia

  • 2 tl vaniljauutetta

  • 0,6 dl maitoa

  • 220 g mustikoita

Ohjeet

  • Kuumenna uuni 220 asteiseksi. Voitele muffinsivuoka tai käytä paperivuokia.
  • Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola keskenään isossa kulhossa. Aseta sivuun.
  • Vatkaa voi, rakeistettu sokeri ja fariinisokeri keskenään. Käytä sähkövatkainta suurella nopeudella noin 2 minuutin ajan jotta saat aikaan tasaisen massan.
  • Lisää munat yksitellen keskinopeudella vatkaten. Lisää joukkoon smetana ja vaniljauute edelleen keskinopeudella vatkaten, kunnes sekoittuvat.
  • Käännä vatkain hitaalle nopeudelle, lisää taikinan kuivat aineet, sitten maito ja smetana. Jatka sekoittamista jauhot ovat sekoittuneet tasaisesti taikinaan. Kääntele joukkoon mustikat.
  • Lusikoi taikinaa vuokankuppeihin. Jos haluat jättää muffinsit mataliksi, täytä kupit vain puolilleen. Mikäl haluat muffinsien kohoavan reunojen yläpuolelle, voit täyttää kupit noin 3/4 asti.
  • Paista muffinseja 5 minuuttia 210 asteessa ja pudota sitten uunin lämpö 175 asteeseen. Kypsennä muffinseja noin 18-20 minuutin ajan. Testaa kypsyys tarvittaessa puisella cocktailtikulla.
  • Anna muffinsien jäähtyä vuokassaan viiden minuutin ajan ennen kuin poistat ne. Jäähdytä valmiit muffinsit ritilän päällä.

Vinkit

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*