Etusivu » Uusimmat » Munakoiso-Halloumi Pintxot ja Romesco-kastiketta
Munakoiso-halloumi pintxot ja romesco-kastiketta

Munakoiso-Halloumi Pintxot ja Romesco-kastiketta

Munakoiso-Halloumi Pintxot saattavat kuulostaa oudolta yhdistelmältä, mutta ovat todellakin valmistamisen vaivan arvoisia. Lautasannoksena tai kädestä nautittavana versiona toteutetut pintxot ovat tapaspöydän hitti tai alkupala joka saa taatusti kehuja.

Hyppää reseptiin >>>

Pintxot ovat baskimaan vastine eteläisen Espanjan tapaksille. Baareissa ja ravintoloissa tarjoiltavat suupalat ovat kehittyneet vuosisatojen mittaan olennaiseksi osaksi baskilaista ruokakulttuuria. Erilaisia pintxoja on lukematon määrä, mutta tyypillistä niille on että ne tarjoillaan leipäpalan päällä ja ne kiinnitetään tikulla. Monessa baarissa juuri näiden lautaselle jääneiden tikkujen määrän perusteella lasketaan hinta nautituille herkuille.  Pintxoista voit valmistaa kevyen lounaan, alkuiltaan sopivan välipalan tai illallisen alkupalat.

Tämä pintxo on ehdottomia suosikkejamme. Munakoison, halloumijuuston ja romescon liitto on kertakaikkisen onnistunut kokonaisuus. Jos päätät valmistaa näitä tarjottavaksi, varmista että niitä on useampi kappale jokaiselle. Samaan pöytään voit kattaa esimerkiksi perunamunakasta, lihapullia tomaattikastikkeessa sekä paistettuja perunakuutioita.

Aloita valmistaminen romesco-kastikkeesta. Paprikat ja tomaatit kannattaa paahtaa kuumassa uunissa, niin että ainakin paprikan pinta alkaa hiiltyä, sillä se tuo haluttua makua kastikkeeseen. Leikkaa paprikat muutamaan osaan, poista siemenet ja siemenkodan valkoiset osat. Asettele palat uunivuokaan niin että kuoripuoli on päällä. Halkaise tomaatit ja asettele ne vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Voit paahtaa myös munakoisot uunissa – tai vaihtoehtoisesti ottaa niihin värin paistinpannulla. Grillivastuksen alla värin pitäisi muuttua noin 10 minuutissa.

Munakoiso-Halloumi Pintxot viimeistellään karkealla Romesco-kastikkeella

Munakoisot voit viipaloida kiekoiksi – tai tehdä niistä pitkänomaisia suikaleita, kuten itse vahingossa tällä kertaa teimme. Kiekkojen päälle on helppo rakentaa annokset, mutta suikaleista saa taiteltua ehkä hieman näyttävämmän kokonaisuuden. Maun puolesta eri tavoilla ei liene merkitystä.

Romescosta on tarkoitus saada karkea, hieman tahnamainen kastike. Älä siis lisää joukkoon turhan paljoa öljyä, äläkä yritä ajaa kastiketta monitoimikoneella tai sauvasekoittimella sileäksi. Paahdettu mantelirouhe tuo mukavan rakenteen kastikkeeseen ja savupaprikasta saa aromia. Ruokalusikallinen romesoca riittää yhdelle pintxolle.

Kokoa pintxot lautaselle gluteenittomina ilman leipää – tai ohuen, patongista tai ciabattasta leikatun leipäviipaleen päälle. Jos käytät kiekkoja, nosta ruskistettu halloumiviipale munakoison päälle ja lusikoi pinnalle kastiketta. Mikäli olet suikaloinut munakoisot, voit leikata viipaleen pituussuunnassa kahtia, asettaa suikaleen puoliksi leivän päälle, nostaa sen päälle halloumisiivun. Taita loppuosa munakoisoa juuston päälle ja viimeistele pintxo kastikkeella. Silppua lehtipersiljaa koristeeksi ja nauti…!

Munakoiso-Halloumi Pintxot ja Romesco-kastike

Course: AlkupalatCuisine: Espanja, KasvisruokaDifficulty: keskivaikea
Annoksia

4

annosta
Valmisteluaika

45

minutes
Paistoaika

10

minutes

Munakoiso-Halloumi Pintxot ovat herkullinen alkupala tai lisä tapaspöytään. Tarjoile lautasannoksena ilman leipää - tai sormin syötävänä pintxona ohuen leipäviipaleen päällä. Romesco-kastike kruunaa tämän kasvissyöjillekin sopivan annoksen.

Ainekset

  • 1 munakoiso

  • 1 pkt halloumijuustoa

  • timjamia

  • Romescokastike
  • 1 punainen paprika

  • 2 isoa tomaattia

  • 1 1/2 dl mantelirouhetta

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 1 rkl sokeria

  • 1/2 sitruunan mehu

  • 1 tl savupaprikajauhetta

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/4 tl mustapippuria

  • 1 dl oliiviöljyä

  • Viimeistelyyn
  • lehtipersiljaa

  • ( patonkia tai ciabattaa )

Ohjeet

  • Romesco-kastike
  • Tee romesco etukäteen ja säilytä jääkaapissa tarjoamiseen asti.
  • Laita uunin grillivastus kuumenemaan. Poista paprikasta valkoiset osat ja paloittele se 6 palaan. Laita paprikat kupera puoli ylöspäin ja puolitetut tomaatit leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 250 asteisessa uunissa grillivastuksen alla kunnes pinnat alkavat tummua, noin 10 minuutin ajan.
  • Paahda mantelirouhe kevyesti kuivassa paistinpannussa. Siirrä kulhoon odottamaan.
  • Lisää pannulle tomaattipyree ja sokeri pannuun ja paista 1 minuutti. Laita seos tehosekoittimeen.
  • Lisää tehosekoittimeen paprikat, tomaatit, mantelirouhe, paprikajauhe, suola, pippuri ja 3/4 öljystä. Purista joukkoon sitruunan mehu. Aja karkeaksi tahnaksi. Lisää öljyä tarvittaessa ja surauta pikaisesti. Kastike saa jäädä sakeaksi.
  • Pintxon kokoaminen
  • Leikkaa munakoisosta puolen sentin paksuisia kiekkoja. Ripottele hieman suolaa päälle ja itketä hetki. Ison munakoison palat voit puolittaa.
  • Leikkaa halloumista ohuita viipaleita, jotka sopivat munakoisojen päälle. Pyyhi keittiöpaperilla neste pois munakoisoista, öljyä pinta kevyesti, ripottele hieman timjamia pinnalle ja ruskista viipaleet halloumin kanssa paistinpannussa. Voit lisätä tarvittaessa tilkan öljyä pannulle.
  • Asettele munakoison päälle halloumiviipale ja lusikallinen romescoa. Hienonna päälle persiljaa.

Vinkit

  • Voit rakentaa pintxot myös leipäviipaleen päälle: ohut patongin tai ciabattan viipale päällystetään munakoisolla, halloumilla ja romesco-kastikkeella. Koristele pintxot lehtipersiljasilpulla.
  • Jos kaipaat vielä enemmän makua pintxoon, voit voidella munakoisoviipaleet murskattua valkosipulia sisältävällä oliiviöljyllä ennen paistamista.
  • Alkuperäinen ohje: Soppa365

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*